:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Искат задължителни стажове за студентите

Учебните стажове да станат задължителна част от учебната програма на висшите училища, предложи вчера генералният секретар на Съвета на ректорите Ирина Радевска на поредната дискусия за висшето образование.

Трябва да се разработят по-гъвкави възможности за признаване на стажовете с академични кредити, каза и изпълнителният директор на Фондация на бизнеса за образованието Гергана Раковска. В момента само при някои специалности като право, медицина и педагогика се изисква задължителен стаж и полагане на изпит за правоспособност.

Между 40 и 60% от студентите, участвали в летни стажове в държавната администрация, остават на работа в нейните структури, каза управителят на JobTiger Светлозар Петров. По програмата "Българската мечта" на Министерството на държавната администрация през 2006 г. 710 студенти са кандидатствали за летни стажове в държавната администрация, като от тях 518 кандидати са получили предложения за стаж. Реално осъществените практики през 2006 г. обаче са 123. Основните причини за ниския брой са, че студентите не получават възнаграждение и не искат да си "загубят" лятото. Според Лариса Петрова от МДААР най-търсени за летните стажове в администрацията са студенти по финанси и счетоводство и контрол.



КОНКУРС

От 1 април до 15 юли т. г. ще се приемат автобиографии за летните стажове по програмата "Българската мечта" на МДААР. Кандидатите трябва да са завършили поне I курс и да имат успех от следването до момента 5.00. Студентите трябва да владеят поне един чужд език и да имат добри компютърни умения.
2
2356
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
28 Март 2007 10:23
Много хубава идея.
Дано не се връщаме повече към ситуацията от средата на 90-те , когато току що дипломирани електронни инженери не можеха да различат диод от резистор.
28 Март 2007 11:45
Това за стажовете е супер, но ако са задължителни съм много против.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД