:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Националното следствие с нов зам.-шеф

Националното следствие да има нов зам.-директор предложи шефът му Ангел Александров. Той внесе във Висшия съдебен съвет вчера кандидатурите на двама заместници - единият е досегашният Румен Андреев, другият - адвокатът Свилен Турмаков, който ще заеме мястото на Румен Георгиев. Турмаков е бил следовател, работил е и в МВР като шеф на правната служба.

Нов председател от вчера има военноапелативният съд. С 13 гласа "за" и 9 "против" длъжността ще заеме съдията Веселин Пенгезов. Конкурент в надпреварата му бе Стойко Стоев - и двамата бяха предложени от членове на съдебния съвет, а не от шефа на ВКС Иван Григоров. Чу се, че срещу Стоев имало доста "критични" материали.

Съветът избра и нов шеф на апелативния съд във Велико Търново - мястото на досегашния председател Здравко Трифонов заема съдийката Йорданка Неделчева.

Одобрени бяха и 20 директори на следствени служби в страната, предложени от Ангел Александров. Миналата седмица шефът на НСлС обаче не издигна кандидати за службите в София и в Пловдив. Разбра се, че за Пловдив е предложен адвокатът и бивш прокурор Йордан Давчев. В момента службата се оглавява от Делчо Джубелиев.
716
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД