:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СДС се заинати за своя човек в комисията по досиетата

СДС няма да предложи друг кандидат за комисията по досиетата, обяви лидерът Петър Стоянов. Предложеният от сините Георги Константинов не издържа проверката на Националната служба "Сигурност". "Или ще има комисия, която ще отваря досиетата и ще стигне до истината за престъпленията на Държавна сигурност и комунистическия режим, или ще има такава, която ще се опитва да замазва истината. Ако ще има комисия да прикрива истината, няма какво да правим там", заяви лидерът на СДС. За разлика от другите опозиционни парии мястото на съюза в 9-членния орган бе гарантирано.

Въпреки че НСС не е длъжна да излага мотивите за решението си, сините не са се отказали да настояват за това. Вътрешната комисия ще изслушва по случая шефа на НСС Иван Драшков утре, обяви зам.-шефът й Борислав Българинов от БНС. Той също смята, че трябва да се уточни какви са причините за отказа, другият отхвърлен е Стилиян Станев, излъчен от БНС. Стоянов ще иска и среща с шефа на парламентарната вътрешна комисия Николай Свинаров по този повод.

Самият Константинов обяви, че ще обжалва решението пред Държавната комисия по сигурността на информацията. Според него фактът, че се е борил с ДС в продължение на десетилетия, е причината да искат неговото отстраняване. Петър Стоянов пък обеща да се извини, ако Константинов е бил служител на наши или чужди служби.

Сините съзнателно не предложили резервни варианти, както останалите ПГ, за да не могат управляващите да избират по-удобния за тях. Стоянов призова и останалите десни и дясноцентристки сили да се откажат от комисията.
17
1907
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
06 Март 2007 08:13
Лидера на СДС Петър Стоянов има в последно време много странно политическо поведение!
Заиграва се т.н. партия на Б.Борисов, която няма политичека програма, а само претенци за власт. Ние демократичните хора, не виждаме логика в това!
Предлага за представител в комисията по досиетата доказан и дори гордеещ се човек с прозвището Анархист!
П.Стоянов не се ли усеща. че е изперкал, май!
Анархистите са низвергнати от обществата във всички демократични държави. То другояче не може и да бъде - анархията е антипод на демокрацията!
А у нас всичко върви, дори "топ" журналисти от телевизии симпатизиращи на изкукалият П.Стоянов ронят крокодилски сълзи, за отказа на комисията по досиетата да бъде включен в състава и виден и никому ненужен Анархист!
06 Март 2007 09:12
Анархист да беше господина...
А той си е реално казано ТЕРОРИСТ!
Какво пише за него в пресата?:
-взривил паметник на Сталин в София
-подготвял атентат срещу В. Червенков
-ръководител на организация за бунт против властта...
------------------
Леле майко: все едно чета биографията на някой другар отпреди 9ти.
Ама боята ще кажете, гледай боята... Какво да я гледам: тези понятия се покриват с представата на демократичния човек за ТЕРОРИЗЪМ.
-------------------
Преди 2 седмици след 24 години затвор на свобода излезе Бригите Моонхаупт - известна терористка и сподвижничка на Андреас Баадер и Улрике Маинхоф - т.н. РАФ Бригади (Фракция Червена Армия, алиас Червените Бригади).
Е какво, някаква разлика има ли? Все едно сега и тя да започне политическа кариера в Бундестага...
--------------------
Неразбираемо е за мен това действие на Петър Стоянов. Тази кандидатура няма да мине.
Като че ли единствената му цел е дискредитацията на синьото пространство на международно ниво. Издигането на подобни кандидатури както и допускането на мисълта че те ще имат достъп до класифицирана информация, така както го разбират нашите нови съюзници от НАТО е меко казано необмислено. Да държиш обаче твърдо на тази кандидатура, това е тъпоумие, провокация и липса на политически морал.
06 Март 2007 09:24
Правилно му е отказано на господина - и не защото е анархист. Да оставим настрана това, че е доста 70+ (недочува и май вече не е с всичкия си), а защото няма да бъде о б е к т и в е н. След като е бил преследван от ДС, явно ще има лично отношение, все едно аз да съм съдия и да съдя убиеца на мой роднина. Ами лепвам му доживотен без да се замислям! По същата логика не трябва да се допуска в Комисията и човек, който се е облагодетелствал от ДС ...
06 Март 2007 10:04
Аз що съм останал със спомен че анархизмът е крайно ляво политическо движение?И ако ми е верен спомена тоя анархист чий го дири в дясна партия?
06 Март 2007 10:54
MПочитаеми г-не Euro fool, извинете но май нещо бъркате , безвластието/анархизмът не е антипод/противоположност на демокрациата/народовластието. Противоположност/антипод е всяка ЕДНОЛИЧНА власт.
06 Март 2007 11:08
архия - власт, управление
АНархия - безвластие
къде е лявото, къде е дясното, къде е на ......
06 Март 2007 12:41
Хехем сладури, за да мине тоя козел през проверката, едно от условията е да представи документ, който се казва свидетелство за съдимост.
За да бъедш допуснат до класифицирана информация едно от условията е да си неосъждан, включително и неамнистиран, със или без заличаване от регистъра.

Естествено тъпите копелета не го знаят това елементарно нещо и съответно на справката Константинов е излязал с некоко присъдим коя за хулиганство, коя за нам си кво си.

И после ДС му били виновни, че е бил достатъчно тъп че да го осъдят.
06 Март 2007 13:04
известната комунярска тактика - оцапай някого с говна, а после го питай що смърди. Мненията под статията доказват, че: тактиката работи; авторите на мненията са си офци. И като така - почти сигурно са почитаеми членове на блатото.
06 Март 2007 13:35
gudjonsen
ние може и да сме овци, а ти как можеш да докажеш, че Константинов не е осъждан, след като е.
06 Март 2007 14:27
alsk22
[Златен]
от Bulgaria
ние може и да сме овци, а ти как можеш да докажеш, че Константинов не е осъждан

Овцата е свикнала да я стрижат, доят и дерат и от доказателство не отбира.
Тези, които не са овци вече разбраха, че Георги Константинов НЕ Е ОСЪЖДАН.
През 1992 г. при ревизия по реда на надзора той е оправдан от Върховния съд.
Ченгета от ДС това не са го догледали и сега ще им разкаже играта, както той си знае и може.
06 Март 2007 15:00
Г-н Петър Стоянов заяви също така, че ако г-н Константинов е бил сътрудник на чужда специална служба, то той заслужава поздравления за това и трябва с още по-големи основания да бъде избран за член на Комисията по досиетата.
Ако това са критериите на г-н Петър Стоянов за избор на членове на Комисията, защо не помолят чуждите служби направо да номинират членовете на неродената още Комисия и да приключим с въпроса!
06 Март 2007 16:34
Този не го одобрили защото бил взривил паметника на Сталин.
А кого одобряват - тези които са ги градили тези паметници сигурно.
Нещо тази държава продължават да я управляват сталинисти и чадата им. С други думи посерковци. До никъде няма да я докараме с такиви.
06 Март 2007 17:37
Фандорин
[Начинаещ]
от Bulgaria
Г-н Петър Стоянов заяви също така, че ако г-н Константинов е бил сътрудник на чужда специална служба, то той заслужава поздравления за това и трябва с още по-големи основания да бъде избран за член на Комисията по досиетата.


Фандорин, свикнали сме и на всякакви лъжи, ама чак пък толкова дебелашка лъжа наистина е рядкост във форума. То си пише по-горце, какво е казал Петър Стоянов:
" Петър Стоянов пък обеща да се извини, ако Константинов е бил служител на наши или чужди служби".
Това значи, че и ако Георги Константинов се окаже ченге като останалите членове на комисията, Петър Стоянов ще се извини, че се е заблудил и че е заблудил и другите.
Всеки може да се заблуди без да иска или да го заблудят, за разлика от професионалните лъжци и манипулатори.
06 Март 2007 18:23
Оооп тпруу бре! Както сте я подкарали ще обезлюдите комисията бре маскари!
Това с чуждите служби хич ама хич не издържа, щото само Радичковите врабци в България не знаят, че МВР и КДС преди да избухне демокрацията бяха на практика филиали на чужда служба. Или съм в грешка.... Може би не е още чужда? А?
06 Март 2007 18:32
Британски и чешки консерватори правят нова формация в ЕП
СДС се включва, но без да излиза от ЕНП

6 Март 2007 -MEDIAPOOL.BG


Лидерът на британските консерватори Дейвид Камерън и чешкият министър-председател и лидер на Гражданската демократическа партия Мирек Тополанек обединиха усилията си за създаване на нова партия в Европейския парламент (ЕП).

Към партията, която вероятно ще заложи на евроскептицизма, се присъедини във вторник и лидерът на СДС Петър Стоянов. В същото време стана ясно, че СДС няма да напуска Европейската народна партия (ЕНП), а “ще работи за целите на Движението за европейски реформи като част от ЕНП”...
...................
ОЩЕ-ТУК:
Натиснете тук
06 Март 2007 21:30
До: Телешоп
Уважаеми/Уважаема Телешоп, освен във в."Сега", информация по въпроса имаше и на други места. Там се твърдеше - цитирам по памет - че г-н П.Стоянов бил казал, че много хора са намерили смелост да работят при чужди служби срещу тогавашния режим в България, но той - г-н П.Стоянов, не е намерил в себе си такава смелост.
Надявам се АЗ да не съм разбрал правилно, защото иначе е отвратително, нали?
06 Март 2007 21:48
Лаят и плюят по българските тайни служби само отрепки, боклуци и помияри на враждебни на България чужди тайни служби. Затова държавата ни е на този хал, защото във властта е пълно с токива. Пример - батвипутьо, на когото цялото семейство се изнесе извън България. Българите преценяват вярно кой кой е, затова и рейтингът на седерастията и десебейщината клони към нура. А ако гадта не е охранявана от чичо Шмуел, просто ще бъде изтрепана.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД