:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутатите ще правят анкетна комисия за трагедията в река Лим

Парламентът реши вчера да включи в дневния си ред проекторешение за създаване на анкетна комисия по случая със загиналите в река Лим 12 български деца. Това стана със 119 гласа "за", 14 "против" и 36 "въздържали се". Предложението дойде от Димитър Абаджиев от ОДС и Бойко Великов от Коалиция за България. Най-вероятно съставът на комисията ще бъде гласуван утре.

Ден по-рано родителите на загиналите деца поискаха от председателя на парламента да се създаде такава комисия. Шефът на НС тогава коментирал, че не вижда с какво работата на такава комисия би могла да помогне на разследването на трагедията, но не би се противопоставил, ако родителите смятат, че тя ще е от полза.

Според вносителите на проекторешението анкетата трябвало да проучи данните за трагедията, да "координира всички проблеми, свързани с нормативната уредба и законодателството", както и с мерки за недопускане на такива инциденти.





КОМЕНТАР

Българските депутати пак се плъзгат по тънкия лед на популизма. Какво точно ще направят с анкетната комисия за нещастния случай в река Лим? Може би ще извадят автобуса? Или ще проведат разследването, което да каже кой е виновен за трагедията? Или ще върнат децата? Или пък вече с всяка ученическа екскурзия ще пътува по един депутат?

Вярно е и че народните избраници са под натиска на родителите и обществото. Но тъкмо нашите избраници не би трябвало да подхранват напразни надежди. Нито пък да използват човешкото нещастие за лъскане на повехналия си имидж.
3
799
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
19 Май 2004 21:19
Напълно съм съгласна с коментара. Изисквания си имаше и преди, но след тази злополучна екскурзия са въвели такива драконови мерки, които на практика са почти неизпълними. В резултат на което не могат да се провеждат практики свързани екскурзии на ученици.
20 Май 2004 06:28
Ами то си е казано: Не искаш ли да свършиш нещо, създай комисия.
20 Май 2004 07:27
Няма екскурзии - няма и инциденти при ученически екскурзии.
Такова решение е екстремно и неадекватно, по-добре е да се съзнава че при всяка ученическа екскурзия има риск.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД