:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 251
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТЕНДЕНЦИИТЕ ПОВЕЛЯВАТ

Артистичност от прежда и мъниста

Дамската чанта се оказва идеално поле за експерименти този сезон. Дизайнерите я предлагат в най-разнообразни варианти - малки "джобове", средноголеми чанти и грамадни торби. Двете крайности са предимно за тийнейджъри, а също и за дамите, които се обличат артистично.

Но като стана дума за артобществото, то задължително трябва да споменем двата най-големи хита сред дамската му половина. А те са плетените и бродираните чанти.

Първите не са новост в модата въобще, но са новост в т. нар. висша мода. Дори аристократичните особи не се поколебаха да допълнят изисканите си рокли с артистична плетена чанта. А последната, изработена от фини прежди с дискретни ламени нишки, върви както за следобедните партита, така и за вечерните коктейли. Критиците я определят като хита на пролетта, когато тя ще излезе масово по улиците, най-вече като аксесоар към плетените ансамбли.

За масовата клиентела стилистите предлагат модели от букле в свежи цветове - синьо, бяло, беж, лила, бордо. Формите също са разнообразни - от мини до макси, като повечето модели се носят през ръка, а не през рамо.

Доста по-изискани като изпълнение са чантите с бродерии от мъниста. Тази техника е широко експлоатирана във вечерната мода, но тази година дизайнерите я прилагат предимно във всекидневните колекции. Причината: формата на чантата е пълно копие на пазарска торба - големи размери, правоъгълна, почти квадратна основа и две среднодълги дръжки. Последните позволяват чантата да се носи и през рамо, и в ръка.

За разлика от плетените торбички обаче тези с бродерии излизат доста по-солено, защото са резултат изцяло на ръчен труд.
876
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД