:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 424
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България се представя с 8 плувци на световното

Общо осмина български национали ще участват в отделните дисциплини на световното първенство по плувни спортове в Будапеща (Унг, 14-30 юли). Половината от тях ще се състезават в басейна, а ще имаме представители още в открити води, при синхронистките и във височинните скокове.

В най-много дисциплини ще стартира Антъни Иванов, който е дебютант в шампионат на планетата при мъжете. Състезателят на "Вихрен" (Сандански) има покрити нормативи на 50, 100 и 200 м бътрефлай и на 400 м св. стил. Три състезания ще има друга дебютантка на такъв форум - Габриела Георгиева (50, 100, 200 м гръб). Лъчезар Шумков ще участва на 50 и 100 м бруст, а Александър Николов - на 50 и 100 м св. стил.

На своето пето световно първенство маратонецът Венцислав Айдарски ще плува на 5 и 10 км в открити води. В синхронното плуване ще ни представя дуетът Даниела Бозаджиева и Христина Дамянова, която ще играе и на соло. Тодор Спасов пък отново ще участва във височинните скокове, след като в Казан `15 зае 11-о място.
712
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД