:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,614
Активни 437
Страници 1,537
За един ден 1,302,066

България без Пиронкова за първи път след дебюта й

Най-добрата ни тенисистка няма да се възстанови навреме за мачовете на националките за "Фед къп"
За първи път след дебюта си за националния отбор преди почти 11 години Цветана Пиронкова ще пропусне мач от неофициалното световно първенство за женски тимове - "Фед къп". Заради контузия в лявото бедро първата ракета на България (№53 в света) се отказа от участие в предстоящия другата седмица турнир в Будапеща (Унг, 4-9 февруари) от I група на Евро-африканската зона.

"Не се чувствам възстановена от травмата, която получих в Австралия - обясни 26-годишната пловдивчанка, която в началото на месеца изигра 10 мача за 13 дни и пътьом в Сидни спечели първата титла в кариерата си на ниво WTA. - Трябва ми повече време, за да се възстановя на сто процента. Решението да не участвам в предстоящите срещи на България не беше лесно, но вярвам, че е правилното за мен в дългосрочен план. Пожелавам успех на отбора за "Фед къп", вярвам, че момичетата ще се представят добре в Будапеща."

Пиронкова дебютира за националния отбор на 15-годишна възраст в двубоя срещу Югославия от турнира в Ещорил (Пор) на 23 април 2003 г. В общо 41 мача оттогава Цвети е била неизменно в състава на България, като не е играла само в 7 двубоя по усмотрение на капитана. В отделните срещи най-добрата ни тенисистка в момента има 26 победи и 24 загуби (19-15 на сингъл и 7-9 на двойки).

Вчера стана ясно, че освен Пиронкова от състава за 2014 г. отпада и третата ракета Диа Евтимова (№272), също заради контузия. На техните места капитанът на отбора Дора Рангелова повика по спешност Изабелла Шиникова (№362) и дебютантката Борислава Ботушарова (№464). Те се присъединяват към Елица Костова (№241) и другата новобранка Виктория Томова (№408).

"В създалата се ситуация давам път на младите - коментира Рангелова. - Въпреки всичко съм позитивно настроена. Заминаваме за Унгария със задача да запишем поне една победа и да останем в групата. Дай боже да направим и нещо повече."

В унгарската столица България е в гр. D заедно със съставите на Беларус, Португалия и Турция.
1
784
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Януари 2014 21:58
Скатавка.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД