:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 728
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Какво получава в е-пощата си Саддам?

Хиляди електронни писма до иракския президент Саддам Хюсеин са били постнати през лятото от цял свят.

Те представят нецензурираното обществено мнение за американската политика към Ирак. Интересното е, че имейлите до иракския президент бяха публикувани в началото на този месец в пълен вид в сайта на Uruklink.net. Това е контролиран от държавата местен Интернет доставчик. Само с един клик върху линка "Check your e-mail in Uruk" могат да се разгледат всички електронни писма, изпратени до иракския президент.

Както пише Portal.bg, адресът http://www.uruklink.net/eindex.htm е достъпен от България, но не работи Index страницата на английската версия. Все пак всяка седмица хиляди хора използват адреса press@uruklink.net, за да изпращат на Саддам електронни писма, в които обясняват своето становище по конфликта.

Доста голям брой от писмата са junk-мейли или писма с вируси. Голяма част, пристигащи от американски акаунти, предлагат подкрепа и съвети за Саддам. Например в писмо от работник в нефтена компания в Саудитска Арабия има криптирани съобщения на развален английски, които описват схемата на тръбите, по които тече нефтът на компанията.

На 17 юни самопровъзгласил се специалист по биохимичните оръжия пък пусна електронно писмо до Саддам Хюсени, в което препоръчва да се използва веществото метилбромид като химично оръжие срещу американската армия. Писмото е пуснато от Китай, през MSN Hotmail акаунт. В него пише, че това вещество е изключително подходящо за масово унищожение - няма цвят, мирис и причинява смърт за няколко секунди. Авторът му публикува телефон и е-mail адрес на дистрибутор в Рияд, Саудитска Арабия, на който веществото може да се поръча. В 27 писма от американци политиката на Вашингтон към Ирак е определена като арогантна.

Доста наивни Интернет потребители дори не са си дали сметка, че провайдерът може да изтипоса техните месиджи едно към едно онлайн и да направи достояние на цялата Интернет-общност кореспонденцията, потребителските им имена и дори паролите им. За разлика от щатските провайдери, които правят същото, но не явно, иракският ISP вероятно е обслужил държавна поръчка с цел да покаже преобладаващото положително отношение на американците към Ирак в разрез с общата U.S. пропаганда.



Текст снимка:

Проверките на оръжейните арсенали в Ирак са топ тема в американските карикатурни сайтове.
716
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД