:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ЖИВОТ КАТО НА КИНО

Лесно ли се гледа прасе вкъщи?

Грухтящото животно обича да спи на меко, но най-много от всичко обожава телевизията
СНИМКА РОЙТЕРС
И през 2001 г. продължава възходът на прасето като домашен любимец. Според хората, предпочитащи грухтящ приятел до себе си вместо мъркащ или лаещ, изборът никак не е случаен. Прасето е много по-интелигентно от кучето и много по-чисто от котката. Така поне твърдят неговите фенове. Но как се гледа розово грухтящо у дома? Е, това не всеки знае.

Оказва се обаче, че прасето се дресира твърде лесно. То е много послушно и изпълнява всичко, каквото му се каже. Да речем - почти всичко. Все пак си е животно и понякога му се случва да кръшне от нормите на доброто възпитание. То човек се изкушава, пък камо ли една четирикрака твар.

Прасето обикновено се чувства добре в своята си част от жилището, която не е цялата стая, а само един ъгъл.



То обича да спи на меко легло



Но има едно нещо, което харесва повече от всичко. Повече дори от яденето. И това е гледането на телевизия. Така че не се чудете, когато следейки развоя на някой филм или просто слушайки новините, изведнъж откриете поседнал до себе си на дивана грухтящия си приятел, който внимателно следи синия екран.

В САЩ най-модни са прасетата, идващи от Виетнам. Това е една особена разновидност - много симпатична и достигаща до 70 кг. Иначе познатите на всички розови същества, подготвяни за трапезата, тежат обикновено около 200. Виетнамските са просто създадени за домашно отглеждане, твърдят американците и бързат да заменят верните си кучета с нови другари в живота. А най-изкушени са известните люде. Те по принцип обичат да смайват с причудливи животни. През 70-те години например Франк Дзапа разхождаше в Манхатън една гъска. Миналата година пък Джордж Клуни разхождаше прасето Макс, с което другарува от 10 г.

Ако сте решили да последвате този светъл пример, то добре премислете. Все пак



прасето не е особено подходящ съсед



в многолюдните родни панелки. Ако обаче живеете в къща с двор, въобще не се замисляйте. Спокойно може да му отделите едно ъгълче в градината. Но не го тикайте в дървена барака, скована набързо. Ъгълът на грухтящото трябва да бъде добре подреден, да има къщичка за спане, кът за хранене, изкуствено езерце за къпане и мека зелена тревичка. Не забравяйте и няколко лехи с декоративна зеленина за красота. Не е ясно тя колко време ще издържи в естетически вид, но пък си струва да опитате. Може приятелят ви да прояви определени чувства и да я опази непокътната.

Прасето ще се чувства уютно и в просторен апартамент. Но и там трябва да му обзаведете негов кът. И не се стряскайте или засягайте, ако ви гледат особено, когато го разхождате като куче на каишка. Имайте предвид, че животното трябва да се движи, за да не се превърне в добре угоен шопар. Някои обличат през зимата прасето в топли палтенца. Това не е задължително, но ако сте мераклии, ушийте му такъв тоалет.
6413
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД