:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,565,374
Активни 123
Страници 11,075
За един ден 1,302,066

РОДИТЕЛИТЕ

Нели Пашева, майка на третокласник:

Проблемът е в учителите и родителите, не в бележкитеОценки трябва да има, за да знаят децата и родителите все пак до какво ниво са усвоили знанията. В оценката няма нищо лошо - по-скоро в самия начин на преподаване, на изисквания. Толкова години е имало оценки, не бих казала, че това поколение, пък и което и да е било друго, се демотивира от тях. Бележката дава по-скоро мотивация, тя е някакъв стимул да знаеш къде се намираш сред околните.

Замяната на оценките с някакви седмични форми на доклади ми се струва много сложно.

Не съм съгласна, че оценките стресират децата и ги подтикват към бележкарството. Всичко зависи от подхода на преподавателя, от това как се поставят нещата в домашни условия. Трябва да се обърне внимание на възпитанието на децата в дома и на строгостта в училището. Трябва хем да си родител, хем приятел на детето си.Нели Неделчева, майка на четвъртокласник:Числовата оценката дава по-точна информацияЧисловата оценка дава по-точна информация за това какво става с децата в училище, дава по-добра обратна връзка. Иначе всичко е неточно, размито. Мисля, че бележките мотивират, даже едно ранно привикване към оценката прави много по-лесен преходът към 4 - 5 клас. Иначе те нямат представа за оценките и в един момент ще бъдат изненадани. Не мисля, че някакви други форми със словесни обяснения в бележник или други варианти, са по-добър вариант. Те и без това нямат ясна представа какво знаят и какво не знаят. Даже смятам, че оценките от 1 до 4 клас са завишени в полза на ученика. Смятам, че няма стрес.

Делегацията на Европейската комисия за пета поредна година ще присъди награда "Робер Шуман" за най-добър журналистически материал

Делегацията на Европейската комисия в България обявява петото издание на ежегодния конкурс "Робер Шуман" за най-добър журналистически материал на тема Европейски съюз. Вече популярният сред българските медии конкурс тази година е с по-голям награден фонд.

Наградите се връчват за значими постижения в отразяването на европейската тематика и повишаване на информираността на обществото за процеса на присъединяване на България към ЕС. Журналистическите материали се състезават в четири категории: Интернет медии, печат, радио и телевизия.

Голямата награда на името на Робер Шуман се присъжда на най-добрия материал по темата. Призьорът получава малка пластика и парична награда от 800 евро. За фаворита във всяка от четирите категории са предвидени по 300 евро.Претендентите за наградите изпращат:

- Творческа автобиография

- Авторски журналистически материали

за Интернет медиите: разпечатка на страницата с дата на публикуване и посочена връзка към материала

- за печатните медии: фотокопие от публикувана статия

- за електронните медии: видео- или аудиокасета с излъчени материали (общо времетраене - до 30 мин.)

- Име и адрес на медията, за която работят

- Телефон, факс или електронен адрес за контакт

Конкурсните материали трябва да отговарят на следните изисквания:

- Да са индивидуални авторски материали

- Да се отличават с аналитичност, актуалност, обективност и собствен стил

- Да бъдат публикувани или излъчени в периода от 8 април 2002 г. до 8 април 2003 г. и върху тях да бъдат посочени датата на публикуване/излъчване и името на медията

Приемат се максимум три журналистически материала от участник в конкурса.

Конкурсните материали се оценяват от независимо жури, включващо експерти от професионални журналистически асоциации, академични институции, представители на посолствата на страни членки на ЕС и на Делегацията на Европейската комисия в България.

Журито си запазва правото да отхвърли всяка кандидатура, която не отговаря на горепосочените изисквания.Материали се приемат до 18.00 часа на 11 април 2003 (важи датата на пощенското клеймо) на адрес:

МАРК Комюникейшънс

бул. "Тодор Каблешков" щ24

София 1404

За конкурса "Робер Шуман"Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 8 май 2002.За контакт:

Теодора Коларова и Светлана Савова

МАРК Комюникейшънс

Информационна агенция на Делегацията на ЕК в България

Тел: 02/915 90 32; 915 90 34
575
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД