:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 255
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Британски политици твърдят, че недопускането на работници от България и Румъния застрашава фермерите им

Лондон ни връща всички визи днес

Няма да се издават само входни документи за установяване на собствен бизнес по споразумението за асоцииране към ЕО
Британското посолство в София възобновява издаването на всички категории визи от днес с изключение на входните документи за установяване на собствен бизнес съгласно Споразумението за асоцииране към Европейската общност (EО), съобщи официално дипломатическата мисия.

Зам.-министърът по имиграционните въпроси Дес Браун е обявил вчера и промени в квотите за двете временни схеми за нискоквалифициран труд - Програма за набиране на студенти за селскостопанска работа и Програма за временна заетост на нискоквалифицирана работна ръка в отделни сектори, както и мерки срещу злоупотребите с тези програми. Това според него давало възможност за възстановяване издаването на визи.

Визите бяха спрени в края на март след голям скандал в Лондон. Той избухна след разкритията на британски дипломат в Букурещ, че румънци и българи са получавали визи с фалшиви документи. Заради скандала министърката по имиграцията Бевърли Хюз бе принудена да подаде оставка.

Възстановяването на издаването на визи идва ден след като Би Би Си обяви, че опозиционната консервативна партия във Великобритания е протестирала срещу решението на правителството да замрази работните визи за студенти от България и Румъния. Според говорител на консерваторите това застрашава съществуването на фермерите, които отглеждат плодове. Именно откъм опозицията обаче дойде скандалът, заради който бяха наложени ограниченията за българи и румънци.



ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ



От днес, 20 май, четвъртък, британското посолство ще приема молби за следните категории визи:

- туристически визи,

- визи за бизнеспосещения или командировки,

- визи за официални лица и дипломати,

- визи за заселване,

- визи за обучение,

- визи по програмата Au pair,

- визи по Програмата за набиране на студенти за селскостопанска работа във Великобритания,

- визи с разрешително за работа (work permit) (включително и тези по схемите за временна заетост на нискоквалифицирана работна ръка в отделни сектори - в момента такива сектори са хранителната и кетърингът),

- визи за присъединяване.
14
902
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
19 Май 2004 22:39
Шибани Британски лицемери на нас ли тези номера? Изчакахте и като видяхте че новоприетите в ЕС не се хващат на селсостопанска работа и пуснахте визите за студентите. Сега ще изчакате още малко и като видите че новоприетите в ЕС не искат да ви чистят лайната ще пуснете визите и за бизнесмените. Шибаните консерватори се въртят като фурнаджийски лопати.Нагряха ви малко фермерите и веднага завъртяхте резбата. Сега се ослушвате за бизнесмените ама като изпищят строителните фирми бързо ще пуснете и тях.
19 Май 2004 23:09
Ако някой още не е разбрал, за това беше цялата дандания, пак да бъдат прецакани българите - визи за слуги може, за бизнес в Англия не. Мястото на българите в Англия е да слугуват на англичаните. А господарското мястото на англичаните в България най-добре ще видим след продажбата на българската земя. Между другото никой чужденец не може и да си помисли да купи земя в Англия, страна член на ЕС. Чудесен пример за достойно отстояване на национални интереси. За жалост няма кой да сведе английския пример до съзнанието на престъпните, продажни български управници.
20 Май 2004 00:40
Не е вярно, че чужденци не могат да купуват земя във Великобритания. Ако имат парите, могат да си купят имоти. Че е скъпо, скъпо е дори за мнозинството от британски граждани.
Колкото до визите, нека честно да си признаем, че и без това има много фалшиви бизнесмени. Няма какво да обвиняваме британците, че не искат чужденци. Те си имат техни проблеми. Освен това са си в правото да отказват на когото поискат вход в държават си. Това, че ние ги пускаме в България, си е наш проблем. Всеки има правила в собствената си къща.
20 Май 2004 08:58
kakvi biznesmeni bre - business-visite sa si samo povod za vlizane v UK i rabota kato obshtak v stroitelstvoto ili kydeto pojelaesh. prosto za drugo niamash vyzmojnost. business-vizite v svoiata po-goliama chast se izdavat sled pokazvane na "veche-standartni" bussiness planove. absolutno e viarno tova za koeto stana toia "skandal". drug vypros e che tova ne e nikakyv skandal shtoto na vsichki v UK(fermeri, stroitelni kompanii, UK residents-zapazvashti-si-monopola-vyrhu-kvalificiran-trud ==> i na konservatorite) taka im e izgodno.

p.s. anglia ne e chlen na EU
20 Май 2004 09:34
Нека да задам на форума контравъпрос.
Ние какво направихме с виетнамците преди и след 10 ноември?
Склонни ли сте да отворим трудовия си пазар за всички желаещи, които искат да дойдат от бедни страни? И да стават бизнесмени.
Или предпочитате да дойдат, за да носят боклука и да вършат нископлатена работа.
Помислете вие първо как бихте реагирали и после врякайте.
20 Май 2004 09:51
Аз се, чудя как въобще са пуснали няколко хиляди "бизнесмени" след като повечето са били с едни и същи бизнес планове.
20 Май 2004 14:05
maka e прав
бизнес виза се дава, но не за бизнесмен. Така наречените Self - Employed се разрешават най - вече за строителството. Ако искате да кажете, че като работите на строежа, значи сте бизнесмен е съвсем друг въпрос . Бизнес плановете са еднакви, щото просто няма какво друго да се пише в тях. Като цяло в тях пише, намирам си работа, ще изкарам еди колко си пари, ще платя еди колко си данъци. Само, че работа ама за това, което са ти разрешили, т.е. за строителство, ресторантьорство, а жените като гледачки на деца.
Бизнес визите си бяха легален начин да работиш в Англия по строежите. Спряха ги защото може би очакват наплив от 10-те нови членки на ЕС да идат да им бачкат. Ако няма наплив ще ги пуснат, инак кой ще им работи.
Скандала стана заради посолствата им в България и Румъния. От 1 март не се иска да завеждаш молбата си в посолствата( и да плащаш такси естествено от 250 лв), така всеки можеше да си прати документите в Home Office. Фирмите, които изготвяха документите увиснаха, а със сигурност са плащали и на хора от посолството. 50 човека по 100 лв по 20 раб дни = 100 бона месечно в джоба на някой. То и аз ще вдигна скандал
*
а това, че журналистите чели, недочели е нормално за България
20 Май 2004 15:11
Радвай се, народе!
Никой вече няма да ходи в Англия да работи за повече пари от вас.
Колко малко му трябва на българина за да е щастлив.
20 Май 2004 15:26
Уважаеми maka,
Великобритания Е член на Европейския съюз. От 1973 г. насам.
Виж, Великобритания НЕ Е член на Еврозоната (т.е., еврото там все още е "чужда" валута).


Освен това, Великобритания НЕ Е отворила границите си по Шенгенското споразумение - т.е., за влизане във Великобритания се иска британска виза. Безвизовият режим, който България има със страните от Шенгенското пространство, не важи по тази причина за Великобритания.


А парадоксът на ситуацията сега е, че след като години наред се правеха намеци и се даваха обещания от дипломати и политици, че "визите за Англия ще паднат" (както стана за Шенген и, по-късно - за извъншенгенска Швейцария) - тези обещания отшумяха и сега това, че все пак се дават визи се представя като еба ти победата.
20 Май 2004 15:45
Всички тези глупости, са резултат от кадровата политика провеждана в Министерство на външните работи. Там се проявиха такива велики кадровици като президентите Желев и Стоянов и г-жа Н.Михайлова.
Ако можете да прочетете кадровите справки на пращаните на дипломатическа работа, ще разберете защо така стоят работите не само с Амглия, Либия, ами и с почти целият свят!
Два примера:
1. От президента Желев като дипломат в Канада бе изпратен комика Тодор Колев, защото участвал в прояви на СДС по естрадите.!!!!
2. А, колко пловдивчани, не чували за дипломатична дейност, уреди президента Стоянов - брой нямат
Страхотни управници си поставяме. Затова така ни върви!
20 Май 2004 16:59
Тодор Колев обаче, имА доблестта сам да се откаже, доколкото знам, а другите плужеци, включително и коментираният днес Ал. Йорданов залягат усърдно на софрата, не можеш ги помести.
21 Май 2004 03:25
И аrchi е прав и падналият от Марс съвсем пък не е паднал от там.Само че е и истина че докато безжизнените ни политици не вземат сериозно отношение по въпроса и не защитят достоинството на нацията ни от такава дискриминация с нас българите ше си правят каквото си искат по цял свят.Вижте този случаи, вижте и случят с медиците ни в Либия.Никоя държава няма респект към нас като нация.Защо ли?Ами защото политиците са ни такива-продажници които не смеят да защитават българската чест и достоинство.Срам...
23 Май 2004 20:56
E kakav respect ochakvatekato nie sami ne uvazavame darzavata si, dori istoriyta i dori bulgarskiyta zar/nyma znachenie, che sega e premier.A sto se otnasya do politicite, koito pluyeta, to ako Bulgaria povishi standarta si na zivot, to po-malko hora ste zelayat da immigrirat i tozi problem s vizite ste otpadne.A sega vseki vtori ostava da immigrira i dori bez da e podgotven da zivee v saotvetnata darzava.Zatova i ima kriminalni proyavi i ne ni uvazavat.
23 Май 2004 21:04
З О В З А П О М О Щ !
......................................... .......
САМО ДА ПОПИТАМ /извън темата е, но тук, май, има ЗНАЕЩИ по въпроса?!/ :
......................................... ..................
МОЙ много близък човек/българин/ тия дни получи съобщение, че е спечелил право на "Зелена карта"за САЩ ! НО...
Той е влязал в САЩ законно, но към момента НЕзаконно пребивава там /Seatle/ след изтичане на срока на туристическата му виза!!!
Въпросът е:
1. МОЖЕ ли "Зелената карта" да бъде получена от него НЯКЪДЕ /къде?/в САЩ , а не от Посолството на САЩ в БГ. ?
2.Има ли вероятност за ГОЛЯМ фал по горната точка? Има ли опасност , ако си дойде с тази цел в БГ, тук, от Посолството на САЩ в БГ да го отрежат БЕЗВЪЗВРАТНО?
3.Можете ли да му препоръчате някой специализиран адвокат от щата WA или наблизо, или пък някой ще сподели личен ПОДОБЕН опит и "пътеките" по които е минал УСПЕШНО?
4.Можете ли да ни дадете ВСЯКАКВА полезна информация за СПОЛУЧЛИВОТО решаване на този казус?!
...................................
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА ВИ И ЗА ЖЕЛАНИЕТО ВИ БЕЗКОРИСТНО ДА ПОМОГНЕТЕ НА ЕДИН БЪЛГАРИН В САЩ!
...................................

Отговорите Ви или съветите Ви можете да изпратите и на E-MAIL-a ми:
<paragraph39@abv.bg> или <paragraph39@yahoo.com>- с указана тема "Зелена карта"!!!

Редактирано от - paragraph39 на 23/5/2004 г/ 12:43:15

Създадено: 23.5.2004 г. 12:41:17


Редактирано от - paragraph39 на 23/5/2004 г/ 21:06:06

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД