:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 738
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полицейска акция в Англия срещу пирати на CD

Британската полиция арестува 20 души по обвинение в създаване и разпространение на пиратски CD-та. Полицията и официални лица от Търговската палата в страната организираха тази седмица масирана акция за залавяне на притежатели и дистрибутори на нелегални CD-та. Акцията е с кодово име "Операция Андрю". Иззети са над 8500 пиратски CD-та и оборудване за презаписване на стойност 500 000 лири. Акцията е по инициатива на Асоциацията на софтуерните издатели (ELSPA). Арестуваните са притежавали нелегални копия на музикални CD-та, дискове с игри и софтуер. Ако те бъдат признати за виновни, заплашва ги ефективна присъда до 10 г. лишаване от свобода. Според данни на ELSPA пиратството причинява само на британската видеоиндустрия щети в размер на 3 млрд. лири годишно.

Тази седмица в Мрежата бяха публикувани най-новите резултати от допитванията на популярната изследователска компания Gartner, направени сред 2 хил. американски Интернет-потребители. Проучването е по повод намерението на музикалната индустрия в цял свят да стартира продажбата на защитени CD-та. Специален дигитален код не позволява запис от един диск да бъде копиран върху друг носител и преформатиран като MP3. Над 70% от американските потребители са категорични, че искат да си копират дисковете и на други устройства. Идеята за продажбата на защитени CD-та бе лансирана от музикалните компании като едно от радикалните средства срещу пиратството. Най-обезпокоителното е, че всяко копиране, дори за лична употреба, ще минава в графата нарушаване на авторски права.

Анализаторите съветват лейбълите да се откажат този тип антипиратска защита, тъй като рискуват да загубят от директна продажба на дискове доста повече, отколкото в момента отчитат заради совободното разпространение на MP3-ки.
536
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД