:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,440
Активни 139
Страници 24,074
За един ден 1,302,066

Борисов жъне партийна подкрепа въпреки волята си

Генералът обаче смята, че всички политически сили са се обединили срещу него
Въпреки упоритото си желание да се дистанцира от подкрепата на политическите централи, Бойко Борисов непрекъснато увеличава бройката на партиите-поддръжници за балотажа в събота. След НДСВ зад генерала открито застанаха "Гергьовден", БЗНС-НС и Новото време, а вчера, макар и индиректно, и СДС се нареди в числото на неговите привърженици.

"Не можем да призовем да не се гласува, но последното нещо, което искаме, е да спечели кандидатът на БСП", витиевато обяви Петър Стоянов след заседание на НИС на сините. Борисов веднага контрира: "Всички партии се обединиха срещу мен, ситуацията сега е хем много ги бихме, хем нищо не сме им направили. Само сме ги изнервили, за да си изпуснат нервите. Много са разсърдени."

Борисов разказа на ветераните на изкуството, с които се срещна вчера, че общинските служители вече имали респект от него. Те дори били готови веднага да запълнят емблематичната дупка до НДК, която генералът обеща да поправи още на първия ден от кметуването си. "Даже децата агитират за мен и водят бабите си за ръка", разчувства се Борисов.

Още в понеделник бившият главсек на МВР обаче даде да се разбере, че подкрепата на партиите е закъсняла и веднага поиска НДСВ да му се извини. "Казах, че ако са искрени, трябва да се извинят. Ако не - да са живи и здрави, приятна игра", допълни вчера генералът.

Също вчера се разбра, че Демократическата партия със сигурност няма да застане зад Борисов. От ДПС по всяка вероятност ще повторят старата си тактика в последния момент да призоват да се гласува по съвест.

Заради провала на синия кандидат Минко Герджиков зам.-шефовете на СДС Иван Сотиров и Стефан Иванов са депозирали оставките си, но синьото ръководство не ги е приело, обяви Петър Стоянов. Иванов е шеф на софийската организация, Сотиров му е заместник и беше шеф на щаба на Герджиков. Двамата подадоха оставки и в СДС-София на заседание късно снощи. Стоянов смята, че така партията е поела отговорността за изборната загуба по достоен начин, но отстраняването на двамата е неуместно.

Лидерът на СДС определи като основна грешка на кампанията недооценяването на възможността Герджиков да бъде прикачван към чужди модели и да поема негативите на предишното управление. Стоянов все пак смята, че в другите градове на страната сините са се представили достойно.





---

Възкресение



Органът на СДС в. "Демокрация" ще бъде възстановен по Коледа, обяви Петър Стоянов. Вестникът ще е сериозен партиен седмичник за политика и култура. Стоянов отказа да обяви кой ще влезе в екипа на вестника и как той ще се финансира. "Демокрация" стартира през 1990 г. и фалира през 2002 г.
17
938
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
02 Ноември 2005 02:02
ТЪЙ, де:
КОЙ НЕ СКАЧА "ЗА!" БОРИСОВ, Е ЧЕРВЕН!!!
А който скача "ЗА!" Дончева, е още по-червен!?! Направо, ЧЕРВИВ!!!
!!! Ха-ха-хА ТАКА!!!

Редактирано от - paragraph39 на 02/11/2005 г/ 02:05:16

02 Ноември 2005 03:39
Друго ми хареса в тази статия.

Органът на СДС щял да бъде възстановен.
Това означава ли, че на Надежда ще й бъдат присадени топки?

02 Ноември 2005 04:10
Не бе органа е на телефона каза сержант Разпутин.
02 Ноември 2005 08:39
как може кон да жъне ?!?
02 Ноември 2005 09:47
То в СДС не останаха хора, та кой ще приеме оставките ?
02 Ноември 2005 10:00
Кликни тук.
02 Ноември 2005 10:01
Кликни тук.
02 Ноември 2005 10:02
Абе нещо не става. Виж "http://oshte.info/doc/boikoborisov/001.ht m"
02 Ноември 2005 10:55
Това твърдение просто не е вярно. Генералът много добре знае какво да прави когато не иска нещо- той го е и доказал. Сега просто се дистанцира от ръководството на НДСВ, а няма нищо против гласовете на симпатизантите- така хем се отървава от негативите натрупани от НДСВ като управляващи- хем си вдига електоралната подкрепа! Това са различни неща и генералът много точно върви към убедителна победа на балотажа.
02 Ноември 2005 12:36
Най-важното е, че София вече не е синя крепост. Бавно, но сигурно се движи към либералния център.
02 Ноември 2005 13:02
Всички се увъртат защото искат да влезат в партията на Генерала. Ако иска да си вдигне ощи повече рейтинга, трябва публично да заяви, че категорично отхвърля личности като Пешо, Костов, Надка, СофиЯМски, Мозер, и отрепките от Новото време, Гергьовден и каракачаните от ВМРО.
02 Ноември 2005 13:10
Ама то с избора на Бат Бойко сме си баш у центъра. След като той можа да се придвижи от крайно ляво (БКП - лична охрана на Т. Живков) до крайно дясно (Атака - единствената партийна подкрепа, за която официално благодари), а също така от твърд републиканец (същото както по-горе) до соло-та.ак на Царя... Правим средно аритметично и сме си баш там. Проблемът ни е че все едни и същи дърпат конците.
02 Ноември 2005 13:33
И ква стана тя? В резултат на общите усилия ПРОТИВ, Борисов се оказа в изключително комфортна позиция, с тенденции за подобрение. Как ли ще обясни устатата му опонентка великите си анализи, че той си бил изчерпал ресурса за балотажа? Късметлия е Борисов - точния човек, на точното място, в точното време. Дай боже всекиму такъв късмет.
02 Ноември 2005 14:15
България е страната на имитаците. Управляващите имитират, че ни управляват. Управляваните имитират, че им вярват, бате Бойко имитира, че е новия Крали Марко, СДС имитира, че съществува, а някакви нейни столични лидери имитират, че са подали оставки - демек, поели са отговорност. Само дето оставките им не били приети, т.е. отговорността не е поета.
С други думи продължаваме да имитираме, че сме държава.
02 Ноември 2005 14:17
Понеже у нас имитациите са много пропуснах да отбележа, че БСП имитира, че подкрепя татяна Дончева, докато нейния президент и председателя на столичните общинари-социалисти подкрепят Бойко Борисов.
02 Ноември 2005 19:23
mn si prav za sajalenie
02 Ноември 2005 22:33
ТАПА,
напълно си прав !!! (снимка: натиснете тук)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД