:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Как е сега

Здравеопазване



Здравната вноска е 6%. По училищата могат да разкриват здравни кабинети по желание и те са единици. Всеки може да има само един личен лекар, а за да посети специалист, трябва задължително да има направление от джипито. Допълнителното здравно осигуряване е регламентирано, частните фондове са над 10, но с малък пазар. Скъпоструващите лекарства и операции се поемат от държавата и здравната каса.



Образование



Задължително образование до 8-и клас, безплатни закуски и учебници до 4-и клас, платен прием - само в магистърски и докторантски програми. Бюджет за образование - 4,2% от БВП. През акредитация минават само висшите училища. Държавата решава за всеки ВУЗ поотделно колко студенти в дадено направление да приеме.



Социална политика



386 лв. средна заплата за обществения сектор, 285 лв. - в частния. 150 лв. минимална заплата. 40 лв. гарантиран минимален доход. 53 лв. социална пенсия. 420 лв. таван на пенсиите. 13,11% безработица. 35,5% осигурителна вноска за фондовете на НОИ (дели се между работодател и осигурен в съотношение 70:30).



Данъци и отношение към МВФ



Скалата за облагане на доходите на физическите лица е 5 нива. Доходите над 600 лв. се облагат с 24%, а най-ниските от 130 до 150 лв. - с 10%. Необлагаемият минимум е 130 лв. месечно. Данък печалба е 15%, ДДС е 20% Прогнозата за икономически растеж през 2005 г. е 5,6%.



Предложения към бизнеса



Лицензионно-разрешителните режими са в ръцете на държавни или контролирани от държавата органи; регистрацията на фирмите е изцяло в съдебната система и е бавна и тромава; подпомагането на големите предприемачи с инфраструктура е все още в зародишен стадий, никаква реална подкрепа за малките и средни предприятия, твърде високо данъчно-осигурително бреме.
3
703
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
27 Май 2005 04:33
Къде са другите до 22 ?
28 Май 2005 20:37
Ето линкове към програми на непредставени тук участници в Избори 2005, които открих :
*
Коалиция на розата Натиснете тук
*
Евророма Натиснете тук
*
АТАКА Натиснете тук
*
Ако и други непредставени тук участници в изборите имат сайтове и някой ги знае, моля да даде линк, за да се запознаем и с тях.
17 Юни 2005 12:08
Разполагам с най-подробна информация за изборите на 10 и 17 юни 1990 г. (7-мо Велико НС): резултатите по области, 3-те имена на всички 400 депутати и други пикантни подробности за тях. Форматът на информацията е htm, пари не вземам! Считам, че всички избори си приличат, затова е важно да се знае близкото ни парламентарно минало.

Тази информация съм сложил тук, защото поставянето на мнения в статията "Изборите досега" (или нещо подобно) в настоящия брой не работеше.

Ако се интересувате, пишете ми на izborche@yahoo.co.uk
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД