:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 219
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Петков вярва, че ще опазят свидетеля срещу Маргините

"Взети са всички мерки за опазване на анонимния свидетел по делото на Маргините", заяви вчера в резиденция "Свети Врач" в Сандански вътрешният министър Румен Петков.

Запитан дали вярва, че в края на един евентуален съдебен процес ще изплува и името на български политик, който има връзки с организираната престъпност, министърът заяви: "Не бих искал да коментирам, но вярвам в силата и разума на българския съд. Вярвам в качеството на материалите, подготвени от МВР, следствието и прокуратурата."

По повод идеята за специален закон за борба с организираната престъпност, министърът призна, че претрупването с нормативна база не е най-доброто, а и всеки нов закон води до сътресения. "Трябва да сме съвършено наясно, че ние имаме нормативна база. Друг е въпросът как тя е реализирана през последните 15 години."

Проблемът на България по отношение на борбата с организираната престъпност не е толкова в законодателството, колкото в недостатъчно ефективното му прилагане, коментира междувременно в София и премиерът Сергей Станишев.

"Не изключвам възможността да се приеме този нов закон", каза той, но уточни, че ако има проект, по който се работи, и той ще бъде консултиран с ЕС и НАТО.

Днес премиерът свиква Съвета за сигурност, като една от основните теми в него ще бъде взаимодействието между институциите в борбата срещу престъпността.
8
941
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
01 Ноември 2005 23:46
По време на процеса може и да го опазят ама след това къде ще се дяне, светът е прекалено малък за хора с такива финасови възможности и като се вземе в предвид корупцията във всички нива на МВР този свидетел вече е ходещ труп.
01 Ноември 2005 23:53
Въобще няма никакъв свидетел. Всичко е съшита с бели конци приказка...за преди избори
02 Ноември 2005 00:16
bestbuy Въобще няма никакъв свидетел. Всичко е съшита с бели конци приказка...за преди избори ---това исках и Аз току що да пиша!Какъв е аджеба тоз наемен убиец-дето толкоз се уплаши от проверките по кръстовищата и улиците на автомобилите , че разтреперан и наакан от страх се дотътри сам до Полицията и с разкаян и разреван глас си призна от игла до конец(вместо да си гушне парите и да опушка когото трябва)А на политика дето ще му ИЗПЛУВА името пожелавам неуспех на балотажа.
02 Ноември 2005 01:23
Петков верва, щото със задачата опазване на свидетеля сигурно е натоварил специален агент Павлик Морозов. Иначе полицаите трудно опазват собствените си шапки и пищови, ама сега ше видите на кво се вика конспирация. Какво ли мисли свидетеля по въпроса? Ако въобще може да мисли, щото сигурно му е парализиран мозъка от шубе.
02 Ноември 2005 05:45
МарГАрините ги пиши бегали. Само за това, че им минало през главата да очистят Дон Корлеоне - Любен Гоцев. А вярвам, че е възможно тъй като второкласните и третокласните боклуци като шефовете на СИК и ВИС са вече в кръгова отбрана. След като вече са на привършване, те разбраха, че ги чистят по списък, тези, които ги създадоха, т.е. от централата на БКП-ДС, във връзка със замазване на следите преди влизането в Европа. Притиснати до стената, те търсят начин да спасят кожата и надеждата им е в избиването на по високите етажи. Това е възможен мотив и в убийството на първокласния боклук Кюлев. Преди години беше убит надкласния боклук Луканов, теоретикът на българската мафия. Но той беше убит от друга фракция на БКП, Жан Виденов - Краси Премяновото крило, или още по-точно по заповед на сина на пословичния убиец-съдист ген. Мирчо Спасов, Румен Спасов. Т.е. от много силни хора, нещо между първокласни и надкласни боклуци. Сега се разиграва опит за бунт на мравките. Дано да успее! Дано успеят мравките да ликвидират поне генералите от създателите си. Но едва ли! Единствената реална възможност, която мравките имат за да се спасят е като напуснат България и се откупят пред чингетата освен с мангизи, но и със сведения за въшките, т.е. четвъртокласните и петокласните боклуци: рекетъори и наркодилъри. А политикът, трябва да бъде публично екзекутиран като стоящ на върха на пирамидата. Ако има логика, това ще е някой като Александър Томов, Красимир Премянов, Нора Ананиева, Надежда Михайлова, Иван Костов, Стефан Софиянски...но може да бъде и всеки друг.
02 Ноември 2005 07:08
Е, възможно е да имат свидетел, защото най-вероятно свидетелят е наясно, че ще бъде убит така или иначе и поне прави всичко възможно да се спаси.
02 Ноември 2005 12:30
Чичо доктор, без имена, моля те, че току виж... Те и свидетеля не могат да опазят! Това да не е Америка - да го местят от един щат в друг. Тук най-много да го пратят в Албания, но пипалата са дълги!
02 Ноември 2005 19:54
Днес премиерът свиква Съвета за сигурност, като една от основните теми в него ще бъде взаимодействието между институциите в борбата срещу престъпността.
Доколкото си си спомням Съвета за сигурност беше към ООН.
Основна грижа на Съвета за Сигурност е запазването на световния мир, което като главна цел на ООН му отрежда изключително важно място. Първоначално съветът се състои от единадесет члена- пет постоянни (САЩ, СССР, Великобритания, Франция и Китай), единствените които имат право на вето, и шест непостоянни, избирани от Общото Събрание за период от две години.


Редактирано от - Zmeja на 02/11/2005 г/ 20:13:59

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД