:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разпитваха и заместника на Софиянски за Халите

Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Зам.-кметът на София по строителството Иван Гечев и лидерът на групата на ССД в общинския съвет и бивш секретар на общината Асен Дюлгеров дадоха показания в столичното следствие за сделката с Халите. Дюлгеров и Гечев, които са сред най-доверените хора на Софиянски, дойдоха поотделно и престояха в следствието по около два часа.

На излизане Дюлгеров потвърди думите на отстранения кмет, че сградата на Халите е 100% общинска собственост. Гечев пък бе категоричен, че следствието е добронамерено. "Нито аз, нито Стефан, нито някой друг е седнал да пречи на следствието или на каквото и да било в тази страна", отговори Гечев на въпрос дали отстраняването на градоначалника е било уместно. По думите му няма извършена апортна вноска и не може да се говори за занижаване на цената.
13
454
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
19 Май 2004 22:12
Интересно ще стане евреите като научат че не са собственици. Да не се наложи да го приберат заради собствената му безопасност.
19 Май 2004 22:25
Е да, но "Централни хали" АД има нотариален акт за сградата на халите, а СО не. Всички тези приказки, че е сто процента общинска собственост са чисто и просто защитна позиция на Софиянски и неговата клика. С тази съшита с бели конци версия, обаче, окончателно ме убедиха, че кмета е ощетил софиянци.
Пак!
19 Май 2004 22:32
Уж бяха големи "професионалисти" в ЗАМИТАНЕТО на следите. А то само НАГЛИ...
20 Май 2004 00:27
Ами то тогава... евреите ще го обвинят в измама..."....Дюлгеров....., че сградата на Халите е 100% общинска собственост.
....няма извършена апортна вноска и не може да се говори за занижаване на цената."




20 Май 2004 09:18
Йайде пак-тука има -тука нема-апортирани ли са халите или не?
20 Май 2004 11:07
Всички кметове крадат като за световно. Дано СофиЯМски стане прецедент и да го опандизят, па да го последват и други и може би ще се върне надеждата , че от България нещо ще стане. Аз често съм в Пловдив и гледам колко са алчни и кметове и областни и всички около тях. Срамно е, че ламтят дори и за дребни суми! Например голям въпрос стана построяването на 2 небостъргача близнаци. Всички гракнаха, било от завист, било в очакване на подкупи. Дори Гл.архитект на града предложи да ги построят в жилищен комплекс "Тракия"? А те са предназначени за офиси за които е нормално да са в централната градска част. Те щяха да предадат на града някаква краска. След това пак алчност и надежда за лапане - против паметник на Ал.Македонски. Инаме да се събаря и руши - първенци, защото след това терените се изтъргуват добре. Събарят сергиите на една вече установила се като търговска зона улица и обричат на още по-голяма мизерия търговците за да строят нов РУМ, а там си стои един триетажен но празен и неизползваем. Продаде се за жълти стотинки , но се напълниха с едри банкноти джобовете на някои градски управници за разрешаване да се застроят от двете страни на р.Марица частите около пешеходния мост. А на самият мост се строят железни грозни сандъци за магазини и по средата е оставена една пътечка с шщирина около 2 м. за да се блъскат пешеходците. А този мост е основната пешеходна артерия на града, и т.н. и т. н. Та преценете сами, не означава ли всичко това, че само като се каже кмет, той да се праща в затвора поне за 30г. без обяснения? Имайте предвид, че не съм споменал нищо за престъпленията им които унищожават здравето и живота на хората!
20 Май 2004 11:20
Тримцата са били винаги заедно в далаверата...Дано по-скоро да излезе и цялата истина за "изгодната" за софиянци концесия за водата и смесеното дружество Софийска вода в което общината "държи" 25 %! Комисията по оценката на офертите бе оглавявана от Асенчо, а Иванчо бе и в борда, а неговите протежета са в ръководството и частния контрольор - фирма Омонит...Такива само либийски съд може да ги оправи!!!
20 Май 2004 13:41
А, стига бе!
Дали ще ми се сбъдне кристалната мечта - ухилен чунчо с помръкнала ухилка!
20 Май 2004 14:08
Мислех си, че човешката наглост има граници, ама се оказа друго. Как може така нагло да твърдиш, че сградата на халите е собственост на общината и не е апортирана в дружеството? Който не вярва, да прочете по-долу съдебната регистрация на Централни хали АД. И пресата къде дреме, а не вземе да публикува едно факсимиле от тоя брой на Държавен вестник, та да се види, че Софиянски и заместниците му ЛЪЖАТ!


ДВ, бр. 152 от 22.12.1998 г.
Софийски градски съд

Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 174, ал.2 ТЗ с решение по ф.д. № 14108/98 вписа в търговския регистър акционерно дружество "Централни хали" - АД, със седалище и адрес на управление София, район "Средец", ул. Гурко 39, с предмет на дейност: реализиране на приоритетен инвестиционен проект по смисъла на Закона за чуждестранните инвестиции, а именно: проучване, проектиране, строителство и експлоатация предимно чрез отдаване под наем на площи от собствения на дружеството обект "Централни хали", представляващ масивна сграда с площ 4014 кв.м, състоящ се от общ салон, магазини и помещения за продажба на зеленчуци, колониал, риба и месо, заключени между бул. Княгиня Мария-Луиза, ул. Екзарх Йосиф, ул. Георг Вашингтон и ул. Средец, заедно с дворно място, цялото с площ 7015 кв.м, съставляващ квартал 193 по плана на София, местността "Зона Б-2", както и друга дейност, незабранена със закон. Дружеството е с капитал 50 000 000 лв., разпределен в 5000 безналични акции с право на глас по 10 000 лв., с неопределен срок, управлява се от съвет на директорите в състав: Дан Герон - председател, Цадик Цадик - изпълнителен директор, Акива Шиф и Илиян Павлов Николов, и се представлява от изпълнителния директор Цадик Цадик. 51424

20 Май 2004 14:40
С тия юридически врътки има ли или няма апорт хвърлят в музика съда и отговорността на Софиянски някак си се размива - човекът не е юрист все пак , к, вото са му казали юристите, това е приел и е с "чиста съвест", че не е шитнал халите на евреите
20 Май 2004 16:17
ако не се лъжа, в Стара Загора няма Макдоналдс
и щото Макдоналдс не дава май пари под масата
а КМЕТА го преизбраха де
и макдоналдс де ще идат
20 Май 2004 16:21
hamer
ами слагаш ли си подписа, ОТГОВОРЕН СИ
да си си взел добър адвокат
не съдят адвокатите на Софиянски, а Софиянски
*
шефа като ме кара да подписвам документи и аз нося отговорност
да съм мислил
или да съм подал сигнал
20 Май 2004 16:33
АРЧИ, така е братко, но я ми покажи един осъден банкер, дето е подписвал несъбираеми кредити! Исках да кажа каква ще е защитната теза. Софиянски си има щатни юристи, а и от разразилата се полемика по вестниците се вижда, че колкото юристи - толкова мнения, нали? Така, че... Но всъщност, ще поживеем и ще видим какво ще стане.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД