:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,995,745
Активни 268
Страници 32,754
За един ден 1,302,066

Джокович ще се завърне в тениса чак през 2018 г.

Бившият №1 в света Новак Джокович няма да играе тенис поне до края на 2017 г. Сърбинът съобщи решението си на пресконференция в Белград. По ирония на съдбата той стори това на същата дата, на която преди година Роджър Федерер обяви, че пропуска остатъка от сезон 2016.

Причината за оттеглянето на Джокович е контузия в десния лакът, заради която той се отказа от 1/4-финала срещу Томаш Бердих на "Уимбълдън". После Ноле обяви, че иска да си почине и да се върне в добра форма през 2018 г.

"Всички лекари, с които се консултирах, не само в Сърбия, но и по целия свят, казаха, че тази контузия изисква почивка. Ще направя всичко нужно, за да се възстановя. Ще използвам този период, за да подсиля тялото си и да подобря някои тенис елементи, върху които не успявах да работя в последните години заради тежката програма. Пет месеца изглеждат много дълъг период, но съм сигурен, че ще минат много бързо, защото искам да правя толкова много неща", заяви Джокович.

Той поясни, че планът му е да играе още в началото на следващия сезон - в подгряващите турнири преди Australian Open. И даде подробности за травмата си:

"Лакътят е контузен заради прекалено много тенис. Боли ме постоянно, когато сервирам, а сега и когато удрям от форхенд. Такива травми са част от спорта, а аз се гордея, че през всичките години нямах сериозни контузии. Мисля, че не бях пропускал голям турнир повече от 10 години, стигах финалните етапи в много от тях и играх на най-високо ниво. Тази забележителна серия приключва. Тялото ми има лимит и трябва да уважавам това."

Джокович обяви, че и догодина ще работи с новия си треньор Андре Агаси.
694
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД