:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

50 улици в София стават "синя зона"

"Синя зона" в столицата ще бъде разширена с 2000 места най-късно до месец, съобщи пред "Сега" съветникът от ССД Петър Атанасов. Платеното паркиране ще се въведе на още 50-ина улици в центъра. Предложението вече се гледа в комисиите на общинския съвет и след изборите ще влезе за гласуване в зала. Още не е ясно как ще подходи общината към живеещите на улиците, на които ще се въведе платеното паркиране. Има идеи те да могат да паркират само в карето около жилищната сграда, но не и на съседни улици. Друг вариант е да могат да паркират само извън работно време или да се въведе "бяла зона" за безплатно паркиране на живеещи на съответната улица. Те ще удостоверяват със специални карти, че живеят там. Има идея и да плащат, но по-малко от другите софиянци, но засега тя не се обсъжда сериозно.
9
1030
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
01 Ноември 2005 22:30
ПЕДЕРАСИИИ!!!
01 Ноември 2005 22:55
Хайде пак глупости...
Паркинги- повече и безплатни - това е решението!...
01 Ноември 2005 23:43
Нашия, не са педерасТи тия, отдавна са минали в А лигата на мазните ГЕЙОВЕ....
02 Ноември 2005 00:49
50 улици в София стават "синя зона"
Червените ще имат право на движение само по "Червения площад" в Москва.

02 Ноември 2005 09:22
Поредната "услуга" за гражданите.
След като умишлено влошиха и без това много тежкото положение с паркирането в София, с разрешенията за строеж на сгради без осигурени места за паркиране, сега следва нова тесла. По какво се различават нуждите за паркиране на МПС на човек, който живее някъде и на човек, който работи на същото място? Практически няма голяма разлика. Откъде-накъде за едните ще има привилегии, а за другите няма да има. Всъщност точно това е една от голямите причини за огромния проблем с паркирането - привилегиите. В центъра повечето коли са с синьо таланче за инвалид (почти сигурно фалшиво), от останалите голяма част също ползват някаква привилегия - примерно общинарите. Отделно голяма част от местата са "служебен абонамент", което си е пак привилегия за сметка на останалите. Вместо "служебен абонамент" да си осигурят сами на тяхна територия нужните им места и т.т. и т.н. Ако общината наистина иска да осигури места за паркиране, то да постави всички при равни условия, вкл. депутати, министри и самите общинари.
02 Ноември 2005 09:29
Ало, какво ми се репчите?

На мен пък ми писна да си проправям път между паркирали автомобили, и улицата да прилича на паркинг. Ще си паркирате колите по-далечко, и без това обездвижването е един от основните проблеми на нашата епоха

Само да не почнат пак масово да раздават талони на мутрите...

А че трябва да се строят паркиги, това е повече от ясно!
02 Ноември 2005 10:33
а какво правим с парите събрани от абонамента "синя зона". какъв е смисъла след като не се изразходват рационално?
02 Ноември 2005 11:28
Руританец,
прав си и на мен отдавна ми е писнало от неправилно паркирани коли, но тази нова синя зона ще промени ли нещо в това отношение? Колкото до талоните за мутрите - много точно - сега ще им освободят още място за паркиране.

maxxx,
как да не се изразходват рационално - те ти още един джип на петата нова любовница, те ти няколко екскурзии до другия край на света на някоя и друга яхтена компания, да не забравяме комисионните на общинарите, дето са ги сложили да пазят кацата с мед и т.н. и т.н.
02 Ноември 2005 13:31
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД