:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бивш съдружник на Доктора пак в ареста

НСБОП и следователи претърсиха офиси на фирми на Петър Петров-Амигото и братя Пехливанови
Снимки: МВР
Бившият съдружник на Иван Тодоров-Доктора Петър Петров бе задържан за 24 часа в полицейски арест при масирана операция на НСБОП, следователи и прокурори вчера.

Известният като Амигоса бизнесмен бе вече веднъж арестуван преди няколко месеца като обвиняем по дело за пране на пари.

Петров бе човекът, който Иван Тодоров-Доктора заподозря, че стои зад атентата през април м. г. на "Цариградско шосе"

Според официално съобщение на МВР от вчера служители на НСБОП съвместно със следователи от Столична следствена служба и под надзора на Върховната касационна прокуратура и Софийска градска прокуратура са извършили претърсвания в три офиса на фирми в столицата, свързани братята Георги и Любен Пехливанови и Петър Петров-Амигото. Едното място е бил офис на ул. "Бигла" 58 в столичния квартал "Лозенец". Там е регистрирана фирмата "Източни финанси". Съседи разказаха, че операцията е била проведена от следовател и хора с маски и надписи "НСБОП".

Според МВР целта на акцията е била "да се провери финансово-икономическата дейност на фирмите във връзка с извършени от тях сделки с недвижими имоти, строителство на луксозни сгради и други стопански дейности".

При претърсванията са иззети оригинални документи, компютърни конфигурации, дискове с отчетно-счетоводна информация, имаща отношение към разследването.

В един от автомобилите на Петров пък били открити незаконни радиостанции за връзка, които са били в работен режим. Намерено е също и незаконно притежавано устройство за заглушаване на ефира, което също е било в режим на работа, информират от МВР. Събраните материали са послужили за образуване на две дела в Столичното следствие.



ДОСИЕ



"Източни финанси" ООД, в която дялове държаха Петър Петров, братя Димитър и Дойчин Мирянови и Иван Тодоров-Доктора, този януари е трансформирана в "Източни финанси"-Първа финансова брокерска къща, показа проверка в ДАКСИ. Адресът е същият - ул. "Бигла" 58. Собственик на Първа финансова брокерска къща са "Пратико интер" ЕООД и Тодор Брешков, който е на 29 г. А ЕООД-то е собственост на офшорката "Пратико интер" АД, регистрирана на Сейшелските острови.

От миналия ноември е прекратено и съдружието между Петър Петров и Любен Пехливанов. Двамата държаха по 50% в "Сити-М лизинг" ООД.

Според публикации Георги Пехливанов минава за наследник на убития на Аруба Поли Пантев. Той дори дълго време се возеше в неговите бронирани джипове. През юли 2001 г. неизвестни стреляха с гранатомет по Георги Пехливанов край къпалнята "Мария-Луиза". Месеци по-рано пък при престрелка бе ранен по-малкият брат Любен. 2 години по-късно Любен Пехливанов даде интервю, в което обяви, че той се занимава с напълно легален бизнес и е готов да бъде проверяван.

Срещу Петър Петров пък вече има дело в националното следствие, което бе образувано миналия февруари. През октомври 2003 г. на Петров и братята Мирянови бяха повдигнати обвинения за пране на пари. Тримата бяха арестувани за няколко дни и освободени срещу гаранции. Те бяха съсобственици на финансово-брокерската къща "Амигос-3". Делото е за пране на около 50 млн. евро през 1999-2001 г., но в него не се споменават "Източни финанси".
 
***
5
5714
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
20 Май 2004 07:36
Амигоса. Андямото, челентаното - щеше да е смешно ако не беше толкова тъжно...
20 Май 2004 07:44
Идва ли ред и на пожарникаря?Тези, които са задържщели му простятани и стреляни/но оживели/или близките на стреляните/гушнали босилека/ щели
му простят?
20 Май 2004 10:30
Амигоса не беше ли на прочутата снимка от яхтата в Монако?
20 Май 2004 12:15
Същиот.
20 Май 2004 16:08
E и ще го държат 24 часа и ще го пуснат. Дай боже всекиму ако сгафи, ама не
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД