:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 216
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Слънчев бряг" си прибра дълговете от хотелиерите

"Слънчев бряг" АД оттегли исковите си молби срещу хотелиери, които му бяха задлъжнели от години в четвъртък. Изпълнителната директорка на дружеството Малина Бакалова обясни, че е защитила интересите на държавата, прибирайки почти 1 млн. лв. Собствениците дължаха парите за вноски по закупуване на земята под хотелите си. В края на май Бакалова изпрати 18 иска до съдия-изпълнител за запор, опис и обявяване на публична продан на хотелите.

Пръв платил дълга си от 150 000 лв. председателят на несебърския общински съвет Димитър Янков. "Въпреки че браним държавния интерес, принципалът ни Министерството на икономиката отново иска да ни отстрани от работа", оплака се Бакалова.

За 20-и юни е насрочено общо събрание на акционерите, на което да бъде подменен бордът на директорите. От началото на годината това ще е трети опит за кадрови промени, след като другите два се провалиха. При първия човекът, пратен от министър Милко Ковачев да го представлява на събранието, не носеше надлежно заверени документи. При втория съдът определи за легитимен досегашния борд. Държавата притежава 75% от акциите в курорта.



СТАРТ

Министър Долорес Арсенова пуска днес в експлоатация разширената и ремонтирана пречиствателна станция за отпадни води в Ахелой. Съоръжението е изключително важно, защото ще обслужва района на Слънчев бряг, Несебър и Равда, където през последните години се строи изключително интензивно и потреблението на вода непрекъснато нараства. Цената на обекта е над 13 млн. лв.
2
780
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
18 Юни 2005 09:30
Долу всички царски лакеи, като Арсенова, Лучано и сие...
НДСВ
18 Юни 2005 13:49
Значи, държавата хвърля пари за изграждане на комунални съоръжения, обслужващи частни интереси и чуждестрани туристи, твърдейки, че това помага на цялата икономика. Всъщност, печелят единствено едрите "земевладелци"-хотелиери, корумпираните министри (бивши и настящи от цялата палитра). Какво печелят обикновените български граждани? Та там те плащат повече от чужденеца за една и съща услуга! Или пък някой си мисли , че чужденците
Но баба Илийца от село X, цял живот трепала се и чинно плащала дължимото на държавата, тъне в мрак.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД