:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 553
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Данъчен шеф сплашен със стрелба

В Добрич вървят ревизии за източване на ДДС чрез търговия със зърно
Опит за атентат е бил извършен срещу директора на Териториалната данъчна дирекция в Добрич Тошко Тодоров, съобщи вчера радио "Добруджа". 4 курушума са били изстреляни в жилището на Тодоров миналата вечер към 23 ч. Щорите са били вдигнати и куршумите попаднали в стаята, като един е минал покрай главата на 15-годишния син на Тодоров. Главата на съпругата му пък била посипана със стъкла. Неизвестният атентатор е стрелял по осветената част на къщата, уточниха от полицията.

Две са версиите, по които работи РДВР, като по-вероятната е сплашване. Експертиза е показала, че стрелбата е със стоп патрони. В момента местната данъчна служба работи по 3 сериозни ревизии, като се предполага, че именно една от тях е причина за покушението. Според запознати става въпрос за проверки на фирми, свързани с източване на ДДС чрез търговия със зърно. До момента заедно с екипа си са разкрили над 40 зърнени вериги за източване на милиони левове ДДС.

Тодоров заема директорския пост в териториалната данъчна дирекция от 1998 година. През 2004 г. той бе отличен за данъчен служител на годината за ефективна контролно-ревизионна дейност.

Тодоров е без охрана. През март и юни неколкократно гумите на личната му кола са били пукани или разрязвани. Пред радио "Добружджа" той припомни, че през 2001 г., и сега е бил канен да се включи в листи на политически парии и дори да стане кмет на града, но е отказвал.

Тогава се появили клеветнически материали срещу него, свързани с имоти, които уж притежавал, но проверките досега не са установили авторите на клеветите.

Главният данъчен директор Николай Попов смята, че този акт е по повод изпълнение на служебните задължения на Тодоров. Попов ще поиска от министър Велчев съдействие за подготовка на програма за защита на данъчните органи.

От Главна Данъчна Дирекция съобщиха, че са изпратили писмо до директора на НСБОП за съдействие по случая, уведомени са МВР, министърът на финансите и Върховна касационна прокуратура.

Миналата година заради зачестилите нападения над данъчни служители вътрешният министър Георги Петканов инициира промяна в Наказателния кодекс, с която направи престъпленията срещу данъчни, извършени заради работата им по-тежко наказуеми. Тогава за по-малко от месец имаше 4 случая на грубо оказван натиск върху данъчни инспектори. До момента няма осъдени за подобни престъпления.
4
619
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
18 Юни 2005 09:40
Тоя хитрец е инсценирал "инцидента" , за да обърне внимание върху себе си от страна на полицията. Чувал съм, че е голям лакей и не смее да се противопостави на нито една голяма фирма от Добрич, особено ако е добре толерирана от някой вице-премиер например. Сега просто трупа точки и се прави на герой и страдалец, за да не го отсвири БСП-то. Много си прозрачен, драги, как иначе щеше да отгледаш стари кости като данъчен шеф!
18 Юни 2005 12:35
Предпочитам да давам моите данъци за охрана на данъчни инспектори за да си вършат добре работата, отколкото за охрана на демокрацията в Ирак!
18 Юни 2005 13:57
За да си позволи някой да стреля значи тоя шеф на Данъчното е направил доста голяма МРЪСОТИЯ някои от тях са доста корумпирани .Изчакайте да мине разследването и тогава предлагаите парите от ВАШИТЕ данъци за охрана. А парите от моите данъци аз искам да отидат за СИРАЦИ -БОЛНИТЕ И ВЪЗРАСНИ ХОРА.
18 Юни 2005 16:55
Аз също предпочитам да си давам парите за сирасци (не и за тези които ги правят) И искам да си давам парите за охрана по принцип, не говоря за конкретния слуячай! И преди да е минало разследването - има стрелба по служител на българска институция! Най-лесно е да се твърди, че всички по които се стреля са престъпници.
Никой не обича данъчните! Само ако и никой не обичаше да не му дават и касова бележка!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД