:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 214
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Уволненият за скандала с уседналостта е върнат на работа

Любомир Талев, който беше уволнен, след като разкри как президентството се опитва да прокарва през министерството на правосъдието забрана българите в чужбина да гласуват, ако не докажат уседналост, е върнат на работа. Правосъдният министър Цецка Цачева е назначила Талев за директор на Съвета по законодателството.

След като гръмна скандалът, от Министерството на правосъдието заявиха, че промените в 4 закона са писани от работна група от експерти. Неофициално обаче разказаха, че са разбрали за проекта в деня на публикуването му, а Талев съобщи, че за проекта се е застъпил лично президентът Румен Радев. Той е дал настоял за спешното му придвижване, а истинският автор била проф. Емилия Друмева. Тя отрече.

Цачева предизвика още една рокада във властта вчера - по нейно предложение правителството освободи директора на Агенцията по вписвания Елена Маркова, съобщи БГНЕС. Мотивът е извършена ревизия в агенцията, конкретика не беше съобщена.

Кабинетът назначи и нов управител на София-област - Николай Пехливанов от "Атака". Досега той бе зам.-председател на Столичния общински съвет, бил е и депутат. Пехливанов е и строителен предприемач.

В управата на НДК се състоя лека кадрова въртележка. На мястото на Марио Анастасов и Светлодара Енчева в Съвета на директорите са назначени Борислав Велков и Лазарина Стоичкова. Велков е бил в управата на "Арена Армеец" между 2011 и 2013 г. Стоичкова бе в управителния съвет на пътната агенция, съветник на бившия регионален министър и секретар на агенцията по кадастъра.

Като шеф на надзорния съвет на здравната каса се връща зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев. В надзора на НОИ държавата ще се представлява от министъра на труда Бисер Петков и зам.-министрите на здравеопазването Мирослав Ненков и на икономиката Лъчезар Борисов.

1300
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД