:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ остава лидерска партия, но под прикритие

Цветан Цветанов запази поста си, но ще дели правомощия с двамата "най-успешни" партийни кметове
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Бойко Борисов не пожела да се раздели със заместника си Цветан Цветанов, но добави още двама замове.
ГЕРБ ще продължи да е лидерска партия, но под прикритието на демократичните процедури. Това стана ясно след вчерашния конгрес на партията. Всички кадрови предложения в партийните органи бяха спуснати лично от Бойко Борисов и подкрепени единодушно от делегатите. Самият Борисов бе преизбран като единствен и безспорен водач на ГЕРБ с гласовете на присъстващите в зала 3 на НДК 1102 делегати. По волята му Цветан Цветанов остана негов заместник заедно с двама от "най-успешните" кметове на ГЕРБ - столичния Йорданка Фандъкова и бургаския Димитър Николов.

Пак по предложение на Борисов в Изпълнителната комисия (ИК) - разширеното ръководство на ГЕРБ, бяха избрани зам.-шефовете на ПГ Цецка Цачева и Красимир Велчев, депутатите Менда Стоянова, Томислав Дончев и Пламен Нунев, старозагорският кмет Живко Тодоров и началникът на политическия кабинет на Борисов - социологът Румяна Бъчварова. Съставът на комисията бе разширен с двама души и вече се състои от 11 членове, като в нея по право влизат лидерът и тримата му заместници.

В речта си лидерът заръча на новите "комисари" да напишат "в най-кратки срокове на сайтчетата, във "Фейсбук", на стеничките на всеки от вас, какво ще правим и как ще го правим". За отговорник посочи Томислав Дончев.

"Желая на Изпълнителната комисия повече да не се говори за лидерство в ГЕРБ. Уважение - да. Решенията в ГЕРБ трябва да се взимат и да се спускат от ИК. Затова съм се постарал, виждате - всичките са доказани, познавате ги, няма парашутисти, а хора, милеещи не само за партията, за държавата със своята експертиза... Това ще гарантира, че партията няма да е лидерска. Нека си има хубав лидер, в това няма лошо. Но решенията, важните задачи, да могат да се взимат от всички тези хора", обясни концепта си Борисов.

От досегашния състав на ИК отпадат пловдивският кмет Иван Тотев и депутатът Румен Иванов. Още миналата година ръководството напуснаха и бившите депутати Павел Димитров и Искра Фидосова, както и бившият лидер на благоевградската организация Костадин Хаджигаев, който заедно с Павел Димитров се включи в новата партия "Баста".

Въпреки че го запази като заместник, Борисов не пропусна да дръпне ушите на Цветанов в 40-минутната си насипна реч заради конфликтите му със съдийското съсловие. Лидерът обаче побърза да отхвърли препоръката, която се съдържаше в приветственото слово на председателя на ЕНП Жозеф Дол, България да последва германския пример след обединението и да лустрира магистратите с досиета. "Ние като партия трябва всячески да се опитваме да подкрепяме институциите и нямаме никаква нужда да влизаме в епизодични войни с една, втора или трета от тях. Със съдийската гилдия партията влизаше в пререкания и от това нищо добро не произлезе", заяви Борисов.

Самият Цветанов бе напълно безкритичен към себе си. В отчета на ИК той акцентира само на изборните победи, а грешките остави за друг път. "Грешките са ни отчетени, хората, които са ги допуснали, са отстранени. Никой не е направил толкова добро, колкото нас", бе половинчатото разкаяние на Борисов.

---------- МОЩНА ПОДКРЕПА

Мощно рамо на герберите бутнаха 15-ина представители на християндемократически и десни партии от семейството на ЕНП. Заради закъснението на височайшия гост Жозеф Дол дори бе променен дневният ред на конгреса. Самият Дол декларира, че ЕНП се нуждае от ГЕРБ, и призова за обединение на десните партии в България за предстоящите съдбовни европейски избори, защото Европа на социалистите водела към "задънена улица".
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Докато течеше конференцията на бившите управляващи в НДК, шествие на ВМРО и "България без цензура" тръгна по софийските улици с лозунги "Долу ГЕРБ".
20
2543
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
16 Февруари 2014 20:22
Ама големи смешници са тия от снимката Че те ГЕРБ са долу. Само луди могат да викат "долу" не на правителство, а на опозиция.
16 Февруари 2014 20:31
Мдаа, прикритието от органза
16 Февруари 2014 20:37
Абе, я се загледайте внимателно в снимкатата - на екрана Баце и Цвък не ви ли приличат отдалеч на Тато и Петър Младенов ?
Да не стане като на 10-ти, ей ?
16 Февруари 2014 20:50
Младичка вождистка партия- редичката на снимката късичка, прикритието никакво. Бая има да драпат до класическото"Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин,Димитров,Коларов, Червенков" ,Априлски пленум, Тато/те това бе под прикритие/...
16 Февруари 2014 20:52
Насата,
абе загледах се, и има някаква прилика. На Селифан и Петрушка.
16 Февруари 2014 20:59
"най-успешни"
е, колко да са успешни? колкото един завод за отпадъци, да речем?
16 Февруари 2014 21:01
Никой не е направил толкова добро, колкото нас
лицето Баце очевидно е оперирано от чувство за мярка. изстъргано е, премахнато е до дъно. да не казвам като какво.
p.s. лоша организация на амбразуриата, лоша. днес, която и статия да отвориш - навалица. ще се избият кой пръв гърди геройски да изложи. пък ся, никого няма. мъка.
16 Февруари 2014 21:09
Никой не е направил толкова добро, колкото нас


Толкова добро, че седем души не го изтраяха, самозапалиха се
16 Февруари 2014 21:34
Тиквата преди два дни каза, че е разрешил на Горанов да се оттегли (защото колегите му станали милионери, а той с една депутатска заплата не можел да си изхранва децата) и после допълни, че Влади винаги ще му е на разположение, когато му потрябва. Днес обаче казва, че за ГЕРБ повече да не се говори като за лидерска партия.... Цецко пък обеща да продължи да работи по същия начин..... Като по Татово време решенията бяха взети с пълно единодушие - 100%. Зачената и отглеждана като лична силова бригада ГЕРБ не може да се промени, най-много да стане като ДПС - фирма.
17 Февруари 2014 09:23
Пременил се Илия -- погледнал се... Аа а а пак е между тия.....
17 Февруари 2014 09:49
Макс и Мориц пак се хилят от стената
17 Февруари 2014 13:48
И кой е лидера на ГЕРБ? Иво Прокопиев, разбира се.
17 Февруари 2014 13:58
герп е ОПГ под прикритието на лидерска партия.
17 Февруари 2014 14:06
е, колко да са успешни? колкото един завод за отпадъци, да речем?
Ровър,прости ми невежеството,но завода за отпадъци не е ли вече построен?
17 Февруари 2014 14:15
17 Февруари 2014 14:18
Макс и Мориц пак се хилят от стената
А дано да свършат като в приказката.

Хм, на мен вкъщи ми казват така, сборно от двата образа, как свършваха, че не помня?
17 Февруари 2014 14:19
Хм, на мен вкъщи ми казват така, сборно от двата образа, как свършваха, че не помня?


гранулираха ги за фураж.
17 Февруари 2014 16:14

гранулираха ги за фураж.


Ох, значи това се замисля, благодаря!
И това - собственият ми мъж!
Ще взема ответни мерки, може и несиметрични
17 Февруари 2014 16:15
Ще взема ответни мерки, може и несиметрични


Пази си гърба!
17 Февруари 2014 16:18

Пази си гърба!


Ок, благодаря!
Ще се отчета още довечера
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД