:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Преговорите с мобилните оператори



за въвеждането на sms-паркиране в столицата трябва да приключат до 3 май, реши вчера СОС. Общинарите дадоха картбланш на общинското дружество "Паркинги и гаражи" да договори условията, при които ще се осигурява услугата. Паркирането с sms в синя зона ще струва 1 лв. - каквато е цената и на традиционната услуга. Мобилните оператори ще получават процент от сумата. Както "Сега" писа, в други балкански столици комисионата е между 5 и 7%. У нас една от офертите е била за 20% отчисление към оператора. Трите оператора трябва да се съгласят на еднакви условия, за да не бъде обвинена общината в толериране на някой от тях.



"Билла" не успя да си издейства терен



от Столична община в "Студентски град". Докладната отново не мина през общинския съвет, защото според съветниците тя ще ощети гражданите. "Билла" поиска парцел от 7255 кв.м, по-голямата част от които включени в капитала на общинското дружество "Спортна София". Като аргумент за ползата от сделката се изтъква наличието на течащо реституционно дело в съда за останалата част от земята и готовността на "Билла" да поеме риска. Според съветниците обаче този риск може да са склонни да поемат и други инвеститори и е редно да бъде проведен конкурс. Така предопределяме и устройствения статут на терена за изграждане на супермаркет, коментираха общинарите. Наред с това "Спортна София" е включена в годишната програма за приватизация.



Общински фонд за извънкласни дейности



и възстановяване на лекарските кабинети в училищата са част от намеренията на общината за повишаване качеството и достъпа до обучение. Вчера СОС прие дългосрочна стратегия и възложи на общината да подготви конкретни мерки, които да бъдат реализирани през тази година. Сред големите проблеми, които столицата трябва да реши, е високият проблем отпадащи и необхванати деца в училищна възраст. 18% от подлежащите на задължително образование в столицата не ходят на училище. 3000 деца не могат да бъдат приети в детска градина заради недостиг на места.
1418
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД