:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 420
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фетел се извини и отърва наказание

Осъзнавам, че не дадох добър пример, каза пилотът на "Ферари"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Люис Хамилтън (на преден план) минава край бокса на "Ферари", където механиците сменят гуми на болида на Сабастиан Фетел на състезанието в Баку, на което стана инцидентът между двамата асове.
Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) няма да наказва допълнително Себастиан Фетел за поведението му на състезанието от Формула 1 в Азербайджан. Пилотът на "Ферари" се извини за действията си в Баку, където удари умишлено Люис Хамилтън ("Мерцедес"). Фетел бе наказан с 10 секунди от стюардите още по време на състезанието, но завърши на 4-то място, а съперникът му в битката за титлата остана 5-и заради влизане в бокса за повреда.

По време на състезанието Хамилтън спря рязко, а Фетел се заби в него. Впоследствие германецът мина отстрани и го удари още веднъж, като по същото време махаше ядно с ръка.

Фетел и директорът на "Ферари" Маурицио Аривабене се срещнаха с представители на ФИА. А след това бе разпространено и публичното извинение на пилота.

"Бях изненадан от Люис и се забих в колата му. Не вярвам, че той имаше лоши намерения. Но в емоцията прекалих с реакцията и искам да се извиня на Люис директно, както и на хората, които гледаха състезанието. Осъзнавам, че не дадох добър пример. Нямах намерение да застраша Люис, но разбирам, че предизвиках опасна ситуация. Искам да се извиня и на ФИА", каза Фетел.

Освен че трябваше да се извини публично, пилотът на "Ферари" се съгласи да участва в образователни програми на ФИА в следващите 12 месеца.

Президентът на международната федерация Жан Тод обяви, че случаят вече е затворен. Ако той бе решил да изправи Фетел пред международния трибунал на ФИА, германецът можеше да бъде наказан със забрана за участие в един старт, връщане с няколко места в стартовата решетка или глоба. Друг вариант за наказание бе дисквалификация от самото състезание в Баку, в което той спечели 12 точки. В момента Фетел е на върха, с 14 точки пред Хамилтън.

По време на състезанието Хамилтън обяви по радиото, че 10-те секунди наказание за съперника му не са достатъчни. След старта британецът нарече поведението на Фетел "позорно".
922
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД