:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 217
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС наказано заради агитация на ромски

Районната избирателна комисия във Видин наказа ДПС за използване на цигански думи при провеждане на кампанията си в града. Това е съобщила пред БТА Ирена Александрова, шеф на РИК във Видин. Предстои да се определи размерът на глобата.

Комисията е била сезирана от ДСБ заради предизборен митинг на 15 юни. На него ораторите са си позволили да говорят ромски точно преди пристигането на Ахмед Доган. РИК реши да задължи председателя си да издаде постановление за административно наказание.

От партията на Доган признават, че пропагандата е била на език, различен от българския, и в противоречие с правилата. Те обаче обяснили, че така се създала добра организация при провеждането на мероприятието.

Срещу ДПС е постъпила и още една жалба заради плакати върху паметника "Бдинци".
24
971
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
18 Юни 2005 08:03
Мръсници
18 Юни 2005 09:18
дпс е антиконституционна партия. Самото и регистриране също стана в нарушеине на конституцията. Не само, че е антиконституционна, тя е и антибългарска. Значи говорили били на език различен от булгарския. Значи може на всякакъв друг да говорят само не и на българския. Само един нов Хитлер ще ги оправи. КАЗАХ.
18 Юни 2005 09:19
ДПС не бива да влизат в новия парламент. Търпяхме ги достатъчно. Няма място в политиката за хора като Доган Калпазан.
ГЛАСУВАЙТЕ за българи на 25 юни!!!
ДПС
18 Юни 2005 09:49
Наказали ги?! С какво са ги наказали? С мъмрене ли? Що не я обявят за незаконна тази антибългарска партия?
18 Юни 2005 10:52
Само АТАКА защитава българите и ще постави на местата ми нашите приятели от ДПС и крадливите цигани !
18 Юни 2005 12:17
Стига с тая АТАКА! Единственото, което тоя глупак сидеров прави е да използва голямата си уста и да говори грандомандски глупости! Реално той е една мижитурка, която нищо не може да направи. Какво като е казал "Трябва да разкараме циганите"? Това е абсолютно вярна констатация, която всеки българин я знае, но тоя има ли някакъв ясен и конкретен план за решаване на въпроса? Казал ли е как ще ги разкара? Направи ли нещо като стана оная мангалска идиотщина в софия?
Та затова, не се връзвайте на глупостите на този. Наистина съм на мнение, че за някои български въпроси трябва общо взето хитлерово решение, но определено сидеров няма нито таланта, нито акъла, нито връзките за да заслужава изобщо да влиза в парламента.

Моя съвет е да гласувате за партия, която СЪС СИГУРНОСТ ще влезе в парламента- само по този начин намаляваме шанса лайняни партии като дпс да имат влияние във следващия парламент.
Според мен трябва да има 2 етапа на изборите- първия е като този- избират се партиите, които да са в парламента. Втория- наказателен- пуска се интегрална бюлетина с ВЛЕЗЛИТЕ партии и всеки избира кои(може и всичките) партии НЕ иска в парламента и се определя "праг". Който прекрачи прага по наказания- червен картон! А ако всички партии са с червен картон, положението става много лошо
18 Юни 2005 15:44
Никога вече еничари в парламента Гласувайте за българи!!!!!!
18 Юни 2005 16:54
Да гласуваме, цистия, ама кандидата на любимото ти СДС/ОДС във Видин не е съвсем българин - Величко Йонов, чиста проба влаа, дедо му се казвал Йон. Кмета и той е мокър, депутатката от НДСВ Чилова еврейка, ДПС предлага цигани - къде ги тия българи бе !
18 Юни 2005 18:14
Ние можещите ще гласуваме за ДПС.Бюлетина No17.
18 Юни 2005 18:24
Чернописец Хитър пак ви казва: политиците са измамници. Играйте си с ония работи, не си губете с времето с политика. Политиката е за сложносмъртните, сульо и пульо там не се допускат. Патил съм, та ви го казвам от опит. За да въртиш политика, трябва задължително да имаш пари. Парите ги раздават едни лоши хора. Парите са универсално зло.

Погледнете на парите с очите на непредубеден чавек: това са едни пъстри хартийки, който не се ядат, не се пият и не доставят удоволствие. Не лекуват. А всички се претрепват да ламтят за пари. Още от Марс се вижда, че парите са измама и мошеничество. Оттам и политиката е същата стока.

http://members.fortunecity.com/izbori
18 Юни 2005 18:26
Агенция "Фокус"
Председателят на ДПС Ахмед Доган дари 3 000 долара за възстановяването на българската църква “Св. Стефан” в Истанбул на 16 юни. Гледката е била покъртителна и се рушеше храм от 1848 г., каза пред Агенция “Фокус” Ахмед Емин от ДПС и допълни, че ДПС е решило да подпомогне възстановяването на храма, включвайки се в дарителската кампания. Сумата е отделена от наличните пари на Движението и е преведена по банков път, уточни Ахмед Емин. “Това е в името на комшулука и добрите взаимоотношения между религиите”, каза още Емин. В това отношение България показва толерантност, допълни той. Дарението от 3 000 долара не е първото, което ДПС прави за църкви и манастири.
Колко българи-политици са дарили поне една стотинка за строителството или ремонта на някоя джамия?
После турците са им криви , че не гласуват за тях.Няма и да гласуваме за партия с изключение на ДПС.
18 Юни 2005 19:04
Гласувайте за БЪЛГАРСКИТЕ партии! Вън Доган от политиката!!!!!
Хвърлете един поглед на днешния брой на в.Монитор. Евала на този вестник, само той пише за безобразията на родоотстъпника доган!
18 Юни 2005 20:55
BG TR-Това за църквата е демагогия на Доган.И КАКВО ТОЛКОВА МОЖЕТЕ идвате от 200-300 км. в големите градове и по цял ден мъкнете кофите с бетон по строежите живеете в еда стая под наем за 70-80 лв.без баня.60-70% имат завършен 8 клас и едно смислено изречение на БЪЛГАРСКИ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ .Къде е поминака ПО МЕСТА които ви обеща ДОГАН. СКЪПИ КОЛЕГИ TR вашите политици ДОГАН ЛЮТВИ И Т. Н....са същите НЕКЪДЪРНИЦИ КАТО НАШИТЕ.ВИЕ и НИЕ СЕ ПЕЧЕМ на един и същи огън .Карат си МЕРЦЕДЕСИТЕ носят си костюми от 2000-3000 лв. И НЕ ИМ ПУКА за ИВАН или ХАСАН. НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ.
18 Юни 2005 22:41
дбг не мисли, че тези които са с костюми мъкнат вар.Може да си позволим и по скъпи костюми , но там не е въпроса.Важното е човек да си изкарва парите с честен труд.За политиката Мусолини го е казал много точно навремето:"Народът не трявба да знае , той трябва да вярва."
19 Юни 2005 00:34
Драги BG TR,
не знам с какви политически убеждения си (аз толкова от политика не се интересувам, че вече тази дума за мен на родния ми език ми звучи страшно противно) . НО НЕ СЪМ ГЛУПАВ, ЗАЩОТО ЗНАМ! ИЗУМЕН СЪМ от цитирането ти на Мусолини... В знанието са силата и свободата, с него е И вярата. И как да вярвам ако не знам? Съжалявам обичам свободата, както и ДА ЗНАМ ИСТИНАТА! Или искаш още 45 години фалш и промиване на мозъци?! Жалка история без край... колко поколения трябва да минат, че да се оттърси т. нар. общество от промитите мозъци и светлите приказки за комуната?! Когато цитираш по- добре вниквай в истиския смисъл на думите!!!
България Е България, официалният език Е БЪЛГАРСКИ. Който иска да е сред нас, ЩЕ ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ! СВОБОДАТА НЕ ОЗНАЧАВА СЛОБОДИЯ!!! Наказанието според мен просто трябва да е отстраняване от изборите на такива партийки и коалицйики или каквито и да са там въобще изобщо...
19 Юни 2005 01:47
Никога вече еничари в парламента Гласувайте за българи!!!!!!


Чакай бе... разсмиваш ме. Ти това на кого го казваш? На турците ли? Съмнявам се да те послушат. А освен няколко "хелзинкски уотча", не знам някой друг българин да е гласувал за ДПС. Друго е решението - никакви коалиции на партии в парламента с ДПС. И това може да се подсигури като се вкарат повече "нормални" партии там, за да няма никой истинска нужда от тези задници. Нека ДПС си стоят там за хубост - като не могат да управляват с някои БГ продажници, много ми дреме...

А, ДПС като са в "турските" райони на какъв език гправят митингите? На цигански? Айде, бе... Защо никой не ги санкционира тогава???
19 Юни 2005 08:28
OnE,
1. Сидеров има трески за дялане, но около него има доста свестни хора като Банкова и Берон например.
2. Атака със сигурност влиза и то с 8-9%.
3. Все от някъде трябва да се почне, нали. Ако не ти харесва Атака, гласувай за някоя друга БЪЛГАРСКА партия.
19 Юни 2005 10:08
Hifly, има много голям шанс атака да не се докопа до парламента, защото преди няколко дни "гения" сидеров закопа половината си аудитория, а именно младите хора, които може би ще гласуват за първи път- думите му бяха нещо от рода "не ми се занимава с въпросчетата на разни тийнове" относно въпрос защо в деня на открит разговор евентуалните му поддръжници, изобщо не се е вяснал на уреченото място и едвам са го намерили и той е казал тая глупост при положение, че точно тези "разни тийнове" са главната част от електората му!
19 Юни 2005 18:33
Каква е тази Атака?Всички серсеми ги гледам по сателита
"лекувам си носталгията".Ама на тея и очите дет се вика не съм видял.
19 Юни 2005 20:06
Турско робство отново!!!

Sine qua non
19 Юни 2005 20:43
Нещо не ти вЕрвам приятелче.
Па и на француски пишеш.
19 Юни 2005 20:45
Не е луд тоя що яде зелнико , луд е тоя що му го дава.Турците имат една партия а българите 20 /според мен са достатъчни 4-5/. Е па да напраим още 20 и тогай и изборнийо праг нема да прескочим, и ще станем автономна република на Турция.
19 Юни 2005 21:31
+,
"Сателита" е ДЪРЖАВНА Собственост българска Телевизия- дори НЕ е Обществена!- и нейни "Господари" ЗАСЕГА са Управляващите от НДСВ+ДПС ! А "Атака" е ПРОТИВ тези Управляващи сега България и е ЗА вкарването в затвора на ВИНОВНИТЕ от тях- за извършеното от тях Престъпно "национално ПРЕДАТЕЛСТВО"!
Така че, хич и НЕ се надявай да видиш нещо за "Атака" в Държавната ТВ, а и в другите частни електронни и хартиени Медии/ освен вТВ "Скат", чийто собственик Валери Симеонов е член на "Атака" !/, както и разните му Социологически и Политологически "Агенции" и работещите за тях социолози и политолози- защото всички те излъчват и публикуват и лъжат ЗА ПАРИ и за ПОДМАЗВАНЕ на Врастимащите!!!
Ако искаш линк към повече Информация за "Атака" - иди на:
Натиснете тук
Натиснете тук
http://www.novazora.net/
или на
Натиснете тук
Натиснете тук
http://atakabg.com/
===================
"АТАКА-А-А-А-А!"...
Създадено: 19.6.2005 г. 21:16:30

19 Юни 2005 21:46
Кого смущава възходът на “Атака”?
Петър БЕРОН
зам.-председател на Коалиция НО “Атака”




"Смущаващ е категоричният възход на "Атака” - така ни манипулира Мира Янова в заключение на анализа, според който новото Национално обединение “Атака” би взело 2, 7% от гласовете (преди още да си е започнало кампанията!). Същевременно г-жа Янова вече е настанила в парламента ромската (неконституционна) партия. Тя обаче не се смущава от перспективата голият задник на Азис да кове законите ни. Смущава я “Атака”.
А защо, госпожо Янова? За кого е смущаващ възходът на "Атака"? За Вас? Че защо - Вие нито сте крали, нито сте продавали “Балкан” на гадовете и автостради на шмекерите. Вие не сте затваряли реакторите на “Козлодуй”, нито сте пращали наши войници да мрат из пустинята, нито сте пращали на скрап бюстовете на възрожденците.
Не сте затривали нашата армия, медицина и образование, не сте пълзели пред всяка европейска писарушка, не сте казвали “да” на чуждите посланици, още преди да сте чули какво Ви питат. Доколкото знам, нямате участие в даването на коридори за бомбардиране на съседни държави, не предлагате чужди бази и свещената българска земя на всеки, домъкнал се незнайно откъде. Вие, госпожо Янова, не сте изклали добитъка на “тази страна” , не сте прогонили децата й по света, не сте лишавали болните от лекарства, не сте наричали колегите си “гяури”. Не сте пускали на свобода търговци на дрога и не сте давали амнистия на бандити.
Не сте обещавали чудеса, не сте си присвоявали хиляди декари български земи и гори, не сте изнасяли награбеното в чужбина. Дори не сте правили отвратителните предизборни клипове с държавни пари.
Уверявам Ви, госпожо Янова, че от неминуемия възход на “Атака” няма защо да се смущавате. Ходете си по Хималаите и си правете проучванията - какво още има да видим до изборите, а и след тях! Тук с Вас съм съгласен.
Възходът на "Атака" обаче с право ще смути други. Те, плужеците с гузна съвест и разкошни вили, има защо да се притесняват, че в следващия парламент ортаклъкът на партиите може и да се наруши. Те и медийните им храненици сега се чудят как да постъпят спрямо "Атака" - да я осъдят на мълчание, или да пръснат от обичайното си словесно зловоние. Не ми се ще да виждам и уважавани журналисти и социолози да тиражират поредните митове за Атака. А между тях са:
Мит 1. Волен Сидеров е ултрадесен националист
Това е мит само наполовина - никой от "Атака", включително и председателят й Волен Сидеров, не се представя нито като десен, нито като ляв - патриотизмът няма цвят. Между другото, една от основните сред трийсетината организации в "Атака" е Съюзът на патриотичните сили и воините от запаса “Защита”, чиито членове трудно могат да бъдат характеризирани като “десни”.
Виж, че Волен Сидеров е националист, е вярно. Такъв съм и аз, и доцентите и професорите начело на нашите листи, и Стела Банкова, и младежите, които искат от нас да бъдем такива. Такива са впрочем и държавниците на всички европейски и извъневропейски страни.
Само у нас вчерашните интернационалисти и техните дечица - глобалисти, се мъчат да овалят в калта тази дума и да я направят ругателна. Национализмът е нормалното състояние на гражданина, на всеки човек. Останалото е слугинаж и измекярство.
Мит 2. “Атака” е против циганите, евреите и турците. Опашата лъжа
Ние сме против циганията, която не е полезна и за самите цигани. Ние сме против това на безделниците да се изсипват милиони и да им се обещава да не плащат за произведения от други ток, например. Ние не искаме да гледаме как “дискриминираните” лентяи играят карти сред четири калорифера с “безплатен” ток. Не сме против министри с турско етническо самосъзнание, но не можем да приемем в министерствата да има аги и гяури и да се гонят от служба българите в собствената им страна. Да не говорим, че чл. 66 от турската конституция гласи: “Всеки, свързан с гражданство с Република Турция, е турчин”. Да кажете нещо за национализма, г-н Доган? Всъщност ако и у нас прагът за парламента беше 10% щяха да са ви нужни още много Кириакстефчовци, за да видите парламента. Аз лично уважавам честните и работливи турци, уважавам една циганка, която мете улиците, повече, отколкото един министър крадец. Нямаме нищо против евреите, стига да служат на България, а не на Малкия или на Големия Израел.
Мит 3. “Атака” са фашисти
Няма нищо по-неверно.
Коженото яке и смръщеният лик на лидера не са достатъчни да се лепят такива абсурдни обвинения. Не познавам нито един деятел на "Атака", който би подкрепил фашизма (както и събрата му болшевизма).
В заключение:
"Атака" е за равни права и равни задължения за всички български граждани. Признават се само индивидуални права, както е по конституция.
Всички са добре дошли да живеят в нашата хубава страна, но България е преди всичко страна на българите, както Франция - на французите, Турция - на турците, а Германия - на германците.
Слугинажът и ограбването у нас трябва да се пресекат най-решително!
Не сме априори против никоя партия или етнос. Ние сме против определени действия или бездействия, който и да ги извършва.
А така!

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД