:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,777
Активни 449
Страници 1,700
За един ден 1,302,066

Кубрат Пулев: Кличко бяга нарочно от среща с мен

Не зная дали ще се бия с него тази година, но си има правила и той не може да ги заобиколи, обяви претендентът за световната титла по бокс
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Кубрат Пулев позира със златната значка, която получи вчера като победител в анкетата на пресклуб "България" за спортист №1 на декември. Боксьорът става пръв в допитването до спортните редакции на медиите общо за шести път.
"Не зная дали тази година ще имам среща с Владимир Кличко. Знаете, че аз съм търпелив и вярващ човек. Даже съм наивно вярващ за някои неща от живота, но само истински вярващият човек може да постигне големи неща. Най-големите наивници според мен имат най-много бъдеще. Кличко определено отбягва бой с мен, и то нарочно. Но това е до едно време, има правила, които няма как да заобиколи."

Това заяви официалният претендент за световната титла в кат. свръхтежка на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев по въпроса за евентуален негов двубой с украинския шампион Владимир Кличко. 32-годишният софиянец придоби статут на официален претендент, след като победи в края на миналата година Джоуи Абел (САЩ) и запази интернационалната си титла на IBF. Кличко обаче засега не дава сигнали, че ще приеме такъв двубой, още повече че той държи поясите и във версии WBA, WBO и IBO и може да си избира коя да защитава. Световната титла в петата популярна версия на професионалния бокс - на Световния боксов съвет (WBC), бе притежание на по-големия брат Кличко - Виталий, но той я оваканти, за да се посвети на украинската политика.

"Тази титла е една от най-престижните, но на онази ранглиста съм на 12-о място, докато на IBF съм официален претендент. Така че да видим какво ще се случи - да стана световен шампион, оттам нататък ще му мислим", коментира Пулев шанса да се сдобие и с WBC-пояса.

Българинът каза още, че в последните две години е имал травма, която чак сега е излекувана. "Надявам се всичко да е наред с контузията. Тя е оправена, но това не е като при колите - да сменим една част. Ще ми трябват поне два месеца, в които да вляза във форма", допълни той.

Пулев намекна, че брат му Тервел - двукратен европейски вицешампион и бронзов олимпийски медалист в кат. 91 кг, вече почти е взел решение да се боксира на професионалния ринг. Той каза, че евентуален бой между тях двамата не може да има и додаде: "Ако аз ще играя, може би и брат ми ще играе в същата галавечер. А може би и за пръв път да стане професионалист тогава."
981
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД