:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Културното министерство съвсем заплете сагата с Класическата гимназия

Петър Стоянович
Заповедта на културния министър Петър Стоянович за връщане на Класическата гимназия в ремонтираната сграда в кв. "Модерно предградие" от днес доведе до още по-големи проблеми. След два месеца чакане от страна на родители, учители и ученици да се вземе решение за съдбата на гимназията сградният въпрос продължава да тежи.

В края на миналата седмица родители и преподаватели обявиха, че няма да се върнат в зданието, защото в него има абзест - опасен строителен материал, който вече не се използва. Родителите твърдят, че са разбрали за това лично от Петър Стоянович. Освен това дори след ремонта за близо 2 млн. лв. по европейска програма таванът се рони, единият етаж е наводнен, има и оголени кабели. Директорката Мариела Папазова очевидно е на тяхна страна, тъй като е издала заповед занятията днес да се проведат в сградата до Женския пазар. Отделно тя е пуснала жалба до Върховния административен съд срещу заповедта на министъра. В същото време решението на Стоянович ощастливи част от родителите, които обясниха пред "Сега", че ще започнат първия учебен ден с ритуал. Министерството пък вече вдигна ръка от спора и чрез своя пресцентър обяви, че оттук насетне всичко е в ръцете на директорката.

Проблемът е, че МК е издало заповедта, преди здравната инспекция да излезе със становище. "Столичната регионална здравна инспекция не е издала становище относно готовността за провеждане на учебни занятия в новоремонтираната сграда в кв. "Модерно предградие". Това се разбира от отговора й до "Сега".

От началото на учебната година гимназията се помещава в 13-о ОУ до Женския пазар заради ремонта. Той приключи в края на м.г., а от културното министерство си дадоха два месеца, за да вземат "консенсусно решение". Сградата до пазара обаче също е обект на раздори. Родителите, които твърдят, че ремонтираната сграда е опасна, показаха оценка от частен оценител на тази до Женския пазар от ноември 2013 г. Според нея тя е годна за ползване. Другият лагер пък показва протокол от септември на експерти от общината, че зданието е опасно и има нужда от сериозен ремонт.
1
1958
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Февруари 2014 20:13
"Столичната регионална здравна инспекция не е издала становище относно готовността за провеждане на учебни занятия в новоремонтираната сграда в кв. "Модерно предградие". Това се разбира от отговора й до "Сега".

И как без разрешение от здр. инспекция ще пуснат сградата в експлоатация?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД