:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НДСВ похарчи 25 хил. лв. за кампания за еврофондовете

Снимка: Борислав Николов
Вчера беше последният семинар "Европейски перспективи" на НДСВ.
НДСВ е похарчило 25 хил. лв. за 25 семинара, които разясняват възможностите за използването на еврофондовете и усвояването на средства от тях. Това отчетоха жълтите вчера, когато бе последният семинар, озаглавен "Европейски перспективи". Около 1000 лева е средната цена на един семинар, в която влизат разходите за наем на зала, за озвучаване, за кафе-паузи, обясни Аспарух Панов, кандидат за депутат в ЕП от НДСВ.

Оплакваме се, че няма средства, а всъщност има огромни възможности, с които можем да променим страната. Това каза лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Той обаче изтъкна, че за усвояването на еврофондовете трябват умения, желание и координация. НДСВ е най-европейската партия, заяви Симеон.

Според жълтите няма нищо лошо в това, че те като партия правят подобни кампании, а не изпълнителната власт. Това е информационна кампания и тя трябва да се прави от всички, заяви Лидия Шулева. Тя изтъкна, че групата на либералите и демократите в Европарламента има специално заделени средства за такива семинари, и отрече кампанията да има партиен привкус.

НДСВ предоставя електронен адрес на сайта на партията, на който всеки може да задава въпроси за изготвяне на проекти за еврофондовете. Това каза зам.-шефът на НДСВ Пламен Панайотов. Според него досега целта е била България да влезе в ЕС, а сега идеята вече е ЕС да дойде в България.

Лектори в семинарите в страната досега са били 12 зам.-министри от НДСВ, трима депутати, един министър и др. Най-голям интерес е бил проявен към темите за земеделието и възможностите за подпомагане на млади фермери, за регионалното развитие, конкурентоспособността на българската икономика и развитието на малкия и средния бизнес, човешките ресурси.
4
2212
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
20 Април 2007 04:44
Фотографа им е слаба ракия, освен ако не е комунистическо чедо.В Полша е започнала декомунизация.Едва ли тук ще им се размине, както е тръгнало.
20 Април 2007 19:18
Буди любопитство защо Волен Сидеров атакува единствено Царя. Ако приемем, че Симеон Втори е пагубен за България, то моментално следва въпроса - защо и с какво е пагубен? И колко? Повече ли от Жан Виденов ? повече ли от Иван Костов или Сергей Станишев?
Волен Сидеро пази като зеницата на окото си БПС, СДС или ДПС. Защо? Отговорът е само един: неговите създатели са същите, които създадоха пагубната за България синоьо-червена политическа мафия! Просто Атака е техния пореден балон, който трябва да успи още веднъж нацията. И като гледам, този вариант работи с пълна сила. Познайте накрая кой ще духа пак супата?
20 Април 2007 22:08
Фотографът-евала-хубава снимка!
27 Април 2007 13:08
"НДСВ е похарчило 25 хил. лв." големи сте майстори на печата! НДСВ е партия(т.е в женски род), а името й тук няма никакво значение, затова не би трябвало да пишете "ПОХАРЧИЛО", а "ПОХАРЧИЛА"! А'е наздраве за всички псевдо журналисти, завършили или недозавършили нелегитимните университети в България, в които влизаш без да знаеш български и излизаш без да знаеш за какво си бил там. И все пак това е малка грешка в сравнение с тези, които се правят в други популярни ежедневници. Чудя се кога най-накрая ще започне да се обръща по-голямо внимание на майчиния ни език. Поне него не ни го приватизираха. Все пак сме българи, нали?!

!!! България над всичко !!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД