:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Започва пробното оценяване на учителите

В края на месеца ще има окончателно решение за диференцираните заплати и ясни критерии за оценяването на учителите. В 27 училища в Пловдив, Шумен, Казанлък и Троян от понеделник започва пробно оценяване на учителите, съобщи просветният министър Даниел Вълчев. Избраните училища са представителна извадка за страната. Сред тях има начални, основни, средни общообразователни, помощни, профилирани, професионални и професионални училища, детски градини и обслужващи звена. Апробацията трябва да приключи до около 25 април.

Комисия от директора, помощник директора и учители ще оценяват колегите си как планират и провеждат уроците, използват ли компютри, работят ли с педагогическия съветник и с деца от малцинствата или със специални потребности. Бонусите на педагозите ще зависят от това дали са ангажирани в извънкласни форми и как общуват с родителите. Най-много точки ще носят професионалните награди и показателите, избрани от самото училище. От 1 юли 96 000 учители трябва да получават диференцирани заплати. На изявените педагози се падат около 70-80 лв. на месец.
12
2583
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
14 Април 2007 06:05
Министерството на фалшивите дипломи отново дърпа дявола за опашката! То луд умора няма, пие вода и продължава! Дерзай Вълчев, дерзай!!! Ще ти светне , но ще бъде късно измекярче!!!
14 Април 2007 08:48
Добре е , че в комисията са преподаватели от самия учителски колектив , но защо в нея са и директора и зам.-директора? Така се създават предпоставки за натегачество , от едната страна и за едно недотам професионално оценяване от другата .
14 Април 2007 09:46
леле майко, какви караници и разправии, че и намразване ще се насади сред тези колективи..щото всеки ще каже-как пък точно тази или този избраха...абе маймунарника на Вълчев в действие..тъкмо замаже един гаф и моментално прави друг.затова ми се налага да си доограмотявам децата у дома и да разчитам на домашната библиотека и компютър, щото в училище програмата е наистина за малцинства и не знам какви си ученици, но не и за млади хора, на които ще им се наложи да си пробиват път в живота!!
14 Април 2007 11:12
Поредната чиновническа глупост е на път да довърши малцината учители, оцелели от директорския терор!
Как един директор на училище /световноизвестния Балджиев 24 СОУ в гр.София е страна по 14 съдебни дела и 12 от тях са спечелени от учителите, а 2 са още в процес / ще оценява същите тези учители???
14 Април 2007 15:42
И като получат тези 70 лв. как ще смогнат да ги изхарчат. Ще почнат едни екскурзии в чужбина, едни скъпи коли ...
14 Април 2007 17:08
Повече щели да вземат учители на деца, с висок успех на национални и международни изпити и състезания.Осъзнават ли тези в МОН, че не във всички училища има деца, които отговарят на тези изисквания, и не защото учителите им не полагат достатъчно труд и старание.Осъзнават ли какво е да си в училище, където се влиза след 7 или 8 клас с диплома 3 и тези ученици едва завършват.Парите щели да зависят и от умението на учителите да задържат ромчетата в клас...и още, ако работят със специализиран софтуер.Г-н Вълчев, знае ли как се работи с един единствен проектор и лаптоп в училище от 1000 и повече деца и около 100 учителя?Знае ли, че се прави график за датата, на която ще се ползва техниката и, че учителя трябва да съобрази датата с личното разпределение на материала си и евентуалните свободни дати.
Г-н Вълчев, посочете ми в коя друга професия има такова диференцирано заплащане и защо не започнахте с депутатските заплати първо?
14 Април 2007 18:48
Започва пробното оцеляване на учителите...
14 Април 2007 19:56
Учители "оценяват" не се оценяват!
Кой ученик ще вярва на учител оценен като "слаб" или "среден"?
Поредната комунистическа идиотщина!...
14 Април 2007 20:11
Поредната глупост, която ще изостри до неимоверност отношенията в учителските колективи и с това ще допринесе за още по-голямо занемаряване на възпитанието и обучението на българските деца. Искам да попитам следното: След като толкова "задълбочено" се обсъжда "огромното" повишение на учителските заплати и се търсят всякакви критерии за това, как с лекота и против всякакви принципи бяха увеличени с 200 до 500 лева заплатите на министерските чиновници и то със задна дата! От къде се намериха пари за това! жавата ще толерира тези творци на една от друга по-големи глупости и абсурдни постановления и решения?!
14 Април 2007 20:14
Dedovec
15 Април 2007 11:01
Баба ми имаше такъв лаф-" Учен човек, ама прост!"
15 Април 2007 20:04
Започва пробното оцеЛяване на учителите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД