:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Десет в битка да оглавят БНР

Десет кандидати подадоха документи за генерален директор на БНР, съобщиха от СЕМ. Срокът изтече вчера в 12 часа. Желаещи да заемат поста на Поля Станчева са главният редактор и директорът на програма "Хоризонт" - Красимир Луканов и Петър Галев, кореспондентът на медията в Москва Чавдар Стефанов, журналистите Антон Митов, Еди Емирян, Валери Тодоров, Иван Виденов, Калин Манолов, сегашният програмен директор Стефан Радованов и бившият генерален директор Александър Велев.

За около две седмици СЕМ ще разгледа концепциите на кандидатите и на 8 и 9 май ще проведе събеседване с най-добрите от тях. Името на новия шеф на държавното радио ще стане ясно на 11 май.

СЕМ утвърди и процедурата за избор на генерален директор на БНТ. Кандидатите ще могат да подават документи от 23 април до 23 май. Събеседването с допуснатите във втория кръг ще е на 20 и 21 юни, а името на новия шеф на държавната медия ще стане ясно на 26 юни т.г. Изборът не прекратява мандата на сегашния генерален директор на БНТ, който приключва в законния срок на 25 септември, уточниха от СЕМ.

Междувременно съставът на регулатора бе попълнен, след като вчера Народното събрание избра Мая Вапцарова. Кинорежисьорката ще довърши мандата на покойния Райчо Райков. 135 депутати гласуваха "за", 8 бяха "против", а 7 се въздържаха да подкрепят предложението на ДПС.

На вчерашното си заседание СЕМ окончателно прие и новата си структура. Доц. Маргарита Пешева бе избрана за изпълнителен секретар на СЕМ. Регулаторът реши и да наблюдава усилено петте национални програми - БНТ, бТВ, Нова, БНР и Дарик радио, както и някои други радио- и телевизионни програми по време на предизборната кампания за евровота.
2
1674
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Април 2007 06:45
Ще ни заливат с лъжи и пропаганда.И ще им плащаме на това отгоре!
20 Април 2007 07:47
Десет в битака да оглавят БНР
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД