:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Първанов разкритикува закона за евровота, но го пусна

Президентът посочи 20 май като подходяща дата за провеждането на изборите за ЕП
Президентът Георги Първанов не наложи вето на закона за избор на наши представители в Европарламента и подписа указа за неговото обнародване вчера, но не спести критиките си. В закона се предвижда право на глас да имат само живелите поне три месеца в България или страна от ЕС. Срещу този текст имаха възражения от ДПС, тъй като ограничава изселниците в Турция. Те дадоха солидна подкрепа на Първанов за втория му мандат. В заключителните разпоредби на закона обаче бяха одобрени клаузи, които обезсмислят въпросните ограничения.

Държавният глава смята, че приетият закон предлага необходимата регламентация на изборния процес и създава условия за нормално провеждане на вота напролет. Но той се опасява, че има известно отстъпление от демократичните традиции на българското изборно законодателство от последните 16 г.

Първанов смята, че не се осигурява в еднаква степен правото всички български граждани да участват при избора на евродепутати, въпреки че в редица европейски закони има изисквания за уседналост. Не е редно в една демократична и правова държава да се извличат политически дивиденти за сметка на конституционно признати права. Така президентът отвръща на заявените намерения да се мултиплицират тези законодателни решения върху други избирателни закони.

Първанов има готовност да проведе политически консултации в близките дни и да издаде указ за състава на новата ЦИК. Той се надява провеждането на изборите да стане възможно на 20 май 2007 г.

"Ако партиите, които така истерично защитиха текста за уседналостта, бяха успели да мобилизират милион и половина българи, на тях въобще нямаше да им прави впечатление, че 50 хил. души в съседна Турция гласуват за ДПС." Това коментира зам.-шефът на ДПС Росен Владимиров. Твърденията, че електоратът на движението гласувал под строй, звучали като завист. "Всяка партия би трябвало да намери начин да мобилизира електорат и привърженици", смята Владимиров. И допълни, че изрази като "гласуване под строй" се използват от онези, които не могат да постигнат добри резултати.

Владимиров потвърди, че ДПС няма да попречи на провеждането на вота напролет. От движението вече казаха, че ще стартират подписка до Конституционния съд с питане не само за евровота, но и за всички останали избори. Депутати на Доган обаче допуснаха, че това ще стане след евровота.
22
1624
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
06 Март 2007 01:06
/:/ "..."Ако партиите, които така истерично защитиха текста за уседналостта, бяха успели да мобилизират милион и половина българи, на тях въобще нямаше да им прави впечатление, че 50 хил. души в съседна Турция гласуват за ДПС...каза Росен Владимиров..."
......................................... ......................................... .....................................
Тоя, пък, к`ви ги дъвчи и к`во иска?!
Иска да има ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА партия и на етническите българи в България ли?!
И в коя партия щеше да ченува самият той тогава- в турскоетническата/като сега, в "обръчовата" ДПС/ или в българоетническата?! А?! Май-май, него "обръчите" го интересуват, а НЕ етността и проивоконсиуционността?!А?!
06 Март 2007 01:36
Да-а, Гоцеоглу пак се занаправи на интересен...
06 Март 2007 04:15
България пак ще загуби от това!!!! Запомнете ми думата!!!!!Колкото повече неща се вършат със омраза към Турците толкова повече бедничката страна ще страда!!!! Поне да направин Конституционен закон за ОМРАЗА КЪМ ИЗСЕЛНИЦИТЕ!!!! Ще е по лесно, най малко само изселниците ще са онеправдани!!! А така всички под един знаменател!!!! Очевидно е срещу Турските Изселници нека поне го направят Апачък!!!! Кажетего ТУРСКА ОМРАЗА!!!! Зада знаят съседните страни как и те даси сменят законите срещу Българските Граждани!

hubavo momce ama turce
06 Март 2007 04:31
paragraf-Това което се развива е комико трагично, нека да ти отворя очичките за да се радваш по интелигентно на такава победа!!!!!!!! Единственото нещо което ви събра тука във този парламент и ви даде достатъчно гласове да приемете този унижителен закон беше общата ви ненавист срещу ДПС. И ще добавя че това ще ви е последното нещо което направихте единодушно! Понеже съм сигурен че несте във състояние да направите нещо ПОВЕЧЕ ЗА ТАЗИ БЕДНА СТРАНА! Горко на Гражданите Живеещи В България със такива политици и такива смотани партии за които ЕДИНСВЕНАТА ГРИЖА Е ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ГЛАСОВЕ срещу хора напуснали родината си На следващите избори ви желая много успехи на вас Атакаджиите макар и да знам че единствените радващи се извън България ще са и враговете и!!!!!! Ах Каква фашистка Радост ха ха ха ха ха Мизерии.

hubavo momce ama turce
06 Март 2007 07:04
Не може важни стратегически въпроси да се решават конюнктурно. Зарад ДПС (по-точно, от лакомия за един-два евромандата повече) лишават от глас много повече българи в САЩ, Канада, Австралия, Русия, Украйна и т.н. Не обиждайте емиграцията, другари. Спомнете си Възраждането и ролята на емиграцията тогава.
06 Март 2007 07:13
На задграничните ДПС-борци им го набутаха здраво... Но покрай сухото (кухото) за съжаление гори и суровото.
06 Март 2007 07:39
Само дето тука суровото е много повече от сухото, и все по-много има да става.
06 Март 2007 10:32
Президента ¨ пусна¨ Закона, защото от първоначалната му редакция не остана нищо с поправките в преходните и заключителни разпоредби.
А и липсата на механизъм за доказване на ¨ уседналостта¨ го прави абсолютно ненужен като рестриктивна мярка.
След всички недомислия във връзка с този Закон се засегнаха правата на българите, които са ¨ отседнали¨ в страни извън ЕС.
06 Март 2007 10:36
Гоце ага яко удари феса си в земята и извика ЯХУ !
06 Март 2007 11:12
Тоя еничар Р. Владимиров много нагъл бе... партиите да успеели да "мобилизират" милион и половина българи: това време, когато българите трябваше да гласуват под строй за любимата партия, преизбирана с 99, 9% отмина! Предполагам че разните му там билюкбашии организиращи гласуването на турците ще имат повече работа свързана с регистрацията им - както вече се каза, заключителните разпоредби горе долу обезмислят закона
06 Март 2007 11:57
Гоце ! Късно реши да вдигаш рейтинга си!
06 Март 2007 11:58
И все пак така трябва да бъде. Който си живее в България - да гласува. Който не - или да се върне за постоянно, или да духа супата. Защото не искам някой от другия край на света, който е забравил вече и майчиния си език, да определя кой да ни управлява. А агент Гоце да не се прави на разсеян, а просто да премахне двойното гражданство и да прекара закон - който повече от примерно 5 години не е живял в България - да си губи българското гражданство и ако го иска отново - да си плати добре...а не да рецитира "I am a bulgarian..." например.
06 Март 2007 12:22
Фичка стига се плюнчи, *****

Редактирано от - bot на 06/3/2007 г/ 13:02:21

06 Март 2007 12:26
Гоце от Сиришник: депесарска подлога и шут на Соаполя, кво може да измисли?
06 Март 2007 14:26
Чичо Фичо ,
Черна , но уместна е иронията ти...


06 Март 2007 16:53
От подобен ветропоказател и плазмодии в политиката като Първанов друго едва ли е възможно да се очаква!
06 Март 2007 17:29
PAKTURCIN,
/:/ "Paragraf, ...Горко на Гражданите Живеещи В България със такива политици и такива смотани партии за които ЕДИНСВЕНАТА ГРИЖА Е ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ГЛАСОВЕ срещу хора напуснали родината си...
......................................... ......................................... .....................................
Ако имаш предвид Партия "Атака"- значи или си МНОГО НЕосведомен, или си много ЗАБЛУДЕН, или и двета?!
...
ЗАКОНОПРОЕКТИ НА ПАРТИЯ "АТАКА" В 40-ТО НС
......................................... ..................................
Закон за изменение и допълнение на Закона за приватизация и слелприватизационен контрол
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за Българската народна банка
Закон за изменение и допълнение на Закона за уреждане на жилищните въпроси
Законопроект за изменение на Закона за радиото и телевизията
Закон за национализация
Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за гарантираме на влоговете в банките
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката
Закон за изменение и допълнение на Закон за избиране на народни представители
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето
Закон за изменение на Закона за концесиите
Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката
Изменения и допълнения в Кодекса за застраховане
Предложение от Борислав Новев до председателя на комисията по земеделие и гори
Предложение за изменение и допълнание на Закона за авторското право и сродните му права
Предложение за изменение и допълнение в Закона за здравното осигуряване
.....................
СПРАВКА тук: Натиснете тук
......................................
Хайде, сега, дай законопроектите, коикто е изготвила и внесла ДПС, де!!!
06 Март 2007 17:49
PAKTURCIN,
/:/ "...Поне да направин Конституционен закон за ОМРАЗА КЪМ ИЗСЕЛНИЦИТЕ!!!! Ще е по лесно, най малко само изселниците ще са онеправдани..."
......................................... ......................................... .....................................
И ПАК манипулираш!
"Изселниците" СЕГА НЕ са "онеправдани"! Напротив, ПРИВИЛЕГИРОВАНИ са- имат ДВЕ Гражданства, а и винаги могат да се върнат в България!
Проблемът е, че българските Граждани с българско и друго Гражданство, всъщност, НЕ са на 100% български Граждани, а са само на 50%- другите 50% са ЧУЖДИ Граждани! Те в Чужбина НЕ са длъжни да спазват БЪЛГАРСКИТЕ закони, нали- а 100% българските Граждани тук са длъжни?! Например, при БЪЛГАРСКИ Избори в Чужбина, българските Граждани в Турция са длъжни да провеждат партийните си мероприятия на ТУРСКИ език- а по българския закон са длъжни да го правят това САМО на БЪЛГАРСКИ език/чл. 6 от Закона за политическите партии/! Значи, тези български Граждани с турско и с българско Гражданство, ще нарушават БЪЛГАРСКИЯ Закон, а ще спазват турския, нали?! Е, може ли да говорим тогаз, че те са 100% български Граждани?! А?! Освен това, много е възможно български Граждани в Чужбина, които са Производители и/или Търговци, да имат интерес от закони в България, които закони да НЕ са в интерес на българските Производители и/или Търговци/ например, да НЯМА вносни мита за внос в България на техните стоки!/! Е, ако тези български Граждани в Чужбина имат право да избират депутати за българския Парламент, нали ще искат от техните депутати да гласуват в българския Парламент да НЯМА вносни мита, например?! Или да отпаднат квоти, изисквания за качество, разни сертификати и т.н.! Значи, има вероятност българските Граждани, които имат и друго Гражданство, да имат НЕбългарски интереси- и да си ги прокарват чрез техни избраници-депутати?! А щом има вероятност- по-добре да НЯМАТ Право да гласуват на български Избори, а само на избори в държавата, на която също са Граждани и в която живеят постянно и имат граждански интереси и права там! КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 06/3/2007 г/ 17:50:00

06 Март 2007 18:28
Аааа! Ясно - ппопуснал е закона с отвращением.
06 Март 2007 20:33
paragraf- Колко от посочените законопроекти са приети във парламента единодушно????????????

hubavo momce ama turce
06 Март 2007 20:36
параграф- не е важно колко ги имаш важно е колко са приети!!!!!! Разбралиме, ти законо проектите можеш даги мътиш като кокошка достатачно е да имаш един депутат в парламента а колко са гласувани и приети е друга работа!!!!!!!!

hubavo momce ama turce
07 Март 2007 01:56
paragraf- не разбирам заблуденлиси или се правиш на заблуден?

От къде го извади това 100%гражданин и 50% гражданин имали такава логика рожбо???? Ти ще отидеш във Англия и ще спазваш само Българските закони понеже си Български Гражданин? Те ше ти скъсат г**а по английски!!! В която държава се намираш нейните закони важът!!!!! Толкова просто!!!!Ти май нови закони специално за българи започна да издаваш????? Например ако си Американец И Патагонец на ваканция във България по твоята логика ще се съобразяваш %50/%50 със чуждите закони на Българска територия????Това ли изкаш да ми кажеш? ИЛИ аз съм Български гражданин, Турски гражданин и Американски гражданин, тогава ако съм във България значили че замене само %33 та важат законите на България? Ти си голям чудак бе човек!!!!!!!!!!!!! Ти хич в чужбина ходил лиси, живял ли си между чужденци във друга държава????? Няма значение какво гражданство имаш трябва да се съобразяваш със законите на държавата във която физически пребиваваш!!!!Толкова!!!! Този път АЗ КАЗАХ!!!!!!!!

hubavo momce ama turce
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД