:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 259
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Коалиция за България

Визитка

Състав: БСП, ПД "Социалдемократи", Партия Български социалдемократи, Движение за социален хуманизъм, "Рома", Комунистическа партия на България, "БЗНС - Ал. Стамболийски", Зелена партия в България.

Лидер: Сергей Станишев

Шеф на предизборния щаб: Румен Петков

Девиз: Един за всички, всички за един!

Набиране на средства: фондонабиране, дарения

Бюджет: до 2 млн.лв, както е по закон

PR-агенция: имиджмейкър Нидал Алгафари. Говори се, че помагат и чужденци. В София - "Бюро за медийни консултации".

Участие на предишни избори: През 2001 г. партиите отново бяха заедно, но имаше и още няколко партньори. Зелената партия се яви сама и не успя да влезе в парламента. В 39-тото НС коалицията имаше 48 депутати.

ЗдравеопазванеВъзстановяване на училищното здравеопазване. Запазване размера на здравната вноска. Поемане на част от скъпоструващи лекарства и операции чрез фонд за държавна здравна солидарност. Право на избор на двама лични лекари; премахване на потребителските такси; свободен достъп до терапевт, педиатър, гинеколог, невролог, УНГ. Електронно здравеопазване. 6% от БВП за образование през 2009 г.ОбразованиеЗадължително обучение и безплатни учебници и закуски за всички до 16 г. Изпити по всеки предмет в края на всеки клас. Минимална учителска заплата - не по-ниска от средната в обществения сектор. Въвеждане на статут на защитени за училища с регионално и национално значение. Разрешаване на платен прием на бакалаври извън държавната поръчка. Студентско кредитиране. 5-6% от БВП да отива за образование.Социална политика20% увеличение на бюджетните заплати от 1 януари 2006 г.

Минималната заплата през 2009 г. - 270 лв. средна - 600 лв. Минимална пенсия - 57 лв. през 2005 г., 159 лв.- 2009 г. Социална помощ за деца - 48 лв. през 2009 г.

Разкриване на 240 000 работни места. Обвързване на социалната пенсия, гарантирания минимален доход и минималната заплата с границата на бедността в ЕС - 2,15 евро на ден. Плавно премахване на тавана на пенсиите. Създаване на фонд за повишаване на пенсиите със средства от приватизацията. Безплатни детски ясли и градини за деца от семейства с месечен доход под 150 лв. на човек. Таван на осигурителната вноска - не по-нисък от 12 МРЗ.Данъци и отношение към МВФНамаляване на ДДС през 2009 г. на 17%, 7% - в туризма; диференцирани ставки за лекарствата, хляба и млякото. По-стръмни скали за облагане на високите доходи и големите имоти; въвеждане на елементи на семейно подоходно облагане от 2006 г. чрез намаляване на годишния данък на родителите: с едно дете - 300 лв., с две - 600 лв. с три - 900 лв. Пълно семейно облагане до края на мандата. Икономически растеж - 6% през 2006 г. до 8% през 2009 г. Запазване на валутния борд до влизане в ЕС; сътрудничеството с МВФ и икономическо развитие в съответствие с Европейския валутен съюз.Предложения към бизнесаНулева ставка за инвестиции и реинвестиции; прехвърляне на лицензионно-разрешителните режими към браншовите организации на бизнеса; признаване на социални разходи на фирмите; експортно кредитиране и застраховане; намаляване на таксите за листване и регистрация; съкращаване на сроковете за издаване на лицензии и разрешения за публични емисии до 2 месеца; намаляване на броя и размера на таксите и разрешенията за започване на нов бизнес.
37
769
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
37
 Видими 
27 Май 2005 03:48
Пенсия - 57 лв. през 2005 г., 159 лв.- 2009 г
57 лв-нараства на 159 лв, атрактивна цифра!?
Леко уточнение само:2009 г-един хляб 17 лв, кило сирене-37 лв, "дървен-костюм"-457лв.Sorry серГЕЙКО ама Червенят електорат не иска да ходи одрипан във "рая".
27 Май 2005 05:08
Добър (4)
27 Май 2005 10:21
Хора събудете се! Комунистите отново ше ни върнат на нулата. СерГЕЙ нито е ходил войник нито е работил нещо съществено. Занимавал се е само с партийна работа. Тези хора нямат място в политиката. Отново се прави опит за унищожаване на средната класа и се създават хрантутници. Хем не плаща данъци (или пък данъците му са минимални) хем му се увеличават социалните придобивки. Балъците нека бачкат! Трябва ли отново фирмите да минават в сферата на сивата икономика!?
27 Май 2005 12:22
Половината предложения - да, другата половина - не.
Здравеопазване - вместо да премахнат сегашната неработеща система набутана ни оище от ОДС, ще се опитват да я променят.
Образование - по-добре, но откъде измислиха тези "безплатни" истории? Май се подмазват на циганите.
Социалната политика - също горе-долу добре с изключение на това за пенсиите и за "безплатните" детски ясли и градини. Пенсионната система бе заложено да е неработеща. Не може след като на 100% системата е била част от бюджета, сега да се опитваш с някакви измислени приходи да я финансираш. Реалното е записване в закон на намаляващо всяка година финансиране от бюджета.
Останалите неща може би стават, но къде са най-важните неща: демографската криза, престъпността и корупцията, тук има само малко за доходите.
27 Май 2005 15:28
Един за всички, всички за един!
Тези излезли ли са от възрастта на любитилите на Дюма?
27 Май 2005 19:26
прави ми впечатление че червените се държат като политически аристократи нещо предвидено от ленин и са прехвърлили черния ПР на консомолците от ОДС срещу царя
27 Май 2005 20:01
а ленин е предвидил червената аристокрация преди 88 години защото целта на комунистите е била свалянето на монархиите в европа через въоръжени деиствия и конфликти междуфпрочем резултат на които са и двете световни воини миналия век след което в половината европа бяха установени ''диктатури на пролетарията''
28 Май 2005 01:25
Тука-а ....
Много яки детайли в ... РАЗПРЕДЕЛЯНЕТО!!!
Към бизнеса ... сагата: ти почни /улеснения/ пък тогава ще те шибаме.
И горе долу по схемата: "Всички ОТ един и "един" ... за всички!"
/Няма уточнения във цялото това многословие и цифри ... този "един" ... тип жанвиденов "квадратен" ли е, или такъв с "брадавички и въртящи се топчета със зелени ... детайли" ?/
Питането е от червена пенсионерка, с голям трудов стаж като бардама в стола на ТКЗС-то в с. Сусурлево. С над 11 000 отработени трудодни.
И второ питане, като как така в Европата ще заплождаме швейцарски и немски бизнес-крави с големия селски бик Сталин, който е жив благодарение на усилията на ентусиасти от гимнастическо дружество "Норд-Ист" в с. Чепърлянци, област Ловешко-Плевенска, макар че е вече на 88 г.?
Имаше и други въпроси, но хората дето ги задават от опашката, докато чакаха - измряха, поради което за краткост и яснота, ще се ограничим само с два тека!!!
Другото е добре, само дето ... за тековете, таковата някой трябва да "изпълни" първом местото под пояса, отпред.
В смисъл ... за гората от стомана ставаше дума. Щото бая гръм се дигна оня ден край паметника на СА в София ...
А това си е гърмене под пояса ... само че от задната страна, както пиша още под индигото на Вазова ...
28 Май 2005 01:30
Иначе Станишевия младеж е като пехливанин!
Сега ше удари една тупалка на "ниския" от предизборния му щаб, ако нещо не е както трЕбе.
Всъщност там кой на кого удря тупалките и кое трЕбе ... винаги е до последно - неясно.
Щото к'вот пуснат като разпореждане отгоре ...
28 Май 2005 02:34
Уважаеми ето ви и класацията
Коалиция за Б-я четено от 586 - мнения 10
НДСВ четено от 472 - мнения 6
ОДС четено от 409 - мнения 5
ДПС 325 - 4
Демони зо слаба Б-Я 526 - 12 явно люто любопитство да оплюят тоя нещастник с току що отминаваща давност за престъпленията му
БНС четено от 281 - мнения 3
Нема да ги избираме Времците чет 329 - мнен 5
Останалите имат цензура да присъствуват в СЕГА
АТАКА И НЕЗАВИСИМИТЕ ще спомогнат да намалят процентите на Еничарите НИ
28 Май 2005 15:47
БСП май още не са излезли от епохата на идеализма.Предложенията са прекрасни, но пари откъде за реализрането им.Или може би смятат да се позоват на Виденовата практика-да печатат парички до забрава.Точно в края Виденовото упрвление в Русия имаше парламентарни избори и един известен руски политик агитираше руснаци да не гласуват за комунистите, ако не искат в Русия да се повтори ситуацията в България
28 Май 2005 16:45
полиция за Бълъгария
28 Май 2005 20:54
Рецепта за инфлация и за обезценяване на лева!
Както при Виденов спестяванията ни ще се изпарят!
31 Май 2005 22:57
Пиша двойка на всички комунисти. Червените им обещания ще останат неизпълнени, ако ги изберем разбира се. Гласувайте, за да не теглим всички после.
Долу БСП
01 Юни 2005 09:00
666anti
02 Юни 2005 16:58
Балгодарение лъжите на продажната българска журналистика не става ясно, че всъщност обещанията на социалистите са най-скромни, защото за разлика от другите Станишев и компания ще трябва да изпълняват.

Всички говорят за Виденов, защото Костов и Сакса няма как да издържат сравнение с някой друг. Въпросът е в това дали България може повече или ще се задоволим с това да сме по-малко бедни, отколкото при Виденов.
03 Юни 2005 11:54
Бюлетина No. 14 - за да изринем мангалите, базиргяните и всички национални предатели!!!
03 Юни 2005 12:30
Пако, Волен Сидеров казва и верни неща, склонен съм да се съглася с теб и за националните предатели, но в тази расова и етническа омраза, която се проповядва, няма нищо Българско. Не са ни виновни цигани или турци за нашите проблеми - всичко сами сме си направили. Ако ние спрем да се прецакваме взаимно и заработим за общия си успех, България ще тръгне напред. Ако, вместо да се чудим как да "изринем" ромите, хвърлим своята енергия и средства в създаването, възпитаването и образоването на деца (по 3 в семейство), демографската катастрофа ще бъде преодоляна.
03 Юни 2005 15:40
Донякъде си прав.Мангалите на са причина за проблемите ни- те са един от проблемите ни.Съвсем наскоро нападнаха празнуващи абитуренти и убиха с метални тръби български професор.И въпреки всичко по медийте се говори съвсем малко за това.Когато гръмнаха мангала-нарко дилър Японеца всекидневно ни осведомяваха какво му било състоянието как го били оперирали!Циганите си позволиха дори да обсаждат ВМА и "Пирогов"
и да се подиграват с всички българи!Те могат да си позволят да убият , пребият или ограбят който си поискат без да се страхуват от наказание.Докато нищо не се прави по въпроса те ще стават все по-нагли.
Етнически проблеми ще има , и то не по вина българите (който са невероятно търпеливи) а по вина на циганите.Защото дори огромното търпение на българина не е безкрайно.
03 Юни 2005 16:16
Трябва обаче да се отбележи и друго. Ромите успяват да се организират. Подкрепят се взаимно, помагат си, единни са и така е правилно. Никой не ни е виновен на нас, че не можем да се съберем и да свършим нещо заедно, да си помагаме, а не да си пречим и т.н.
Проблемът на един ром е проблем на цялата общност, а проблемът на един българин си е само негов.
06 Юни 2005 08:35
Щом и Мира Янова призна, че БСП печели, значи работата отива към абсолютно мнозинство
06 Юни 2005 19:46
Балев, Балев, кога ще проумеш, че прогнозите на Мира са преливане от пусто в празно... Където е парата - там е и кревата... Що не си скудоумничиш във форума на БСП?
07 Юни 2005 14:37
Що за отношение? Аз си изказвам моето си мнение и не съм против това други да изказват своето в който форум си искат. Нали си социалДЕМОКРАТ - защо искаш да ограничаваш свободата на моето слово?
08 Юни 2005 10:14
В платформата липсват раздели "икономическа политика и приоритети" и "Евроинтеграция" - с прозрачни процедури, международни проекти, инфраструктура, дългосрочни инвестиции, разпределяне на предприсъединителните фондове. Журналистически пропуск, или no comment?
08 Юни 2005 14:04
ТЪПИ комунисти!
09 Юни 2005 12:51
БСП направиха покойния Луканов светец. Що пари (народни-около три милиарда долара!) им даде, що бизнесмени се пръкнаха чрез него ..и сега дават дарения. БСП е партия, която не прави нови казани, а взема манджата от единия и слага в другия т.е. техния. Тежко и горко ни, ако вземат пак властта....
09 Юни 2005 15:48
Готин2,
Бизнесмените дават пари на този, който им обслужва интересите, когато е на власт. И какви са тия 3 млрд. народни пари? Нали комунистите бяха докарали държавата до катастрофа, откъде все се намират разни милиарди . За казаните и манджата бих те посъветвал да разгледаш случая с АЕЦ Козлодуй и нашата евроинтеграция. Затворихме два блока - получихме покана за преговори, затворихме още два - получихме и дата. Великите евроинтегратори се бият в гърдите, ама аз не помня Кунева, Паси, Божков, Михайлова и т.н. да са строили АЕЦ. Май ще се окаже, че главният евроинтегратор пак е бай ти Тошо, даже и от оня свят.
Освен това чакам с нетърпение да ми кажеш кои и колко казани са направени в последните 15 години, щото аз нещо не ги виждам.
Виж доста казани се приватизираха
09 Юни 2005 16:19
Нищо общо вече няма между построеното до 1989 и БСП. Ако се говори за общо то то е надпреварата на партиите ни кой повече да открадне и май засега води СДС и най-вече костоваците.
16 Юни 2005 03:16
*****


Мнението е редактирано поради
- spam
Натиснете тукРедактирано от - bot на 16/6/2005 г/ 11:25:48

16 Юни 2005 03:18
*****


Мнението е редактирано поради
- spam
Натиснете тукРедактирано от - bot на 16/6/2005 г/ 11:26:02

16 Юни 2005 03:22
*****


Мнението е редактирано поради
- spam
Натиснете тукРедактирано от - bot на 16/6/2005 г/ 11:26:17

16 Юни 2005 03:23
балев, пиши се педерас ако искаш да заместиш кристянчо. другото е бошлаф
16 Юни 2005 04:55
*****


Мнението е редактирано поради
- spam
Натиснете тукРедактирано от - bot на 16/6/2005 г/ 11:26:41

16 Юни 2005 12:47
МНИ, ако се съди по твоите съобщения (и на лидерите на всички десни партии и коалиции от НДСВ, през БНС и ОДС, та чак до ДСБ), то лайтмотивът на целокупната българска десница на тези избори е:
"ОСТАВЕТЕ НИ ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА КРАДЕМ, ЗА ДА НЕ ДОЙДАТ КОМУНИСТИТЕ!"

Не е ли по-умно, вместо да броите камъните в чуждата градина, да се запитате: какво не е наред в десните партии? Защо само 8 години след Виденов БСП пак е водеща сила? (Ако не се е променила, явно проблемът е другаде - примерно в управляващите през тези 8 години) Защо само Костов и Сакса си вярват, че управлението им е успешно? Защо само те не забелязват корупцията по "високите етажи на властта"? Защо само те не се отитваха да решат този проблем(а бяха единствените с достатъчно власт да го направят)? Защо след като затворихме 4 блока на АЕЦ и всички се биеха в гърдите за успешните преговори изведнъж получаваме наказателни картони? Защо от всички реформи точно съдебната е найю-изостанала? Кой се бои от нея? и т. н. и т. н.

99, с риск да ти разбия сърцето трябва да призная, че не съм обратен.
21 Юни 2005 19:32
http://www.zabulgaria.org/fce/001/0262/fil es/Plakat_SS.jpg


21 Юни 2005 20:32
Съгласна съм вас.Тези червените ще ни доразкажат играта, както не успяха 8 години да се докопап до власта.Искам само да попитам ако спечелят може ли светът да ни признае за репресирани и ни даде политическо убежище за да хванем и последния влак.Много трудно ще стане защото желаещите са прекалено много, но ще пробваме.
24 Юни 2005 03:03
БСП (БKП) е в паника.

Ситуацията е абсолютно неконтролируема.
"АТАКА" не взема, а гребе техните избиратели.
Правят се сондажи за смяна на СерГей като кадидатТ-ПРЕМИЕР, нещо което може ако не да обърне, то поне да намали падащия тренд.
Проблемът е, че няма конзенсусна фигура.
Никой не иска Овчаря или Р.Петков, а за старите кримки и дума да не става. При избора на СерГей за лидер на БСП (БКП) след ПЪРВАНОВ се постигна бръз конзенсус, тъй като се отчиташе неговата слабост и зависимост - хомофил, Украинец с руски паспорт, без семейство, никога не е работил, син на член на ПБ на БКП, български гражданин само от няколко години.
В момента той е единственият педераст в ръководството на БСП (БКП) и нямат резервен педераст. Въпреки това вероятността да го сменят като кандидат-премиер или да го оженят е голяма. Голям майтап ще падне, ако го оженят, а след това го махнат – щура подигравка за педераста.


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД