:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 161
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разнобой заради закона за лобизма

Депутатът от ДПС Камен Костадинов не дойде вчера на кръгла маса за закона за лобизма, организирана от комисията за борба с корупцията към НС. Костадинов е начело на работна група в ДПС, която подготви свой закон, но той все още не е внесен. Антикорупционната комисия, в сътрудничество с МС и омбудсмана, също направи проект. Основната разлика между двата е, че ДПС залага на американския модел. Той предвижда лобистите да се обособят в отделен регистър и да се отчитат в него. Другият законопроект се опира на европейския модел, според който институциите се отчитат пред обществото кой и за какво лобира.

"Ще направим още едно усилие да подготвим общ законопроект", коментира шефът на антикорупционната комисия Бойко Великов. Костадинов не бе открит за коментар.
7
1502
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
28 Март 2007 02:03
А какво пречи хем да има Лобистки Регистър, хем да има и Отчет пред Обществото?!
А защо ДПС е против Отчет пред Обществото- заради "обръчовите" фирми ли?!
28 Март 2007 02:48
Паро ,
Става дума за "контролирано разширяване" на българското социално пространство в определено желана посока , чрез прилагане на неособено публични , но максимално легитимиращи се "по закон", средства ... ДПС е пред нова фаза на своята изява в българския политически живот... Всеки ход на тази , вече не само етнополитическа , но и етноикономическа , формация , следва да бъде наблюдаван "под лупа" от обществото ни ...

28 Март 2007 03:42
както и да го кръстят, все е легализиране на подкупи
28 Март 2007 05:26
Депутатът от ДПС Камен Костадинов не дойде вчера на кръгла маса за закона за лобизма...
Причината е, че въпросите за лобизма не се решават на масата (макар и "кръгла", а под масата (без значение от формата й).
28 Март 2007 06:07
Разнобой заради закона за лобизма = РазноЛОбой. По раз на Любой, т.е. на всеки. Но лошото е, че те не са съгласни да делят. И за това ще пада бой. За разнообразие на масите.
28 Март 2007 09:48
Разнобой има, защото всеки представил проект за закон е представител на хора от , главно, сивата икономика.От там му се плаща и затова е борбата.Н АИВНО е да се мисли, че някой иска да се оправят нещата.
28 Март 2007 14:24
По-правилно е да се каже Закон за институционализиране на корупцията. Няма нужда да лъжат хората, те много скоро ще разберат за какво става въпрос във въпросния закон
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД