:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Поля Станчева спира назначенията в БНР

Съставът на БНР да се оптимизира, като се въведе мораториум върху новите назначения, предвижда генералната директорка на държавното радио Поля Станчева, ако бъде избрана за втори мандат. Тя представи концепцията си за развитието на радиото. Оптимизиране на състава искат и Александър Велев и Георги Папакочев, които също изложиха идеите си вчера.

Сегашната радиошефка предвижда излъчването на къси вълни да намалява и сигналът да се разпространява на долния УКВ обхват до 108 MHz. Тя иска да разшири предавателната мрежа, за да може сигналът да се чува по всички пътни артерии, гранични райони и малки населени места.

Усъвършенстване на предавателната мрежа и цифровизиране обещават и Георги Папакочев и Александър Велев. Папакочев има идеи за по-голямото използване на студио 1 и "Златният фонд", които можели да носят повече приходи.

Нова програма "Младежко радио" ще създаде Александър Велев. Той обеща да повиши с 10% аудиторията на радиото, да докара двойно повече приходи и да покачи доверието към институцията. Според Велев БНР сега звучи архаично.



СТАЧКА



Служителите в БНТ решиха да поставят социални искания пред новия генерален директор Емил Владков и ако те не бъдат изпълнени в 7-дневен срок, да обявят стачка. Така ги посъветвала юристка от КНСБ. 2/3 от представителите на служителите в общото събрание на БНТ гласуваха вчера срещу избора на Владков и поискаха оставките на членовете на СЕМ. Тв работниците настояха и за среща с президента Георги Първанов и медийната комисия.
5
618
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
19 Май 2004 21:16
Ако да спираш назначения е концепция за оптимизиране на програмата, здраве му кажи. Това ли са идеите на новите стари кандидати за радиошефове?! По-добре да предвидят назначения на хора, говорещи правилен български език и разбиращи от радиожурналистика.
19 Май 2004 21:50
Радиото наистина звучи архаично! Мислят, че имитират БиБиСи, но са повърхностни, некомпетентни и скучни.
За музиката - да не говорим. Жалко.
19 Май 2004 21:57
Мила, абе що ли имам чувството, че работим на едно и също място?
А иначе те всички говорят едно, кроят някакви грандиозни планове, а после същите планове ги чуваме на всеки 4 години в случай, че не е и по-рано.
20 Май 2004 07:49
Пики, чувствата никога не лъжат. Жалко за старата къща, съвсем я разтуриха.
20 Май 2004 08:38
Преди слушах БНР - вечер Хр. Ботев с радиопиесите, а сутрин с по Първи петли. Сега вече слушам радииостанции, които пускат само музика. А БНР има покритие за цяла България... Нарочно ли разбихме националното си радио?
Въпросът е реторичен.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД