:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нов опит за спасяване на Желязната църква

Църквата "Св. Стефан" в Истанбул постепенно се разпада и нехайството на държавата може да стане причина храмът занапред да бъде стопанисван от Турция. Това обяви Явор Камбуров, учредител на фондация "Български православен храм Свети Стефан". Фондацията стартира дарителска кампания за ремонт и реставрация на храма, известен като Желязната църква. "Св. Стефан" е собственост на българската общност в Истанбул. Ако властите в Турция обаче установят, че храмът не се поддържа, може да го вземат под опеката си. През последните години други фондации забогатяха именно под предтекст, че ще помагат. Междувременно агенция "Фокус" съобщи, че двете ни църкви в Одрин "Св. Св. Константин и Елена" и "Св. Вмчк. Георги" вече имат нотариални актове и са официална собственост на българската държава.
3
623
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Юни 2005 10:10
Ами че нека я вземат, много по-добре ще се грижат за църквата от нашенските помияри.
18 Юни 2005 10:24
Завчера в сутрешния блок на БТВ членове на настоятелството казаха, че общината там дава 600 000 долара. Но в съответствие с проекта трябва да се съберат още 1 милион. Казаха, че българите в Истанбул са само 500, вече предимно пенсионери (вероятно имаха предвид кореняците ) и не могат да се справят сами с набирането на тази сума.
Лошото е, според мен, че църквата не е постоянно отворена, защото всеки посетител би оставил поне по долар в касичката. Малцина знаят, че ако почукат в метоха, ще им отворят. Виждала съм групи не само български туристи да обикалят покрай оградата и да се чудят.
19 Юни 2005 20:11
Свобода и демокрация по турски

Sine qua non
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД