:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Президентски съветник подозира БСП в саботаж на Първанов

Димитър Иванов напуска "Дондуков" 2, за да спрат обвиненията и интригите около държавния глава
Георги Първанов
Съветникът на президента по икономическите въпроси Димитър Иванов заподозря ръководството на БСП в опит да дискредитира държания глава. "Информацията, че се готви създаването на президентска партия е активно мероприятие на хора от високите етажи на "Позитано" с цел да се дестабилизира президентът и да се хвърли сянка върху инициативите му", обяви Иванов пред Би Ти Ви. Според него евентуална причина за атаката срещу Първанов било недоверие в собствените сили и в управленския капацитет на левицата. Затова и представителите на въпросните кръгове се чувствали застрашени.

Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев най-вероятно знаел кой стои зад мероприятието, чиято цел била да се вбие клин между самия Димитър Иванов и неговия Гражданския съюз за нова България и президентската институция.

"Ако някой се опитва да създава изкуствени напрежения между президентската институция и правителството, или президента и БСП, просто няма такова нещо - това са пълни импровизации и провокации", коментира Станишев. Той добави, че няма проблем да проведе разговор с президента по всякакъв въпрос и не се нуждае от посредничеството на Димитър Иванов. "Не смятам за необходимо да коментирам всяка глупост. Човекът е полусъветник, полуминистър-председател в сянка, полулидер на политико-гражданска организация и нека си избере в края на краищата една роля", контраатакува Станишев.

"Този човек има някакви лични проблеми, да си ги решава, да търси лекар, ако трябва", бе лаконичният коментар и на зам.-шефа на БСП Ивелин Николов.

Повод за изказването на Иванов стана слухът, че идеята Първанов да създаде своя партия след края на мандата е била обсъдена на среща на екипа му в Пампорово преди две седмици. Иванов отрече сбирката да е била тайна, на нея дори присъствал член на Изпълнителното бюро на БСП, имало и официална стенограма, която се пазела на "Дондуков" 2. На срещата трябвало да се обсъдят инициативи и акценти в политиката на президента, така че той да остане в историята като първия държавен глава, спечелил втори мандат. Но никой не споменал нито за партия, нито за коалиция, нито за съюз или сдружение.

Иванов разкри, че на срещата Първанов обявил продължението на своя инициатива за изготвяне на национална икономическа стратегия, започната преди 2 г. Проектът вече бил почти готов и ще бъде обявен в края на април. Стратегията е обвързана и с годишния доклад на президента, който тази година е посветен на социалната политика.

Съветникът на Първанов заподозря, че след като са разбрали за готвената от президента стратегия, от БСП нарочно са свикали за днес пленум на Висшия съвет именно за нова социално-икономическа политика. "Аз лично не съм чул следното - кога "Позитано", с какви ресурси, с какви институти, с какви работни групи разработи тази нова политика", заяви Димитър Иванов.

----

ПРЕДИЗВИКАНО

Иванов определи като смешно изказването на Станишев, че са изпълнени голяма част от предизборните обещания, и директно нападна премиера по повод реакцията му на националния синдикален протест. "Не може, когато си ръководител на едно правителство, което не е дошло в резултат на избори, а в резултат на следизборни задкулисни манипулации, едно правителство, което е изолирано от гражданите, да заплашваш профсъюзните лидери и да си против социалния диалог", коментира Димитър Иванов. Той обяви още, че е решил формално да напусне поста на съветник на Първанов по икономическите въпроси, за да спрат обвиненията и интригите.

Иванов обаче допълни, че може да сътрудничи на държавния глава неформално, в случай че Първанов поиска от него да активизира съвета за външни чуждестранни икономически съветници. Неформален съветник преди дни стана и още един икономист - бившият син кадър Венцеслав Димитров.
 Димитър Иванов
12
2229
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
14 Април 2007 03:17
Първан ще остане в историята като агент на ДС с прякор "Гоце".
14 Април 2007 04:09
Агент Гоце остава в историята като Жорко, по прякор Лекето!
14 Април 2007 04:15
Тъмно нека обединим прякорите и се получава Гоце Лекето........ Нал тъй........
14 Април 2007 05:56
Mафиотски джафкания за разпределяне на плячката.
А плячката е България.
В България има още много да се краде.А и за Русия трябва да отиде по големият дял!
14 Април 2007 06:30
Щом взеха сами да се плюят, работата не отива на добре. Що така бе хора? Всички сте от едно котило.
14 Април 2007 07:24
Прочетох само първите два абзаца и ми стана обидно, з начина по-който се опитват да ни манипулират комунягите.
Започва да селансира тезата, че Юч ефенди е друго парче, бащица и пр.
Тъй като БСП натрупа много негативи с некадърното си и крадливо управление и най-вече с комбината с ДПС, сега се търси начин да се намерят "здравите сили" в партията и да не се допусне недоволните да гласуват за някой друг!
Истината е една-Първанов е влязъл отдавна в историята, като майкопродавец и дьонме, той даде мандат на ДПС, а те го избраха президент!
Или както казва бай Хасан-капиш?
14 Април 2007 09:14
Много си прав На "социалната БКП/БСП) и е необходим нов "опонент" за да продължи да манипулира обществото. Тъй като от дясно едва ли някой ще ги критикува за антисоциалните и действия, те отново се надяват да изиграят водевила с вътрешната си "лява" алтернатива в лицето на Гоце! За съжаление винаги са успявали...
14 Април 2007 10:39
"Гордоста на Тара"- неформален съветник?
14 Април 2007 15:29
С извинение, повръща ми се вече от тия!
14 Април 2007 20:09
Кафа от дистанционни и виртуални съветници. Проф. Димитър Иванов тази сутрин се представи нещо като вицепремиер на задгранично правителство в сянка, ръководено от Президента, съществуващо успоредно със слънчасалото правителство. Спомняте ли си, че експрезидента Стоянов пък беше направил свой икономически съветник сина на Симеон. Някой знае ли какво допринесe той със съветите си за Републиката (освен че идентифицира имотите, които може да открадне династията от държавата, уточни какви други аванти може да се извлекат от продажбите на БТК и отдаването на магистралата на концесия, естедствено всичко за сметка на BG) и какъв хонорар е получил за този си непосилен труд. Тая държава е голям яйчник.*
-----------------
*Държава е от женски род и не е коректно да се каже "голям ташак"[бел.моя]

Редактирано от - Zmeja на 14/4/2007 г/ 20:16:08

15 Април 2007 08:46
Този Димитър Иванов явно има проблеми с БСП, а не Президента Първанов с БСП.Какъв може да е проблема, когато БКП е пуснало Димитър Иванов още през 1979г. да се обучава в Лондон.От заеманото положение сега от Димитър Иванов, може да се съди, че такива като него изпратени и приети от капитализма, са десетки и това подсказва, че БКП е капитулирала още преди 1979г и по натрапената пътна карта, как да се премине от комунизъм към капитализъм, са били обучени определени кадреи от БКП.Някои от тези кадри им е било разрешено да прочетат по-голяма част от тази Пътна Карта (сценарий) а на такива като Станишев само се спускат указания за малък период от време на пред и те не знаят какво точно ги чака утре.Правят се някакви планове за бъдещето от щаба на БСП без да се знае даже, че има кръчмар и естествено на края тези планове се провалят, а БСП смята, че това идва от грешните съвети, които дава на президента този Димитър Иванов.
След като има Пътни карти за Евреи Араби и други такива, как да се държат по между си за да се достигнат някакви положителни резултати в бъдеще, няма начин да не е създадена и такава карта за отиващия си комунизъм за да го ликвидират по най-евтиния и безопасен начин за победителите.Работата е там, че се предпоилага, че ако се публикува и стане общо достъпна, пътната карта за България, тя няма да може да се осъществи в комунистическа атмосвера.Ще има голямо съпротивление срещу клаузите в тази карта , а сега вниманието се отклонява от такива като Атака и тем подобни надежди, че всъшност комунизма е победил в Европа и скоро ще бъдат победени и САЩ и подобни празни надежди, докато му дойде времето за пълната истина, на която няма да има кой да се противопостави.
15 Април 2007 17:52

На априлски пленум левицата щедро раздаде пари в бъдеще време
MEDIAPOOLO.BG-15.04.2007
....................
Натиснете тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД