:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Рекорди

British Telecom

регистрира този месец 500-хилядния си абонат за високоскоростен ADSL достъп. Представители на компанията заявиха, че се надяват да се похвалят с милионния си клиент през лятото на следващата година. 5-милионният клиент с ADSL Интернет достъп се очаква да бъде регистриран през 2006 г., ако се съди по темпа, с който водещият британски оператор набира клиенти през последните няколко месеца (средно по 30 хил. акаунта седмично). Достъпът до Интернет чрез т.нар. широколентов абонатен достъп (Асиметричната цифрова абонатна линия - ADSL) е изключително популярен в Европа и САЩ и е една от най-използваните технологии за ползване на глобалната мрежа.



Българският портал



за технологични новини Portal.bg отчете този ноември рекордни 104 451 уникални посещения. От началото на януари 2002 г. насам посещаемостта на най-известния наш ИТ-портал не пада под 80 хил. уникални посетители. Предпоследният месец от годината отбеляза надхвърляне на досегашния рекорд по посещаемост за последните 20 месеца. Данните са от независимия холандски брояч Extreme.



Индийските провайдери



обслужват 3.8 млн. души от общия брой на Интернет потребителите в света. По данни на Асоциацията на Интернет провайдерите до 30 септември индийските ISP са отчели близо 4 млн. абонати. Както съобщава Telecom Daily News, най-големите провайдери в страната са Videsh Sanchar Nigam Ltd. и Satyam. Всеки един от тях обслужва средно 600 хиляди абонати. В Индия в момента действат общо 212 Интернет доставчици.



Тази година е била най-лошата



за ИТ индустрията в света, съобщи IDG.bg, позовавайки се на данни от известната аналитична фирма IDC. През 2002 г. високотехнологичният сектор има спад с 2,3% до $ 875 милиарда в сравнение с 2001 г. и с 3% в сравнение с 2000 г. Намаляването на приходите е определено като рекордно на фона на факта, че средният годишен растеж на ИТ индустрията в последните 20 години е 12%. Очаква се възстановяването да започне през 2003 г.
556
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД