:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Манчестър С" похарчи за отбрана повече от 5 европейски държави

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Само за Кайл Уокър "Манчестър Сити" се съгласи да плати това лято 50.3 млн. евро на "Тотнъм".
Лудостта на трансферния пазар стига до нови нива през това лято, а едно от доказателствата е разходът на "Манчестър Сити". Само за подсилване на отбраната си (трима защитници и вратар) клубът плати общо 178,5 млн. евро ($211 млн.) - това е по-голяма сума от бюджета на 5 европейски държави за отбрана в последната година.

Най-малък бюджет има Молдова, която дава $30 млн. за отбрана. Малта харчи $57 млн., а Македония - 106 млн. Албания със 147 млн. и Босна и Херцеговина (164 млн.) също не могат да настигнат разходите на английския клуб.

Голяма част от сумата, дадена от "Сити", отиде за трима крайни защитници. Десният бек на "Тотнъм" Кайл Уокър струва 45 млн. паунда (50,3 млн. евро), но сумата може да нарасне още, тъй като в договора са записани още 5 млн. паунда под формата на бонуси. Впоследствие бе взет още един десен бек - резервата в "Реал" (Мадрид) Данило, за когото бяха дадени 30 млн. евро. Бразилецът игра в едва 24 мача за "Реал" във всички турнири, като в доста от тях влезе като резерва.

Рекордният трансфер бе на левия бек на "Монако" Бенжамен Менди, за когото "Сити" плати 52 млн. паунда (58 млн. евро). Французинът стана най-скъпият защитник в историята. Освен това "Манчестър С" плати и 40 млн. евро за вратаря на "Бенфика" Едерсон.

Трансферите на "Сити" обаче не са свързани само с отбраната. Клубът плати 50 млн. евро за халфа на "Монако" Бернардо Силва. Освен това бяха дадени още 12 млн. евро за халфа на бразилския "Васко да Гама" Дъглас Луис. Това обаче няма да са последните трансфери на "Сити". Мениджърът Пеп Гуардиола обяви, че може да има още нови играчи. Сред тях е и централен защитник, с което клубът може да изпревари още някоя европейска държава по бюджет за отбрана.

"Доволен съм от Джон Стоунс, Венсан Компани и Николас Отаменди. Нямаме още много за харчене. Похарчихме много, защото нямахме такива играчи в защита и искахме да привлечем най-добрите. Но ако пазарът ни даде шанс, ще привлечем и централен защитник", каза Гуардиола.Той обясни, че ще има поне още едно ново попълнение в предни позиции. Наскоро Гуардиола каза, че "Сити" може да се включи в битката за подписа на Килиан Мбапе. 18-годишният нападател на "Монако" е оценен на 180 млн. евро и според медиите в Испания е близо до трансфер в "Реал" (Мадрид). Според Гуардиола обаче "Манчестър С" може да предложи всичко, което предлага и "Реал", и да отправи оферта за Мбапе.

И докато купува скъпо, клубът не получава особено големи пари при изходящите трансфери. Най-скъпо продаденият футболист бе Енес Юнал, който премина във "Виляреал" за 12 млн. евро. Нолито бе пратен в "Севиля"за 9, а Александър Коларов - в "Рома" за 5 млн. Няколко играчи - Пабло Сабалета, Вили Кабайеро, Хесус Навас, Гаел Клиши и Бакари Саня, пък напуснаха като свободни агенти.
1152
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД