:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 256
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дилян Дорон дал заем от $ 200 000 заем на Японеца

Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
През 1994 г. Дилян Дорон е дал $ 200 000 заем на Кирил Киров-Японеца, потвърдил самият Дорон пред следователи вчера. Той бе два часа на разпит в НСлС. Там от март водят дело срещу Японеца за неплатени данъци и пране на пари. Досега на Киров не е повдигано обвинение. Той пък обявил, че може да докаже произхода на парите си - взел заеми от Дорон и от футболната звезда Любослав Пенев.

Дорон обясни пред журналисти, че през 1994 г. имал заложна къща и отпуснал на Киров $ 200 000 заем срещу залог. Част от парите му били върнати, щял да се опита да върне и останалото. Според следователи на Японеца са дадени два заема, единият от които е върнат.



Българка убита в Мала речица в Македония



Българка е била убита вчера през нощта в Мала речица, квартал на македонския град Тетово, съобщи за агенция Фокус. Самоличността на жената остава тайна, тъй като се водят следствени действия. Жената е застреляна в нощно заведение. Убити са и други трима македонски албанци. Българският консул се е свързал с местните власти.

Труп на български бизнесмен е открит в масов гроб в Западна Македония заедно с 3 тела на албанци, предаде пък Македонската информационна агенция. Те се водели за изчезнали при конфликта в Македония през 2001 г.



Осъдиха на 10 години човек на Клюна в Русе



Присъда от 10 години затвор получи от Русенския окръжен съд приближеният на Антон Милтенов-Клюна Валери Берберов-Андиамото. Той застана пред Темида заради притежанието на около 50 г хероин. Берберов трябва да плати на държавата и глоба от 100 000 лв. Той обаче бе оправдан по обвинението за придобиване на наркотика. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново.
7
3097
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
19 Май 2004 22:17
Патроните гърмят, пиштова си остава.
20 Май 2004 08:39
200 000? $?
Тая сума ми се струва позната. Дали всички мургави не са влюбени в нея и си вземат все по толкова... все по толкова...
20 Май 2004 12:28
В друг вестник пише, че Дорон имал тогава заложна къща и му е дал на два пъти общо 600 хил.долара. Брех, маа му стара!Че по онова време в банките нямаше толкова кинти! А Дорон откъде ги е имал? И к, во ли трябва да е заложил Японеца за тези мангизи! Ама следствието е за произхода на мангизите на Японеца, а не на Дорон. И к, ва излиза тя - Японеца няма пари, ами взел заем от Дорон. Пък Дорон откъде ги има - не е важно. Що не се самосезират съответните органи, дали Дорон си е платил данъците за периода, когато е имал 600 хил.долара? Ама и аз съм един тъп, та дрънкам
20 Май 2004 12:37
hamer,
искам да ти кажа, че ако се захванат професионално и направят т.н. насрещна проверка, ще ги ушият със сигурност и двамата. Аз преди време попаднах под такава проверка на законностата на доходите на един клиент, като негов кредитор, и искам да ти кажа, че представените документи и изписаните обяснения за сума с порядък по-ниска от посочената в статията спокойно можеха да запълнят том с размерите на том от БСЭ Само да имат желание, органите.
20 Май 2004 12:38
Hamer , попитай се в какво ги е вложил Япончо.
20 Май 2004 14:19
МИТНИЧАРЪ, че как да го имат това желание? Ми ако органът е само на заплата? А пък ако не е- още по-зле Но да допуснем, че има честен орган, който решава да доведе нещата докрай - ми резултатът ще е предварително ясен - само едно от подобните дела ще отнеме цяла година, че и повече време. Началството веднага ще каже на органа, че не е ефективен - я колегите му колко дела са приключили за 1 година, пък той... Е, това че делата са за Манго дето откраднал релсите покрай Долно Нанагорнище или Айшето наръгала с нож любовницата на Манго, това няма значение. А началника защо така казва, виж по-горе.

LUBOESPI, що да питам? Те го разследват за неплатени данъци, а не от какъв бизнес ги дължи Ако си беше плащал данъците, на кого му пука какъв му е бизнеса? Ако не го гепят на пангара когато прави нещо незаконно, на държавата не й пука, стига да плаща. За съжаление е така. Че даже и да го гепят, ако не се разчуе, ще го покрият. Няма да е за сефте. Колко години минаха от убийството на Поли Пантев, пък те уж били свързани с Японеца - и к, во? Нещо много им хареса на властимащите и на журналята да дават за пример ареста на Ал Капоне. А на мене това не ми харесва. Подменят се някак нещата. Едно е престъплението "неплатени данъци" и съвсем друго - търговия с наркотици, контрабанда, търговия с плът, оръжие и пр. Ама и аз съм един тъп наивник Остарях и не поумнях, пък като ме погне и старческата деменция, стой та гледай
20 Май 2004 14:52
Дилян Дорон дал заем от $ 200 000 заем на Японеца

Както и да го въртя това заглавие, не мога да разбера от него какво е дал Дорон на Японеца.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД