:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 595
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Фестивална" става "Асикс Арена" срещу 100 000 лева на година

Снимка: ЕПА/БГНЕС
След подписването на договора за "Асикс Арена" министър Кралев (в средата) награди с почетни медали от министерството и парични премии от фондация "Български спорт" сребърната медалистка в бягането на 1500 м от Евро `17 за девойки (до 20 г.) в Италия Лиляна Георгиева (вляво от него) и бронзовата в тройния скок от световното на 18-годишните в Кения - Александра Начева (вдясно).
Столичната зала "Фестивална" ще носи името "Асикс Арена" в следващите 6 г. срещу 100 000 лв. годишно, които представителството в България на едноименната фирма за спортна екипировка ще дава за издръжката на съоръжението. Вчера изп. директор на държавната фирма "Академика 2011", която стопанисва залата - Борис Тодоров, и представителят на "Асикс" - бившият волейболен национал Любомир Ганев, подписаха договора в присъствието на спортния министър Красен Кралев.

Кралев обяви, че официалното откриване на "Асикс Арена" след реновирането ще бъде в началото на септември, защото все още текат довършителни дейности в търговските площи и фоайетата. "Фестивална", в която предимно се подготвяха през зимния сезон националните отбори по лека атлетика, не се използва от 2011 г., тъй като бе в плачевно състояние. Залата е строена през 1968 г. за международния студентски фестивал.

За ремонта са похарчени 7 млн. лв. - 4 млн. собствени средства на "Академика 2011" и 3 млн. лв. по договор за енергийна ефективност. Според Борис Тодоров разходите по консумативите вече ще са с 40% по-малко. Капацитетът е увеличен на 2270 седящи места, като за концерти може да бъде и 6000. Настлана е нова лекоатлетическа писта с 4 коридора. Освен за атлетика залата е подходяща още за футзал, танци, аеробика, бойни спортове, гимнастика и др. Освен това вече е достъпна и за хора с увреждания както в спортно-състезателната си част, така и по трибуните.
887
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД