:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

I-mode и за Интернет провайдери

Японският оператор NTT DoCoMo открива нов пакет към стандарта си мобилна комуникация от трето поколение i-mode.

Специализиран е за Интернет провайдери, които могат да се включат към тази услуга по собствена линия и да предлагат на клиентите си с мобилна връзка пакет от свои Интернет услуги.

DoCoMo дава възможност на доставчиците да предлагат получаване на информация за местонахождението на абоната, достъп до уеб сайтове и е-поща. Определянето на местонахождението ще позволи да се създават i-mode-сайтове със справочна информация в зависимост от мястото, където пребивава абонатът. Ако вие сте примерно в Алжир и искате да знаете прогнозата за времето там, можете да получавате сайт с информация за климата в съответния регион. Достъпът до Интернет дава възможност на абоната да сформира собствено "iMenu" за бърз достъп до точно определени места в web.

Новата услуга на DoCoMo е част от политиката за "откриване на i-mode", която операторът анонсира още този януари. Той е в съзвучие с правителствената политика за предоставяне на повече възожности за всички играчи на пазара, като се даде зелена улица за съвместен бизнес между мобилни оператори и интернет провайдери.

През есента на 2003 г. NTT DoCoMo има намерение да открие система за безжично (infrared) свързване на i-mode пакетите в мрежата от трето поколение FOMA.





Текст снимка: Новата услуга на DoCoMo е едновременно жест към потребителя и интернет провайдерите, като преди всичко улеснява мобилния достъп до Интернет чрез клетъчни телефони.
456
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД