:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 320
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ексглавният архитект на София отново бе оправдан

Стоян Янев
Софийският градски съд произнесе оправдателни присъди за бившия главен архитект на София Стоян Янев и заместника му Георги Бачев. Те са обвинени за престъпление по служба заради издаване на разрешително за строеж на жилищна кооперация в столичния кв. "Дианабад" през 2004 г. В края на ноември друг състав на СГС оправда Янев и по делото "Индиго".

Според прокуратурата двамата са подписали документа, без да е издадена строителна виза на предвидените в проекта подземни гаражи и без да е сключен предварителен договор със "Софийска вода" за канализацията на терена, каквито са законовите изисквания. Съдът прие, че няма извършени престъпления.

Всички пропуски в проекта впоследствие са отстранени и той отговаря на строителните изисквания. Това показа строително-архитектурна експертиза, приета от съда вчера.

Преди да чуе присъдата, Янев обясни, че при подписването на проектите са действали стари разпоредби на Закона за устройство на териториите, където не се изисквало предварителен договор за канализация. Според него решението на ДНСК да спре строежа е било неправилно.

Решението на СГС не е окончателно и прокуратурата може да го атакува пред апелативния съд.
9
2533
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
06 Март 2007 08:01
Няма начин да се осъди човек от архитектурно строителната гилдия(мафия). Там отдавна е изградена система за професионално подържане, на всяка цена и на всякакви нива!
Можете да се оплаквате, колкото си искате от някоя архитектурно-строителна инстанция (примерно в община). Те по правило не приемат оплакването Ви и си провеждат това, което са решили. Отнасянето до по-горна инстанция не води до резултат, защото е въведена страхотната практика, от горната инстанция да искат отговор по жалбата от инстанцията срещу, която се оплаквате и Ви го изпращат него с придружително писмо от т.н. горна инстанция! А, то е ясно какво ще е!
Непробиваеми са! Съда се базира на експертна оценка! А, кой експерт ще се осмели да наруши негласните правила в гилдията - ще умре след това от глад!
06 Март 2007 08:27
Euro fool . Веднъж случайно присъствувах как една брокерка се опитваше да продаде на мой приятел градинката между четирите ниски блока срещу басейн Спартак в Лозенец. Показа скицата /или градоустройственото решение, не си спомням точно/ на парцела, на която ясно бе отбелязано, че на мястото на градинката с детската площадка се разрешава строителството на 4-етажна бизнес сграда само на по 3-4 метра от околните коперации. Документа беше ясно подписан от Янев - гл. архитект Стоян Янев, подпис и т.н. Самата брокерка се похвали, че е известна като "царицата" на градинките и изреди поне пет случая на извършени от нея подобни продажби.
06 Март 2007 09:13
Този тип е един от най-големите виновници за хаоса, който съществува сега в София. Той заедно с усмихнатия боклук Софиянски. Десетки години София няма да може да се оправи от тяхната престъпна дейност, целяща единствено лично облагодействие.
06 Март 2007 09:40
Винаги има справедливост - на този или на онзи свят!
06 Март 2007 10:42
Те оневиниха охиления боклук СофиЯМски, та този ли ще осъдят?
06 Март 2007 15:06

Ще повярвам, че България става нормална държава, когато този Янев и дружката му Мафиянски влязат в пандиза задълго. Противното означава, че мафията все още управлява в България.
Не е лошо гласуващите в София да се замислят защо Мафиянски бе /пре/избиран ТРИ пъти за кмет на София. Янев вървеше заедно с Мафиянски - гласуваш за единия, избираш и двамата.
Не знам кой от двамата съсипа повече София. Мафиянски крадеше повече, но голяма част от диващината сътворена в София е дело на Янев.
06 Март 2007 15:56
ЛИНЧ !
06 Март 2007 17:38
Същият този Янев унищожи градинката в средата на пл."Възраждане", която съществува още от времето когато тази местност се е наричала "Вайс-воденица".
------------
Елин Пелин
Пижо и Пендо - Три силуета на горублянския път
........
- Кажи некоя, бре Пижо!
- Е, що че ти кажем, Пендо!
- Е, па кажи, какви новини научи у градо? Я, ете, от пусто пиенье, ти кажем, не могох носо да си подадем от кръчмата навънка. Ходих да цаньевам, ете, момето у едни хора под Вайс-Воденица. Арни човецете и арни пари даваха, ама, да простиш, коконата малко шавръклива ми се виде, та се уплаших...
06 Март 2007 21:16
Дорде не доди бат Волен крадците и мощенниците шъ одят ненаказани!!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД