:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 408
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дебютант изхвърли световния №3 от "Уимбълдън"

Рафаел Надал помете първия си съперник в Меката на тениса
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Хуан Мартин дел Потро се подготвя да изпълни сервис срещу Танаси Кокинакис в двубоя от I кръг на "Уимбълдън". Аржентинецът се наложи с 6:3, 3:6, 7:6 (2), 6:4, въпреки че австралиецът от гръцки произход успя да спаси 7 мачбола в последния гейм. Следващият съперник на поставения под №29 Дел Потро ще бъде Ернестс Гулбис (Лат).
Първата елитна жертва на "Уимбълдън" падна още в откриващия ден от третия и най-престижен турнир в Големия шлем по тенис. Късно в понеделник световният №3 и поставен под №5 в схемата при мъжете Стан Вавринка (Швейц) бе елиминиран от дебютанта Даниил Медведев (Рус) след поражение с 4:6, 6:3, 4:6, 1:6.

Обективно погледнато обаче резултатът не е толкова изненадващ. От началото на сезона на трева Вавринка имаше един-единствен мач, загубен в I кръг в "Куинс", докато Медведев демонстрира впечатляваща форма и стигна до 1/4-финалите в Хертогенбош (Хол) и Лондон (Анг) и игра 1/2-финал в Ийстбърн (Анг).

За 21-годишния руснак това бе едва трети мач в основната схема на турнир от Големия шлем, след като той отпадна в I кръг на Australian Open в Мелбърн през януари и на "Ролан Гарос" в Париж през май.

"Преди всичко това беше първата ми победа в Големия шлем. Така че дори да не бях победил точно Стан, щеше да е един от най-големите успехи в живота ми. Нямам думи да го опиша. Предполагам, че ще запазя този спомен завинаги - сподели Даниил, който дебютира на най-значимата възможна сцена - Централния корт в "Ол Ингланд Клъб". - Беше много странно чувство да изляза там. Сякаш усещаш страх, скованост, но искаш да покажеш най-доброто от себе си. Искаш да победиш Стан Вавринка на Централния корт, за да може хората да научат повече за теб. Беше нещо специално. Не знам как да го обясня."

Във II кръг Медведев ще срещне Рубен Бемелманс (Бел), който срази Томи Хаас (Гер) с 6:2, 3:6, 6:3, 7:5. За 39-годишния ветеран това бе последен мач на "Уимбълдън" и той си взе сбогом с лондонската публика.

Без никакви проблеми започна участието си световният №2 и поставен под №4 Рафаел Надал (Исп). На старта двукратният шампион разстреля Джон Милман (Авл) с 6:1, 6:3, 6:2 само за 1,48 ч. Следващият съперник на левичаря от Майорка ще бъде Доналд Йънг (САЩ), който обърна Денис Истомин (Узб) с 5:7, 6:4, 6:4, 6:2.
1
1072
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
04 Юли 2017 23:09
Браво на само 21години и без да се е самоназначил за baby Fed
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД