:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,995,557
Активни 282
Страници 32,566
За един ден 1,302,066

Волейболният "Добруджа" готвел 4-годишен договор за Живков

СНИМКА: АРХИВ
Под ръководството на Мирослав Живков "Добруджа" постигна най-значимите успехи в клубната история.
Ръководството на волейболния "Добруджа" е разочаровано от раздялата с треньора Мирослав Живков. След 4 сезона начело на добричкия тим наставникът напусна по собствено желание и ще продължи кариерата си в иранския "Сайпа". От клубното ръководство на "зелено-жълтите" обаче смятат постъпката му за некоректна.

"Защото не намери време да дойде да поговорим и да обсъдим въпроса. Не намери поне пет минути да ни уведоми за решението си да напусне. Ние нямаше да го спрем, но дори и раздяла нямаше - посочи пред BGvolleyball.com членът на УС на "Добруджа" и бивш селекционер на женския национален отбор Драган Нешич. - И ние искахме той да продължи да работи, като му бе предложен нов четиригодишен договор, за който той принципно бе съгласен. И изведнъж реши да напусне. Няма лошо, пожелаваме му успех в Иран, но и сме огорчени от неговото отношение."

Под ръководството на Живков "Добруджа" спечели единствената шампионска титла в историята си - през 2016 г. Освен това през последните 4 сезона тимът неизменно игра финал в турнира за Купата на България и го спечели два пъти (2015, 2017). За нов треньор бе назначен досегашният помощник Петър Пенев.

"Той тръгна с нас преди години, през последните сезони работи в школата на клуба. Петър Пенев е до мъжкия отбор през всичките тези сезони, включително и като играещ помощник-треньор - обясни Нешич, който отхвърли възможността сам да поеме отбора. - Аз съм само член на УС. Нищо повече. Помагам, не заемам друг пост. Но ще работя за клуба, ще бъда близо до отбора. Дали ще остана в България, или ще поема клубен отбор в чужбина, ще стане ясно в близките дни."
538
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД