:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Български народен съюз

Визитка



Състав: ССД, БЗНС-НС, ВМРО

Лидери: Анастасия Мозер, Стефан Софиянски, Красимир Каракачанов

Шеф на предизборния щаб: Екатерина Бончева

Девиз: Българинът заслужава повече!

Набиране на средства: членски внос, дарения и държавна субсидия

Бюджет: до 2 млн.лв

PR-агенция: нямат

Участие на предишни избори: През 2001 г. БЗНС-НС участва в коалиция ОДС, а по-късно с ДП се отделиха в самостоятелна ПГ "Народен съюз", в която имаха 11 депутати.



Здравеопазване



Eдинна информационна система за всички подразделения на НЗОК, свързана с НОИ, данъчните служби и ГРАОН. Създаване на социални лечебни заведения за лица без доходи. Солидарно споделяне на потребителските такси от пациента и здравната каса. Свободен достъп до специализираната болнична помощ. 6% от БВП - за здравеопазване.



Образование



Развитие на професионални училища и висши учебни заведения за подготовка на специалисти в приоритетните сектори на икономиката. Гарантиране защитата на интелектуалната собственост и създаване пазар за интелектуални продукти.

Увеличение на средствата за наука до 1.5% от БВП в края на 2006 г. Създаване национален фонд за осигуряване на академични научни стипендии за млади и вече доказали се учени.



Социална политика



Средна работна заплата до 680 лв. и средна пенсия 250 лв. Въвеждане на добавки за старост за навършилите 75 години българи; създаване на Национален инвестиционен фонд "Пенсии", за да се гарантира устойчив растеж на пенсиите;

Насърчаване на раждаемостта с финансиране от здравната каса; лекуването на безплодието; намаляване на детската смъртност.

Данъци и отношение към МВФ



Икономически растеж от 8%. Въвеждане на единна данъчна ставка за преките данъци (подоходен и корпоративен) в размер до 10% в края на мандата; въвеждане на семейно подоходно облагане; намаляване на общата осигурителна тежест до 25%, намаляване на ДДС с 2%. Излизане от валутния борд и навлизане в еврозоната през 2009-2010 г.



Предложения към бизнеса



Заделяне на около 50 млн. лв. годишно за квалификация и преквалификация на работещите; стимулиране развитието на трудоемки производства с нисък разход на енергия; създаване на гъвкава система за закрила на българските производители на традиционна продукция, които имат висок потенциал за растеж; борба с нелоялната конкуренция чрез антидъмпингови процедури; достъпност на държавните поръчки за частните фирми.
5
754
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
27 Май 2005 04:56
Лош (1).
27 Май 2005 11:55
Коалиция во главе с баш-мафиот софийско-мафиянски.
Насърчаване на раждаемостта с финансиране от здравната каса; лекуването на безплодието; намаляване на детската смъртност.
Демек наливане на средства в бездънната каса с все по-намаляващо КПД на използването им. Хубави думи скриващи липсата на програма.
28 Май 2005 01:59
Ало-о!
Македоно-софияно-земеделската организация ... МСЗО
Сега как ке ги колиме земедельките у софийско, а?
Оно много странно стана, софианецо да бега како партизанин из македонска ферма ... Е те такова животно и у софийско нема!
Ама има-има ...

Те сеа ше даде софианецо трите дъщере на македончетаата и ке сторат една земеделска градска задруга /ЗГЗ/, па да видим как ке им го кривнете калпакот?!
31 Май 2005 23:16
Стефчо, по-добре си гледай делата, че си ги наредил доста. Не си губи времето с обещания, които няма да имаш възможност да изпълниш. Не се мъчи, няма смисъл, просто няма да събереш 4 %...
09 Юни 2005 17:18
На мен много ми харесват - е не са идеални, но определено е по-добре от Костов / понеже тохй не е крал/ или Надка -поне на едно събрание да не бе довела любовника си.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД