:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Софийска вода" слага водомери на фонтаните

Снимка: НИКОЛАЙ ДОЙЧИНОВ
Концесионерът "Софийска вода" иска да постави водомери на фонтаните и чешмичките в столицата, съобщиха от фирмата. Изпратено е писмо до общинската фирма "Озеленяване", която стопанисваше фонтаните, но отговор не е получен. От "Софийски вода" искат да знаят точния брой на чешмите и фонтаните, за да установят колко вода минава през тях и колко се губи. Основание за искането били честите упреци за големи загуби на вода в София. Вероятно водомери ще бъдат поставени на големите фонтани пред президентството, Народния театър, НДК и Банския площад. Концесионерът няма да иска от общината да плаща водата, която извира от фонтаните и чешмите, увериха от фирмата.
9
760
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
20 Май 2004 08:51
Сложи англичанин да командва нещо и му гледай сеира.
Предишният пъпеш ни обясняваше, че грешките в надписването на сметките, които ни представяха, се дължали на исторически причини и че е учудващо как не сме си сложили отделни кранове за топлата и студената вода, както е при тях (така де, смесваме топло и студено в едно коритце и си мием и лицата, и задниците - те затова повечето англичани мязат на задници в лицата).
Сегашният сигурно ще сложи водомери и на облаците, за да плащаме и за дъждовете!
А бе, откъде ухилен Чунчо ги намира тези и с какви огледалца и мъниста са дарили Алиса Чунчовица, за да ги курдиса на тези места?
20 Май 2004 10:06
Ехо, това е България!Тук политиката е:нищо не се прави без задна мисъл.Така че, КОЙ ще я плаща тая вода?
20 Май 2004 10:24
Това е добре! Както ни учи Менделеев, "Науката започва там, където започват измерванията". Следващата крачка ще бъде да се сложат монетни автомати към фонтаните и срещу едно евро желаещите туристи да могат да си пускат фонтана, за да си направят снимка. После ще продадем технологията на швейцарците и ще инсталираме подобни съоръжения на фонтана в Женева. Софийската и Женевската община ще могат да направят съвместно дружество за експлоатация на фонтана, като Женевската община може да участвува с фонтана си като апортна вноска, а Софийската ще внесе технология и know-how по осъществяване на проекти от подобен род.
20 Май 2004 10:26
Прави са, маса гълъби пият вод на муфта.
20 Май 2004 10:59
Хитро,
Ако се сетат да ги сложат на самия фонтан ще продават една и съща вода до безкрайност.
20 Май 2004 11:06
Падащ, мисля си, че с още малко усилия ние двамата може да създадем един Пакет предложения за "Софийска вода" от благодарните й клиенти или Разгърнат план-програма за внедряване на авангардния англо-пъпешов пример в нашия изостанал балкански бит.
А след като имаш марсианско жителство, ще уредим и програмата на NASA за търсене или по-точно за намиране на вода и на Марс. Разбира се, с помощта на изстрелване на товарни космически апарати, пълни с водомери. А?
20 Май 2004 11:22

Sluchaen,


Трябва да се сложат и водомери на минералните извори!



------------------
My life for Ajur!
------------------
20 Май 2004 11:37
Ако тези са лавандули, то хората, които четат във форумите не са...Простата истина е че всички тези фонтани се пълнят едноратно със сравнително малки обеми на фона на общото потребление в София. След това се задействат циркулационни помпи без да се консумира свежа вода! Така че това е пренебрежимо малка консумация на фона на другите загуби достигащи 65%. Друга наскоро обявена глупост бе, че ще захранят автомивките с условно чиста вода...Поне някой от предишните "незнаещи" да им беше казал, че това е технически невъзможно поради липса на такава мрежа в София. По начало автомивките при възможност трябва да разполагат със собствени местни тръбни кладенци за технологичните си нужди...В царството на слепите - еднооките са царе!
21 Май 2004 03:07
Само немога да разбера защо все `специaлисти` на ръководни постове от чужбина ни назначават и наи-вече англичани.Ми да си бяха докарали и минисър председател чужденец ама то нали по закон неможе.Да ама и на тва му намериха лесното-докараха ни чужденец че и с български паспорт.Е поне българският му се оправи вече.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД