:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Чуждите медии засилват критиките си към Симеон

След Ройтерс и агенция Асошейтед прес разкритикува Симеон Сакскобургготски за слабости във водената от него политика.

В обширен анализ за предизборната обстановка у нас АП отбелязва парадокса, че близо шест десетилетия, след като 9-годишният цар на България Симеон Втори бе прогонен от комунистите, сега техните наследници са на път да го изместят от властта.

Както Ройтерс, така и АП припомня триумфалното завръщането на бившия монарх през 2001 г. и обещанията за бързо подобряване на жизнения стандарт на населението. "Четири години по-късно обаче приказката сякаш не се сбъдва", коментира агенцията. Редом с постиженията на кабинета "Сакскобургготски" - членство в НАТО, икономически растеж и намаляване на безработицата с 5 %, АП заключава, че "със средна месечна заплата от около 255 долара българите не се радват особено".

Същевременно лидерът на социалистите Сергей Станишев привлича избирателите с обещания да вдигне заплатите и пенсиите с 20%, разкриване на нови работни места и повишаване разходите за здравеопазване.

Австрийският в. "Ди Пресе" е още по-критичен. Вестникът прави прогнозата за поражение за сегашния премиер и бивш цар Симеон Втори, като се позовава на социологическите проучвания. Анализът посочва и виновника - министър-председателят, тъй като въпреки инвестициите и икономическия подем лошите условия на живот в страната не са се променили. Електронното издание Виена он-лайн пък се вълнува от изборната томбола. Правителствената идея е определена като "необичайно средство" за привличане на избиратели, предизвикало бурни критики. Изданието отбелязва, че наградите, предвидени за 6-те милиона гласоподаватели, са на стойност 409 019 евро.
81
565
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
81
 Видими 
18 Юни 2005 02:27
Не могат да се мерят с постиженията на "СЕГА"
Нещо з мнението на МВФ? Мълчите гадове червени!
18 Юни 2005 02:37
Защо ли МВФ НЕ е дал мнението си за ДАЛАВЕРАТА на М. Велчев- "деноминирането" на външния дълг на България от долари в евро!??
Мълчи МВФ по този въпрос- като същи комуняга мълчи! - и НЕ казва и дума, че България загуби , поради падането на курса на долара спрямо еврото, близо милиард от тази деноминация-афера/ но от която спечелиха приближени на МВФ и, вероятно, приближени на самия Велчев?!/ !!!
"ГАДОВЕТЕ" нямат цвят! Но ни пробутват "цветове", за да ни "заслепят" и МАНИПУЛИРАТ , та да НЕ виждаме какво правят Гадовете с парите НИ !

Редактирано от - paragraph39 на 18/6/2005 г/ 02:38:49

18 Юни 2005 03:04
Чуждите медии засилват критиките си към Симеон.
Да се готви за нови удари следващия премиер.
18 Юни 2005 03:10
П39..."ГАДОВЕТЕ" нямат цвят!
Имат цвят "Параграфе" имат и той е ЧЕРВЕН!!!!
Да те цитирам ли отново: С кръв сме е зели с кръв ще е дадем!?
"Параграфе" не ви искаме сифилистичната анемична кръв, а само да ва почерпим скромно с един Балшой банкет с ИЗОБИЛИЕ от коктейли "Молотов"
18 Юни 2005 03:16
Анализаторе,
анализа ти е грешен. Те не критикуват цар Симеон за големите му достижение, а се очудват как може такъв тъп народ да избира комунистите който действително го докараха на това дередже.
И със сигурност ще го докарат пак там - в блатото на комунистическата нищета - инфлация, беработица и никакви инвестиции 1990-1997 г.
Ами кой луд ще дойде да инвестира при ком. условия на ревизия и доплащане на вече сключените договори.
При комунягите няма да има никакви договорености, защото те ще ги променят когато им кефни. Ама и инвестиции няма да има. Пък и на Европа на инат ще правим. Ще отваряме затворените блокове в Козлодуй.

а Европа ще ни затвори вратите на ЕС-то под носа ни.
Много розови преспективи ни очакват с комунягите.

Там беше въпраоса на световните медии чудят му се на този тъп народ, че пак избира тези които го унищожиха 50 г.
macedoniainfo.com/Bulgaria_Election.htm

18 Юни 2005 03:30
Tази още не е сигурна да го изместят от властта.
Според мене избирателите в чужбина ще решат изборите в полза на цар Симеон. Тях още не сте ги приброили нали?

Е ще ги проброиме най-късно на 25.06.2005.

На всеки му е ясно, че комунягите не даваха на българите в чужбина да гласуват, защото много им беше ясно колко много "ги обичат те". Но сега за първи път има едно масово гласуване от чужбина, което 90% ще засили вона на НДСВ

Така че мако търпение господа с прогнозите. 80% от гражданите в чужбина ще гласуват за първи път, което на практика означава, че НДСВ може да сигне комунягите!

Ето как се изказват те:
Искате ли министър-председател на България, който се казва Сергей Дмитриевич Станишев? Познайте откъде ще се управлява страната тогава? Стига унижения!

http://www.macedoniainfo.com/Bulgaria_Ele ction.htm
Уеб странцата е станала най-глемия хит. Съръра изгоря от посещения. Регистирана е във всички търсачки. На 2 място е в Гугл


18 Юни 2005 03:32
Какво лъжливо заглавие!
Колко медии сте прочели бе господа?
Истината е че Запада счита Симеон К за далече наи способният български политик!
18 Юни 2005 07:13
Не можах да пресметна, колко грешки има в горния постинг.
18 Юни 2005 07:20
FL,
Така е. Кой друг български политик е давал 2-часово интервю за телевизия TV5?
Симеон е приеман като свой от политиците на запада. Защото там пресата е обективна и не изопачава фактите. Всъщност коментарът на АП е по-скоро доброжелателен, но зависи вестник Сега как ще го поднесе .
18 Юни 2005 08:05
До всички "фашаги" по-горе,
Освен че сте тъпи, злобни и неграмотни, ами и презирате българския народ. Истинските фашисти преди 9.9.1944 поне са били малко патриоти. А Симеон е пълен куку, не е никакъв политик и никой на запад не го възприема сериозно.
18 Юни 2005 08:12
Хай флай
Не видя ли как премиерът си говори свойски с Жак Ширак? Или са ви казали на партийното събрание, че това не е вярно?
18 Юни 2005 08:19
Хай флай,
Станишев, Премянов, Камов, Кирил Добрев, Евгения Живкова, Кристиян Вигенин
и др. не са българския народ. Те са деца на номенклатурата.
18 Юни 2005 08:30
Сър-е,
Това, че Симеон знае езици и си говори свойски с някои държавници не го прави политик. По медиите показват само, че говори но не пускат звук, та да чуем какви глупости казва. Все пак някои от нас също знаят езици.
Посочените от теб лица не са ми любими и разбира се че не са българския народ, но не те бяха обиждани в горните постинги.
18 Юни 2005 08:49
Хай флай,
Зад тези нелюбими и на теб лица наднича жестоката мутра на червената буржоазия, която и пет пари не дава за българския народ. Затова ги ненавиждаме.
18 Юни 2005 09:00
Критиките ще бъдат все повече и повече. Те са закономерен резултат от слабата политика водена от Симеон Смешни и неговите жълти лакеи. Щом и в чужбина са забелязали, че той не прави нищо съществено няма какво да говори повече.
НДСВ
Станишев Руснака няма какво да предложи. Червените обещания са били винаги гръмки, но без покритие. Комунистическата мафия е най-лошото което може да сполети страната ни в този важен момент по пътя към ЕС. Съюз в който комунягите не искат да влезем и пречат всячески.
БСП
18 Юни 2005 09:02
Каквото и да пишете Царя и неговата измислена партия си отиват от изпълнителната власт.Може би за винаги.Хората НЕ са чак такива БАЛЪЦИ.Жалкото е че комунистите се възползваха от тая ситуация и по всяка вероятност ще дойдат отново за 12-13м. на власт. Който има левове да ги обръща в валута.
18 Юни 2005 09:05
Ако изберат БСП БАЛЪЦИ са!
18 Юни 2005 09:09
Рицарю,
Аз по принцип не деля крадците на сини, жълти, зелени и червени. Всички са ми еднатво противни. Деленето на цветове само ги защищава и предпазва от възмездие. Най-добре би било ако някой ги измете всички. Май затова се страхуват толкова от Волен Сидеров.
18 Юни 2005 09:14
Хай Флай,
Не се опитвай да ги поставяш под един знаменател. Червените са виновни за разгрома на България, защото те предначертаха пътя, по който се стигна до разграбването. Тяхната вина е много специална и просто за тях прошка няма.
18 Юни 2005 09:45
От гласуването в чужбина ще спечели ЕДИНСТВЕНО ДПС! 5-6 мандата! Готова съм да се обзаложа 10 към 1 че НДСВ няма да вземе мандат от чужбина!
18 Юни 2005 09:57
HiFly,
впечатляващо е , че съвременниците на 9.IX използват Интернет.Наистина впечатляващо.
18 Юни 2005 10:06
На 68 години на Н.Ц.В. Царо си избра наследник, който да поеме Царството - младия С. Станишев с регенти Румен и Румен

Редактирано от - volog на 18/6/2005 г/ 10:10:12

18 Юни 2005 10:47
Koбургите са проклятието на България - сами си ги докарахме.
18 Юни 2005 11:16
ясноооо...
Целата западна преса е завладяна от комунисти, освен което премиерът бил си говорил с Ширак, ерго-нищо от писаното не е верно.
И после ще пишат, че недесеве се подкрепя от интелигенти.
18 Юни 2005 11:34
MNI, не ни пробутвай македонски просръбски сайт. Последната война на българска територия беше българо-сръбската 1885 г., знае се защо започна и как завърши. Докато генерал Вазов превземаше Одрин през 1912 г., сръбските ни съюзници отцепиха западна Македония. А сега ни дават акъл и си присвояват Македонската православна църква. От такива съюзници акъл не щем.
18 Юни 2005 12:01
/:/ "...П39..."ГАДОВЕТЕ" нямат цвят!
Имат цвят "Параграфе" имат и той е ЧЕРВЕН!!!!
Да те цитирам ли отново: С кръв сме е зели с кръв ще е дадем!?
......................................... ......................................... ................
ФОРУМЦИ,
"ДОСИЕ" Е ЛЪЖЕЦ!
Никога НЕ съм казал тук / и НЕ само тук!/ тези думи, които някой- с ник "досие"!- ми е приписал!!!
НАГЛОСТТА на хора-"досиета" НЯМА граници! И глупостта им- СЪЩО ! КАЗАХ!


Редактирано от - paragraph39 на 18/6/2005 г/ 12:05:55

18 Юни 2005 12:04
PS
На какъв език е написана тази статия? [/b] Target=_Blank id=url>Натиснете тук
18 Юни 2005 12:06
Повтарям линка Натиснете тук
18 Юни 2005 12:08
Две неща са безкрайни-човешката глупост и вселената. За второто не съм много сигурен.
Айнщайн
18 Юни 2005 12:23
Човекът, който НИКОГА НЕ е бил "Цар на българите"/!!!/ , дойде в България, за да ОТМЪСТИ на българския Народ за НЕцаруването си / заради резултата от Референдума от 1946 г./!
Дойде и, за да си прибере имоти- повечето от които НИКОГА НЕ са били "царски", а и никога НЕ са били само на Симеон 2/защото НЕ само той е наследник на дядо си, който е надживял бащата на Симеон 2 !!!/.
Симеон 2 се ПОДИГРА с българския Народ! Дали го направи от Егоизъм или от Нарцизъм, или от Тъпизъм- НЕ е толкова важно! Време е и българския Народ С РАЗУМ да се подиграе със Симеон 2!

"АТАКА-А-А-А-А!...
18 Юни 2005 12:43
Англичаните заради интересите на Англия, инициираха две световни войни и избиха милиони хора по света, криейки се зад разни революции, фашизъм комунизъм и т.н. тъмни заговори и конспирации, чрез които елеминираха свтовни сили и монархии.Цар Борис не подчинявайки се на Англйските планове, почина скоропостижно.Сега Англия слагайки чадър над комунистите и поставяки Царя в неподходящи условия да защити напълно националните интереси на България, с подобна статия като горната, потвърждават, че те са родителите на злото в източна Европа.
18 Юни 2005 13:03
Българийо, Българийо, в лоши времена се намираш а още по-лоши идват. Каквото и правителство да се формира след изборите, винаги то ще бъде по- добро за България и българите отколкото правителство на оня червен долен съветски олигогрфрен. По-добре дори Доган да бъде премиер, отколкото червениия надут съветски кондом.
18 Юни 2005 13:12
Съгласен съм с колегата П-39.Царя взе имоти които не са негови .Подигра се с обеднелия народ с израза- ше ви оправя за 800 дни-НО най лошото е че събра около себе си всички изгонени от СДС -БСП и няколко момчета които НЕ можаха да направят пари в чужбина.Всички тия хора направиха някаква кариера и доста ПАРИ. КОЛКОТО ДО ТВЪРДЕНИЕТО НА БАРИТОН не виждам как свързва смърта на БОРИС С АНГЛИЯ но според мен след 1944год. ПО ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ да сме под влиянието на АНГЛИЯ отколкото на СССР.
18 Юни 2005 14:12
С ъ г л а с е н с ъ м с ъ п ъ р в и я у ч а с т н и к в д н е ш н и я ф о р у м – ч е р в е н и т е п а к с а н а х о д , н о и д а г о п л ю я т С и м о е н ч о и д а н е – о т д в е т е з л и н и п о -д о б р а т а е т о й д а в з е м е м н о з и н с т в о а н е г а д н я р и т е ч е р в е н и п р е д р е ш е н и к о м у н и с т и и т е х н и т е р о з о в и в н у ц и .!!!
18 Юни 2005 15:42
Гласувайте за честни политици-ОДС това е избора-номер 19
18 Юни 2005 15:54
Бих искала да прочета анализ на Ройтерс и Асошейтед Прес за това, което се случи в Брюксел. Срам!!!
"Европа е в дълбока криза, срам ме е, че бедните страни бяха готови на жертва в полза на богатите, каза Жан-Клод Юнкер
Неуспехът на 25-имата лидери на страните от ЕС да постигнат споразумение по бюджета на съюза за 2007-2013 г. потопи ЕС в дълбока криза, заяви на пресконференция люксембургският премиер и ротационен председател на ЕС Жан-Клод Юнкер, цитиран от световните агенции. Срамувам се, че новоприетите бедни страни в ЕС предложиха да получават по-малко пари, само и само да са доволни богатите, каза Юнкер. Полша, Чехия и други новоприети страни от ЕС предложиха част от европейските помощи за тяхното развитие да се прехвърлят към Великобритания и Холандия, за да се осигури споразумение по бюджета на ЕС."....
18 Юни 2005 16:02
анкета в интернет сайт :
Кой продава пиратски дискове на пл."Славейков" в София?


Който си поиска 26.1%
НСБОП 26.1%
Мафията 15.1%
Питай Бойко Борисов 13.4%
Хитри лапета 9.2%
Никой, няма такова нещо 8.4%
Не знам 1.7%

Общо гласували: 119

хахахаха
18 Юни 2005 16:03
Айде сега да огледаме и синята буржоазия де. В БСП да пасат трева именцата, които се посочват те наистина носят определенията - комуняга, номенклатура, бивши еди какви си ... И кво от това? Виж друго си е да се бориш за такива тежки авторитети като Костов ("Бъдеще за България" начело с жена му докато е министър председател, Булбанк (за туй тепърва ще се говори), БГА "балкан", куфарчета "За Партията" - крадец от голяма класа. Ами Хубавото Наде, Ами Божков, Ами Царя с имотите, Амми яхтата с министри и бандити. Ако някой си мисли, че цялата тази камарила ще я турат отново на софрата та да продължи да краде "неморално, но законно" много се лъже. Това, което даокара царя сега ще го отвее заедно с горните крадци. АТАКА и шут а после и ще се предяви сметката за изплюсканото на софрата.
18 Юни 2005 16:04
На умряло куче, нож вадят
Сега остава да започнат да леят дитирамби за Станишев и компания и хептен ще се огелпят разните му там пророци
18 Юни 2005 16:49
.
18 Юни 2005 17:03
Азъ
[Напреднал]
от Bulgaria
MNI, не ни пробутвай македонски просръбски сайт. Последната война на българска територия беше българо-сръбската 1885 г., знае се защо започна и как завърши.

Ето ти нещо македонско, но антисръбско. За да знаят българите защо започнаха и защо така завършиха войните за национално освобождение на българите от Макединия.
Ти дали ще знаеш не е интересно, защото май си вече увреден невъзвратимо!

Таен рапорт на българския търговски агент в Солун, Атанас Шопов, от 26.8.1897г.
(за противобългарската дейност на руските консули в Македония)

Солун, 26.8.1897г.
Поверително

„Господине Министре,

Има едно много характерно обстоятелство, което човек не може да не забележи, най-вече ако е имал случая да дохожда и преди години в Македония, да се е запознал с всичко онова, което се мисли и разсъждава в тая страна. Сравнение миналото с настоящето в отношение русофилските чувства, симпатии и доверие на българската интелигенция и въобще на българското население в Македония е именно характерно. Няма предишните чувства и симпатии, няма предишното доверие и обаяние, на които се радваха въобще руските консули измежду българската интелигенция и въобще измежду българското общество в Македония. Това е факт, който много лесно може да се забележи.

Преди гогодини руските консулства бяха центрове, около които се въртяха надаждите, симпатиите, любовта, доверието и най-светлите чувства на всичко интелигентно измежду българите. Всичките учители, всичките интелигентни сили влазяха с благоволение и с любов в руските консулства, а излазяха очаровани и пълни с преданост, защото посрещаха там съчувствие и братско състрадание.

С горест на сърцето си казвам, че сега не е тъй. Сега виждам, че българската интелигенция страни от руските консулства, отнася се с недоверие; няма ония симпатии, няма ония чувства.

Коя е причината на това?

Ако си даде човек труд да изучи основателно и безпристрасно въпроса, ще дойде до заключение, че главната причина, която е докарала до това охлаждане, е изменението на руската политика и руското поведение с всичките свои недобри последствия спрямо българите в Македония. Днес мъчно можеш да убедиш македонската интелигенция, че чувствата на руските консули спрямо българите в Македония са приятелски и благоприятни. Днес българската интелигенция знае, че руската политика не е в интерес на правото българско дело в Македония, защото го е слушала и слуша от самите руски консули, па и защото ежедневно гледа факти, които не оставят никакво съмнение, че това е тъй.

Преди всичко това с нищо неоправданото мнение на руските консули в Македония, че македонските българи не били българи, мнение противно на историята, противно на народната съвест и съзнание, противно на етнографията, противно на филологията в отношение на езика на македонците, противно на вековните понятия, предания и сведения както на самото българско население, тъй и на другите меншенства в Македония, това мнение, казвам, до такава степен е изстудило добрите чувства на македонските българи към руските консулства, щото явно се вижда, че тия чувства се преобръщат във враждебни. И какво преданост и симпатии могат да се изискват от една интелигенция, която открито се укорява от руските консули в най-святото нещо, което тя има днес – в нейната народност, в най-святите чувства и идеали, които са я въодушевлявали! Няма съмнение, че додето се продължават тия криви възгледи, това поведение и тая връждебност на руските консули спрямо българската народност, чувствата на българите в Македония не могат да се не обръщат във враждебни спрямо представителите на великата славянска държава.

Не трябва да си правим илюзии; в Македония и малко и голямо знаят, че турските власти позволяват изкуствено и чрез подкупи да се отварят сръбски училища само по настояване и поддръжка на руските консули. Това не е тайна за никого. Това изповядват и с това се оправдават и самите турски власти. И може ли след това да се очакват русофилски чувства от македонската интелигенция?

В Македония има епархии, които до 40 години насам стоят без архиереи по единствената причина, че християнското население желае пастири, които да му проповядват словото Божие, да го учат и настаняват на родния му език, да го оставят да се развива в езика и народността си. Такива епархии са: Дебърската, Битолската, Кукушката, Мелнишката и пр. Необходимостта да се пратят български архиереи в тия епархии е голяма от чисто християнска точка зрения. Настоящето поколение в тия епархии не знае, що значи владика и архиерейска служба. Священиците без надзор и ръководство, са достигнали до последно извращение, а християните изгубват своя религиозен дух и се поддават на всякакви изкушения, разврат, пороци и съблазни. Какво прегрешение, какво нарушение на каноните се намерва в желанието на християните да се молят, учат и развиват в народността си? Самият факт, че християните в такова положение от 40 години вече не признават гръцките владици, доказва, че и за напред едва ли ще се съгласят да ги признават, ако не бъдат удовлетворени в справедливите си искания. Във вярата, която изповядват, те искат да съхраняват народността и езика си.

Македонската интелигенция знае, че български владици в казаните епархии не се изпращат, защото е било и е противно на руското посолство в Цариград, руската политика в Македония. Това не крият и самите турски власти. И разбира се, при подобни условия не може да се очаква, християнското население в Македония да питае същите приятелски чувства и същото доверие, което е питаело от векове къв великата Русия и нейната политика.

В Македония има няколко десятки села, дето църквите са запечатани от години насам по причина, че християните желаят да се молят в тях по славянски и че гръцкия свещеник, гръцкия владика и гръкоманските мухтари не желаят това. И по тая причина християните няма възможност да изпълняват най-обикновените си вероизповедни треби.

Във всичките тия села християните не се раждат, не живеят и не умират вече като същински християни, защото няма къде да се кръщават, да се молят и да се причащават, да се изповядат, да се венчават и пр. Те гледат всред селото си църквата, направена с потта на бащите и дедите им, и с години не могат да влязат в нея и да се молят. Има случаи, когато покойниците на тия християни са седяли по няколко дена непогребани и най-после са ги заравяли по нивята и по ливадите, защото владиката и гръкоманският свещеник не са ги приемали в селските гробища. Това са работи възмутителни от чисто християнска гледна точка.

И всичко това се отдава главно на политиката и поведението на руските представители, ветото на които принадлежи в тия въпроси – „Тия въпроси не се разрешават, защото руската политика не е такава”, ви отговарят много често християните.

По причина на всичко това, македонската интелигенция си е съставила мнение, че руското правителство е противно на духовните и народни интереси на българите в Турция. Това мнение не е в интерес на руското влияние, защото то много често се експлоатира от разни иностранни агенти. Против това трябва да се вземат мерки. Трябвало би руското правителство да разбере, че то губи влиянието и значението си в подобното поведение на руските консули в Македония. Това е противно на добрите приятелски отношения, които българският народ искрено питае към великата Освободителка.

От разговорите, които съм имал с някои руски консули в Македония, можал съм да заключа, че повечето пъти те вътрешно съжаляват, дето са заставени да поддържат една крива идея, да всяват раздор и нравствено извращение между населението, като поддържат срабската пропаганда между българското население, пропаганда, която си служи с най-долни средства и която купува всичкото си последователи; те съжаляват вътрешно, казвам, дето са заставени да служат не на правдата, но при случай и частно се извиняват с това, че тъй им било предписано от началството в Цариград.

Официално те твърдят, че са неутрални, че не поддържат нито сръбската пропаганда, нито българското дело в Македония, но в същност не е така. За отварянето на всяко сръбско училище те дават съдействието си и поддръжката си на сърбите пред вилаетските управления: те и чиновниците им открито говорят на населението, че то не било българско: мен лично Солунският руски генерален консул е казвал, че българските училища в Скопско, Битолско, Прилепски, Охридско и пр. трябва да се затварят и българските владици от тия места трябва да си отидат, а български училища трябвало да се отворят в Сярско, Неврокопско и Одринско. В Скопско, Битолско, Прилепски и Охридско трябвало да се отворят сръбски училища, трябвало да се допускат сръбски владици. Всичко това, разбира се, никак не доказва неутралността и безпристрастието на руските консули в македонските въпроси. Доказателства, че те преследват българското дело и силно поддържат сръбската пропаганда с всичките нечисти развратителни нейни средства, има много и би можали да се съберат в цял обемист том.

Повтарям, че това поведение и тая политика на руските консули в Македония са направили и продължават да правят недоверчиви към Русия и руското влияние, както македонската българска интелигенция, тъй и въобще мислящото българско общество във вилаетите.

Счетох за нужно да ви изложа тия факти и тия мисли, Господине Министре, за да могат да се вземат някои мерки, ако се намери за нужно и полезно.

Приемете, Г-не Министре, уверение в отличното ми към Вас почитание.

Княжески Търговски Агент: А.Шопов”


18 Юни 2005 17:18


ПИСМО-ОТГОВОР ДО ЛОГОРЕЙ ПЕНКЕЛЕРОВ


Как да си ги мерим, Грациане -
твойто не е пишка, а е пришка.
А пък моят същий хулиган е -
щом подуши сгода за ебане,
се превърща в граничарска вишка.

Ако ми не хващаш вяра, нека
да си каже думата Зевзека...
18 Юни 2005 17:41
(П39).....Ах тииии сволач комунистическа, тоз благородник дойде за да спаси Отечеството от вашата ненаситно хишническа алчност да ГРАБИТЕ, дълбоко вкоренена и наследена от вашите деди и бащи-Шумкарите.
П39-->Бастарт, в чии ръце са сега, бившите кралски-резиденции на "Тато" и на полит бюрото на БКП???В чии ръце са родните държавни-зводи, в чии ръце е воената промишленост на моето Отечество???Приватезирахте ги (за жълти-стотинки) с милиционеро-номенклатурните си спестявания ли???????
Най добрят Комунист си остава->мъртвият комунист
18 Юни 2005 17:51
6 дни до АТАКА-та с №14 на интегралната бюленина!
-----------
ДА ОТКАЧИМ ПОЛИТИЦИТЕ
НА ДЪРЖАВАТА ОТ ЦИЦИТЕ !
-----------
25 юни - официален празник - "Ден на надеждата"!
18 Юни 2005 18:28
Дебиле,
Ето едно изречение от статия в раздел документи на препоръчания сайт: (като я прегледах, брадясах): "Затоа голема корист би имале од свој соузник, остро противопоставен на Бугаризмот и содржејќи во себе си елементи кои да го привлечат народот и кои да бидат блиски на неговите чувства - точно тие ќе го одцепат от Бугарштината. Каков таков сојузник јac го гледам "Македонизмот..."
Накратко, споделям възгледите на проф. Б. Димитров. Дискусията за "македонизма"-както в статията- е измислена. Няма такава дискусия, има Българска история. И хилядите граждани от Р. Македония които искат бълг. гражданство трябва да го получават без дискусии и бюрокрации, а като българи.
18 Юни 2005 18:59
Paragraf,
http://www.dostoinabulgaria.org
18 Юни 2005 19:39
Азъ,
Божидар Димитров под натиска на времето беше принуден да си пооправи някои от "възгледите". Има и други "възгледи" обаче, които за сега не показва никакво намерение да си оправя. Човек трябва да е нащрек, когато го чете. Даже и в момента, когато разобличава "митовете в българската история" не пропуска възможност да задълбочи и утвърди някои от старите догми.
Въобще, не е никаква гаранция, че ако се кръстиш http://www.dostoinabulgaria.org ще служиш на българските национални интереси, а не на чужди интереси.
Обратното е по-вероятно, защото демагогията и "националистическата" риторика не за първи път се е използвала за прикриване на антибългарските цели.
18 Юни 2005 19:55
По повод интервюто на Симеон за TV5 - много показателна е грешката на езика - той каза "моите граждани" и после се поправи със "съграждани". Още един цитат - "имотите ми са гаранция, че няма да крада". Фредерик Митеран беше благоразположен към него, а интервюираният според мене изглеждаше спокоен, уравновесен, говореше бавно и смислено. Човек с мисия!
18 Юни 2005 20:13
BASHMAISTORA,
Аз съм КОМУНИСТ / по убеждения, НЕ по партийно членство!/ едва СЛЕД 1992 г.!
Така че, НЕ ми приписвай каквито и да било "комунистически ЗАСЛУГИ" за каквото и да е било /измислено или истина/ ОТПРЕДИ 1992 г.!
КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 18/6/2005 г/ 20:15:09

18 Юни 2005 20:23
Симпатизантът на НДСВ - интелигент от малкия град с надежда за европейското бъдеще
[ 2005-06-18 ] Иван Игов, Агенция "Еврика"
......................
...След профилите на симпатизантите на ОДС и Коалиция на България днес публикуваме обобщения образ на привържениците на НДСВ. Избрахме заглавие на рубриката "Фенът" заради сходството между футболните запалянковци и тифозите на политическите сили.
......................
Пълна заблуда е схващането, че симпатизантите на НДСВ са монархисти. Повече от две трети от всички гласували за царското движение на предишните парламентарни избори заявяват, че не искат монархия. Хората, които са обявили, че ще подкрепят НДСВ на 25 юни, през 2001 г. са били част от общата еуфория, която доведе Симеон Втори на власт. След 10-те години от началото на демократичните промени старите партии вече се бяха износили, хората бяха уморени и очакваха да се случи нещо ново, което бързо да реши проблемите им. Тогава наистина се зароди едно спонтанно народно движение, което няма аналог в нашата политическа история. Българите решиха да последват една харизматична личност. Според политическата психология обаче харизмата не се определя от качествата на въпросната личност, а от

качества, които хората й приписват

В този смисъл харизмата на Симеон бе много силна. От една страна, заради синята му кръв, от друга, заради това, че е запазил българското у себе си - езика, вярата. Той е увенчан и с ореола на мъченичеството, бил изгнаник, страдал е. И заради харизмата му нереалистичните обещания, които даде, изглеждаха изпълними.
Но разочарованието бе огромно и за един мандат хората, които са готови да го следват, са се свили до една трета от броя на симпатизантите му преди четири години.
Движението има

поддръжници от всички възрастови групи


като доминират хората между 30 и 60 години, които са около 60 процента. Те имат по-скоро средни и под средните доходи. Най-голямата група от симпатизантите на НДСВ са служителите на държавна работа, бизнесмените и хората със свободни професии. Образовани са, имат средно и висше образование. Живеят предимно в средните и малките градове на страната, те са част от интелигенцията на тези малки градове. Тяхната надежда за бъдещето е свързана главно с европейската интеграция на страната. Те вярват, че царят и неговият екип са хората, които могат да вкарат България в Европейския съюз, защото премиерът там е разпознаваем. Убедени са, че той единствен може да гарантира стабилност и доверие към страната ни и ще гласуват именно за стабилността в управлението.
Симпатизантите на Симеон също са разочаровани от неизпълнените обещания, но намират оправдание в схващането, че той

не е познавал реалността у нас

Според тях царят е смятал България за европейска, а не ориенталска държава, каквато е в действителност, и се е опитал да въведе в нея нормални отношения и в това е грешката му.
Избирателите на НДСВ са умерени либерали. Те изповядват либералните ценности в по-малка степен от електората на ОДС например. В сравнение със сините симпатизанти те искат повече държавна намеса в обществения живот.
Представата на царските симпатизанти за идеалната партия е парадоксална. Те биха се доверили на нова необременена партия, с широко демократично ръководство и това влиза в противоречие с модела на еднолично лидерство в НДСВ. Те възприемат НДСВ не толкова като политическа партия, а все още като движение, което е логично да носи името на човека, който го е създал.

Редактирано от - paragraph39 на 18/6/2005 г/ 20:24:23

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД