:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НДСВ

Снимка: Борислав Николов
Визитка



Лидер: Симеон Сакскобургготски

Шеф на предизборния щаб: Лидия Шулева

Девиз: НДСВ - Да продължи напред! За да се гордеем с България!

Набиране на средства: дарения, държавна субсидия

Бюджет: 1 млн. лв

PR-агенция: "Янев и Янев" на Елена Вълчева и американската "Дреснър, Уикърс и Асошиейтс", "М3 Комуникации" на Максим Бехар.

Участие на предишни избори: През 2001 г. партията още не бе създадена и се яви като коалиция НДСВ - с мандатоносители Партия на българските жени и Движение "Оборище". Имаше 120 депутати.



Здравеопазване



Запазване на размера на здравната вноска; въвеждане на допълнително здравно осигуряване; профилактика и ранна диагностика. Мобилни екипи за труднодостъпните райони. Да отпадне лимитът на направленията за някои групи заболявания. 8 санитарни хеликоптера за спешна помощ.





Образование



Външни, независими изпити (миниматури) в края на 4-и, 8-и и 10-и клас. Задължително образование до 10-и клас с последваща възможност за смяна на училището. Диференцирано заплащане според качеството на труда на учители и университетски преподаватели. Възможност за финансиране от бюджета на частни училища и университети чрез ваучери - изчислената издръжка на 1 ученик/студент



Социална политика



500 лв. средна работна заплата до края на 2009 г.; Намаляване на осигурителната вноска от сегашните 29% с 3 до 5 пункта - 10% от тази вноска да отиват за втория стълб на пенсионното осигуряване, вместо сегашните 3%. Създаване на "Сребърен фонд" за увеличаване на сегашните пенсии - приходите идват от приватизация, от фискалния резерв и от бюджетния излишък.

Парите за майчинство ще са съпоставими със заплатата; детски добавки за всяко дете; държавни помощи за млади семейства с деца.



Данъци и отношение към МВФ



Намаляване на преките данъци; три скали за ДОД - необлагаем, 9% и 19% за хората с най-високи доходи; икономически растеж от 8%; ; 3-4% годишна инфлация; 8% увеличение на БВП; постепенно намаляване на корпоративния данък - първо 12.5%, а в края на мандата - до 9%. Запазване на валутния борд до влизането на България в ЕС; въвеждане на еврото като национална парична единица от 2009 г.





Предложения към бизнеса



Разпределението на осигурителната вноска между работника и работодателя да достигне 50 на 50 през 2007 г.; реформа на търговската регистрация и извеждането й извън съдебната система; въвеждане на частни съдебни изпълнители и премахване на диктатурата на длъжника
8
609
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
27 Май 2005 04:50
Слаб (2)
27 Май 2005 12:28
Доста слабо.
Здравеопазване - запазват сегашната неработеща система
Образование - подобна история с предложения за влошаване на системата
Социалната политика - 500 лева трябваше да са поне в края на прословутите им 800 дни, а не през 2009-та. Като се видя колко си спазват обещанията може да се очаква средна заплата през 2009-та от около 350-400 лева при сегашна около 310 лева. И пак социални помощи за деца и всякакви други - това трябва да се премахне, защото в условията на България се насърчават огромни групи хора да не работят, а да са на помощи и да крадат на дребно.


И тук липсват най-важните неща: демографската криза, престъпността и корупцията и има само малко за доходите.
Обща оценка - слаб 2 и 1/2.

Редактирано от - XYZxyz на 27/5/2005 г/ 12:30:15

27 Май 2005 18:33
След като го идухат или Шулева или Чилова винаги изглежда в добро настроение!
27 Май 2005 20:06
царя разчита на правителство в сянка и дано на светото писание където пише че с 5 хляба и 2 риби ще се нахрани народа след което ще събира с кошове останалите къшеи
28 Май 2005 00:49
А!
Те тука ... ще им се една лево-десна схема да стане ... дето няма как точно да се случи! Не че не се полагат разни грижи, ама една къща като е почната криво ... вместо "заварки" по добре е едно по-сериозно бутане да стане.
По-евтино ще излезе на българите и ... големи простотии по-пряко ще бъдат атакувани, щото има една "лява хватка", дето уж пазарно ама строи едни къщи с по една стена ... дето да се чуди човек как не са изпопадали още!
Не, че някъде не започнаха да падат строежи ... изсилени с едни "десни срокове" и "ляво качество" ... Ама това е една друга тема.
Друга, друга ... ама асоциации, к'во да прайш!
А и пари ... има, поне за кампанията ... лабаво нема!!!
28 Май 2005 00:53
В смисъл ... ей го, върви човекът зад царя и-и ... му носи портфейла в ЛЯВАТА ръка.
МъъЪка ... както казва народната чалга в тея случай ....
28 Май 2005 15:55
А какво става със съдебната реформа и поетите ангажименти към ЕС за нейното провеждане.Или пак ще се пръкват абсурдни предложения за възлови закони, като НПК и накрая ще се оправдават с тежко наследство.
31 Май 2005 22:59
Народа вече се наслуша на жълти обещания. Стига вече! Шараните почти изчезнаха. Симеон Смешни да ходи в Испания да баламосва и говори несвързано. Гола вода са. Кръгла нула...
Долу НДСВ
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД