:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдът пусна един от обвинените в корупция прокурори

Бизнесменът Владислав Марчев твърди, че висш обвинител му е предлагал сделка, за да не е обвиняем
Снимка: Борислав Николов
"Животът ни свърза", обясниха прокурорите Георги Манасиев (вляво) и Боян Тошев (в средата) като показаха белезниците си. До тях е бизнесменът Владислав Марчев.
Корупционният скандал с двамата прокурори навлезе в нова фаза вчера. Бизнесменът Владислав Марчев, който е обвиняем с тях по делото, обясни, че висш прокурор му е предлагал сделка, за да свидетелства. Висшият прокурор Боян Тошев, Георги Манасиев от районната прокуратура във Варна и Марчев бяха задържани на 5 април и оттогава са в ареста. Софийският апелативен съд след над 5-часово заседание вчера пусна под гаранция от 3000 лв. Манасиев. Другите двама останаха в ареста.

Шефът на антикорупционния отдел на Върховната касационна прокуратура Бойко Найденов предложил на Марчев да свидетелства, че "Тошев иска пари, а Манасиев е тук, за да му ги носи". Бизнесменът обаче отказал да върви срещу съвестта си.

"Няма такова нещо", отрече пред "Сега" Бойко Найденов. Марчев бил обвиняем и имал право да си гради защитната теза. "Нали парите ги взехме от него", допълни той. Визирайки 7500 евро, открити в Марчев. Според разследващите те са втората вноска от подкупа за Тошев, който трябвало да съдейства Манасиев да бъде избран за шеф на районната прокуратура във Варна.

Найденов призна, че е ръководил операцията по задържането на тримата в столичното заведение "Камината". След задържането им тримата били разделени на различни маси, за да не могат да общуват. Найденов отрече и твърденията на Тошев, че не е задържан в заведението, а на 40 метра от него и върнат насила вътре, за да бъде обискиран.

Тошев и вчера продължи да твърди, че акцията срещу него е фарс. Бил убеден, че зад нея стоят магистрати от Варна, които той е ревизирал като зам.-шеф на инспектората на ВКП. Той дал негативни оценки на шефовете на районната, окръжната и апелативната прокуратура в морската столица. "Цялата работа е да се хвърли сянка върху моята личност, работата ми като ревизор и целия инспекторат. За да се предизвика ревизия на становищата, нещата да се замажат и тези хора да си останат на мястото", каза Тошев.

Тошев и Манасиев бяха отстранени от длъжност от ВСС в сряда. На Тошев е било възложено да обработи документите и да напише становища за кандидатите за шефското място. Двамата твърдят, че се познават от ревизиите във Варна.
5
2871
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
20 Април 2007 09:16
Споко. Ще пуснат и другия. Вече имаме традиции.
20 Април 2007 09:22
БРАВОС на съда!
Да спят спокойно корумпираните, защото ги пускат като другтите ГОЛЕМИ престъпници.
Да му мислят кокошкарите, с които отчитаме дейност по "Правосъдие и вътрешен ред!"
20 Април 2007 11:37
Не разбирам защо Б. Найденов се опъва за "споразумението" и не си го признава! НПК го позволява. Това си е напълно законна процедура! Пуснаха сума ти бандюги по тази линия... А и като не умеят да събират качествени доказателства - да използват "свидетели"! Конкретния случай дори го налага... Колкото до думите на Тошев (нямам нищо лично против него. Дори едно от малкото качествени постановления които имам е подписано от него, което разбира се нищо не значи), че се хвърляла "сянка" върху Инспектората не ми остава нищо друго, освен да се изсмея. Като знам начина на мислене (от нейни постановления!) на шефката му - май е трудно да "хвърлиш сянка" върху непрогледната нощ...
20 Април 2007 12:53
Много съм скептичен за изхода на делото.Констатирана корупция "дал господ", но наказана??
20 Април 2007 22:18
И другите ще пуснат-вервайте ми!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД